tiistai 24. lokakuuta 2023

Vuoden 2024 trendivärejä

 Vielä on runsaasti syksyä edessä sekä talvikin mutta välillä on ihanaa kääntää jo etukäteen katse seuraavaan vuoteen ja kevääseen.

Kevään muotia on jo paljon esitelty maailmalla ja tässä postauksessa kerron muutaman ensi vuoden trendivärin jo ennakkoon.



Mausteisia maan värejä

Ruskeaa pehmeän murretuissa sävyissä, vihreän sävyjä, ja tulen värit.. Nämä ovat siis tulevan kevään trendejä vaikka kuulostavat kovasti syksyn perinteisiltä väreiltä.

Eli kannattaa katsoa perinteisiä syksyn sävyjä myös kevääksi. 
-Liekinpunainen
-Pehmeä oranssi
Sinapinkeltainen
-Ruskea ja murrettu vihreä


Harmaa on ykkönen neutraaleissa?

Mustaa näkyy edelleen muodissa mutta se on nyt saanut enemmän rinnalleen pehmeämpää versiotaan eli harmaata.

Harmaa onkin yleensä meille suomalaisilla parempi vaihtoehto kovan kontrastin tuovan mustan sijasta mutta harmaasta on näkyvissä tumman lisäksi myös vaaleampia versioita.

Puhtaan valkoinen on myös yksi muotiväreistä mutta siinä on vähän sama ongelma kuin mustassa, kova kontrasti. Tähän helpotuksen tuo taas harmaa, eli ripauksella harmaata puhtaan valkoiseen saadaan norsunluunvalkoinen joka on myös yksi ensi vuoden trendeistä.


Kevät ja pastellit (tietenkin)

Syksyn värien uusi tuleminen keväällä ei kuitenkaan sivuta kevään perinnettä eli pehmeitä pastelleja.
Vaalean sinistä joka saa sinisen sävyistä rinnalleen myös kirkkaan taivaan sinisen että tummemman kirkkaan sinisen.
Vaaleanpunainen ja pehmeä liila kuuluvat tietysti myös asiaan kun mennään 2024 kevättä kohti. Sekä myös vaalea sitruunasorbetin keltainen.


Loppuloksena voisi sanoa että väriyhdistelmät ovat jopa yllättävän murrettuja pitkään vallinneen kirkkaiden värien riemuvoiton jälkeen.

Värit näyttävät olevan aikalailla kesän ja syksyn värikartoista mutta kyllä sieltä muutama talvelle ja keväällekin sopiva vaihtoehto löytyy.

Tiedätkö muuten itse jo oman värityyppisi ja mitkä värit sopivat juuri sinulle? Värianalyyseihin pääset tutustumaan tästä jos tämä asia on sinulla vielä hakusessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...