tiistai 19. toukokuuta 2020

Stailaukseen liittyviä myyttejä

Kuka oikeasti tarvitsee stylistia ja miksi? Eikö se ole vain joku julkkisten juttu ja osaahan jokainen heittää vaatteet kaapistaan päälle kun eihän sillä niin väliä ole?

Ajattelin nyt kirjoittaa muutamasta yleisestä uskomuksesta joka liittyy stailaamiseen ja siihen miten minä teen itse työni.



Vain julkkikset käyttää stailauksia

Itseasiassa stylistin palveluista hyötyy lähes jokainen. Jos sinusta tuntuu olo ahdistuneelta kun sanon sanan pukeutuminen, tai jokainen aamu on taistelua vaatekaapin kanssa. Vaatteet kiristävät, yhdistelmät eivät näytä hyvältä ja koet helpommaksi heittää aina samat vaatteet päällesi ennenkuin kokeilet kaikkia mahdollisia yhdistelmiä päätyen silti samaan vakio asuusi. 
Aina taistelut vaatekaapin kanssa ei ole näin dramaattisia mutta jos huomaat että käytät vain murto-osaa vaatevarastostasi niin silloin voisit hyötyä asiantuntijan avusta jotta saat toimivan vaatevaraston omaa aikaasi ja hermojasi säästämään.




Entä jos en pidäkään tyylistä jonka teet minulle?

Stailaaminen on palvelu joka ehdottomasti tehdään asiakkaan ehdoilla. Tarkoituksena on löytää sinulle sopivan tyylisiä vaatteita jotka sopivat sinun elämäntyyliisi.
Aloitan aina työni kysymällä asiakkaan omista mieltymyksistä, ja elämäntilanteesta lähettämällä kysymykset suoraan sähköpostiisi. En missään nimessä halua muuttaa kaikkia näyttämään täsmälleen samalta juuri muotilehden kannesta tulleilta jota kukaan läheinen ei tunnista. Ei.
Olisi ihan hullua keksiä ihmisille tyylejä jotka eivät toimisi arjessa. Ajatellaan vaikka että olisit juuri jäänyt äitiyslomalle pienten lasten kanssa ja huomaat että vartalotyyppisi on hieman muuttunut raskauden myötä ja minä haluaisin pukea sinut kokovalkoiseen bleiserilookiin vain koska se sattuisi olemaan pinnalla juuri nyt. Ei todellakaan tulisi toimimaan.



Jokainen osaa pukeutua

Tämä on ihan totta, jokainen osaa pistää vaatteet kaapistaan päälle. Mutta stylisti tulee siinä vaiheessa avuksesi jos et tiedä miten korostat parhaita puoliasi tai mitkä värit sopivat sinulle yms.
Monet elämäntilanteen muutokset johtavat siihen että et ehkä olekaan enää niin varma mikä sopii ja mikä ei.
Esim. tiputat painoa ja et enää tiedäkään miten pukeutua. On niin helppo pukeutua niinkuin on jo vuosia pukeutunut mutta vähitellen alkaa huomaamaan että omat luottovaatteet ei toimikaan vaikka valitsee pienemmän koon. Tai et alunperinkään tiennyt miten korostaa parhaita puolia omassa kurvikkaammassa vartalossasi.
Tai poimit kaupasta vaatteita jotka näyttävät kivalta vain huomataksesi kotona että sinulla ei olekaan mitään mitä yhdistää siihen. Vaate jää kaappiin roikkumaan ja odottamaan sitä päivää kun se viimeinkin löytää puuttuvan palan toimivasta asukokonaisuudesta.




Sitten olen sidottu jatkossa ostamaan vain yhdestä liikkeestä?

Osa stailauspalveluista on todellakin vaateliikkeen tarjoama lisäpalvelu ja tarkoitus on että ostat koko asukokonaisuuden juuri heidän liikkeestään ja nykyisestä valikoimasta. Silloin myös tietysti jatkossa on helppo jatkaa ostelua kyseisestä kaupasta.
Itse en ole riippuvainen vain yhdestä liikkestä vaan pystyn vaihtelemaan liikettä sen mukaan mistä löytyy juuri sinulle sopivat vaatteet. Mallistot, värit ja istuvuudet vaihtelevat ja välistä parhaimmat yhdistelmät löytyvät juuri naapuriliikkeestä siihen juuri ostamaasi ihanaan paitaan.




Tässä oli muutama yleisin stailausmyytti. Tuleeko sinun mieleesi vielä jotain muita uskomuksia tyyliin liittyen?

Voit tutustua palveluihini täällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...