tiistai 27. elokuuta 2024

Syksyn muotia

 Elokuu ja kesä alkavat olla jo takana joten nyt on täydellinen aika kääntää huomio syksyn muotiin. Syksy tuokin mukanaan raikkaita tuulia pukeutumiseen.

Tässä blogipostauksessa kerron sinulle syksyn 2024 tärkeimmät pukeutumistrendit, jotka ovat täynnä lämpöä, rentoa tyylikkyyttä ja luonnonläheisiä sävyjä.



Kerrostamisen kätevyys

Syksyn viilenevät päivät hyötyvät kerrospukeutumisesta. Aamut alkavat olla todella viileitä mutta vielä on sen verran lämpöä jäljellä että päivällä saattaakin tulla kuuma. Joten ota joku kerros pois asuyhdistelmästä ja sinulla on aina sopivan lämmin. 
Syksyllä kannattaa suosia varsinkin yhdistelmiä, joissa kevyemmät neuleet ja paidat kerrostetaan paksumpien villapaitojen ja takkien alle. Tämä ei vain pidä sinua lämpimänä vaan antaa sinulle mahdollisuuden yhdistää eri tekstuureja ja värejä ja antaa luovuuden virrata pukeutumisessa.


Luonnonläheiset sävyt

Syksyn värit saavat yleensäkin inspiraationsa ruskan eri sävyistä eikä tämäkään vuosi ole poikkeus. Maanläheiset ruskeat, vihreät, oranssit ja viininpunaiset sävyt ovat voimakkaasti esillä tässä sesongissa.

Näitä sävyjä näkyy sekä vaatteissa että asusteissa, kuten huiveissa, hatuissa ja laukuissa.
Luonnonmateriaalit, kuten villa, puuvilla nahka korostavat entisestään luonnonläheistä tunnelmaa. Nahasta tulee muuten vieläkin todella suosittu etenkin takkien ja kelsiturkkien muodossa.


Oversize-tyyliä (edelleen)

Isojen, väljien vaatteiden trendi jatkuu vielä tänäkin syksynä. Ylisuuria neuleita, takkeja ja housuja yhdistelläänkin nyt kuitenkin kapeampien asusteiden kanssa, mikä luo mukavan mutta samalla astetta tyylikkäämmän ilmeen.

Ylisuuret takit olisivat ehkä se ehdoton valinta, näissä on kätevää se että saat helposti vähän paksummankin neuleen mahdutettua alle kylmempiin syyspäiviin.



Denimin taikaa

Denim on ajaton klassikkomateriaali mutta syksyllä 2024 se saa uuden ilmeen.

Leveät farkut, denim-mekot ja jopa ne farkkutakit palaavt muotiin. Leikkauksissa ja yksityiskohdissa kuitenkin usein jotain uutta ja jännittävää kuten rosoisia reunoja tai epäsymmetrisyyttä.

Leveämmät lahkeet ovat vielä
muodikkaat, mutta varaudutaan jo
pillifarkkujen paluuseen.


Muita isoja trendejä syksyyn:

  • Kuvioiden yhdistely (leopardi ja pantterikuvio ovat todella suosittuja)

  • Saapikkaat (varsinkin ylipolven menevät saappaat) ja loaferit maltillisilla koroilla

  • Sporttisuus yhdistettynä klassisemman tyylin vaatteisiin luo rentoa tyylikkyyttä

  • Statement-asusteet, korvakorut ja varsinkin vyöt

Siinäpä muutama trendi syksyn muotiin joilla on helppo päivittää oma vaatevarasto syksyyn.

Liikutko muuten Salossa 29.8. 2024? Silloin on täällä Taiteiden Yä, johon osallistun itse Auringonsalossa. Minulla on silloin näyttely kukka-aiheella jossa pääset näkemään itsemaalaamiani akryyli ja akvarelli töitä. Sekä teen ilmaisia pikavärianalyysejä klo 17-19. Tervetuloa nauttimaan väreistä!



Syksyn muotia

 Elokuu ja kesä alkavat olla jo takana joten nyt on täydellinen aika kääntää huomio syksyn muotiin. Syksy tuokin mukanaan raikkaita tuulia p...