maanantai 9. lokakuuta 2023

Pehmeämpää syksyä

 Ilmat ovat alkaneet kylmetä oikein tosissaan, viimeinkin olen itsekin etsinyt sormikkaat ja kaulahuivit kaapista.

Syksy on myös perinteisestikin neuleiden ja lämpimän kodikkuuden kulta-aikaa. Tässä postauksessa neuvoja miten valitset neuleen joka tuntuu päällä mukavan pehmeältä eikä kutita.

Affiliatelinkit on merkitty *merkillä* 


*Vilan raitaneule*



Materiaalilla on väliä

Villasta tehdyt neuleet ovat yleisesti pidetty laadukkaampana mutta nykyihmiselle villa ei materiaalina sovikaan yhtä hyvin kuin aiemmille sukupolville. Me emme enää ole yhtä tottuneet käyttämään villaa kaikkialla joten ihomme reagoi tähän usealla meistä ja aiheuttaa kutinaa sekä ärsytystä.

Keinokuidut ovat tulleet tähän avuksi ja ne eivät kutiakaan yhtä kovasti kuin villa. Mutta ne myös nyppyyntyvät eikä pysy yhtä pitkään siistin näköisinä, jokainen meistä on varmasti jossain vaiheessa ostanut neuleen joka on ollut esim. akryyliä vain huomatakseen että muutaman pesun jälkeen paita näyttää siltä kuin se olisi ollut vuosia kovassa käytössä. Laadukkaammat keinokuidut kestävät kulutusta hieman kaikkein halvimpia paremmin.

Kashmir ja merinovilla sen sijaan tuovat laatua ja kestävyyttä neuleeseen. Plussana toimii myös se että kyseiset villat ovat normia paljon hellempiä myös iholle.



*Pierre Robertin neulehousut* ovat luomupuuvillaa joka on
myös loistava valinta herkkäihoisille


Neuleiden hoito

Pesuohjeet ovat neuleissa ihan syystä. Lämpötilan lisäksi kannattaa huomioida kuivataanko neule vaakatasossa yms. Näin neuleesi säilyy uuden veroisena pidempään.
Jos neuleesi on villaa niin kannattaa myös harkita niille suunnattua pesuainetta ja muistathan myös että niitä ei kannata pestä kovin usein, usein tuuletus riittää.

Neuleet kannattaa muuten viikata hyllylle sillä ne venyvät jos säilytät niitä henkareissa, varsinkin paksummat neuleet.

Nukkakampa tulee hyvään käyttöön sillä niillä nypyt on helpompi pitää kurissa (villakangastakeissa ollut todella hyvä myös).




Nukkakampa Lindexiltä


Muuta huomioitavaa:

  • Jos olet valitsemassa villapaidan ja villatakin väliltä niin kannattaa miettiä pitääkö sinun riisua sitä usein päivän aikana. Jos tarvitsee niin villatakki voi olla kätevämpi valinta
  • Poolokaulukset ovat muotia joten niitä näkyy todella monessa mallistossa
  • Oikean värin valitseminen tuo kasvoillesi hehkua joten siihen kannattaa panostaa
  • Jos valitset avonaisen neuletakin ja se alkaa ärsyttämään kun se heiluu edessäsi niin nopea keino on käyttää yhtä rintakorua tai vaikka nappikorvista saadaksesi molemmat puolet pysymään yhdessä
  • Jos olet hyvin lyhyt pituudeltasi (huomannut ainakin itselläni) niin yli polven ulottuvat neuletakit lyhentävät entisestään



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...