tiistai 5. maaliskuuta 2024

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut?

Pohdintaa stylistin näkökulmasta ja muutama nopea vinkki miten otat pukeutumisen omaan haltuusi ja niin ettei ympäristö enää sanele niin paljon mihin pukeudut vaan sinä itse.



Pieni paikkakunta pakottaa rentouteen?

Yhden ystäväni työkaveri päätti muuttaa Helsinkiin sillä hän koki ettei voinut pienemmässä kaupungissa pukeutua kuten halusi siististi jakkupukuihin ja korkokenkiin.

Ihmiset tuntuivat tuijottavan ja miettivän kukakohan tuo luulee olevinaan kun pukeutuu noin parempiin vaikkei nyt edes juhlapyhä olekaan.

Suurin osa tunteesta että muut tuijottavat on yleensä sitä että itse tunnet olosi epävarmaksi kun kokeilet uutta tyyliä.

 Mutta se ei oikeasti ole koko totuus. Osa ihmisistä tulee aina tuijottamaan ja arvostelemaan kun eroat joukosta sillä ihmiset ovat laumaeläimiä. Yksilöt jotka eroavat ulkonäöltään laumasta tulevat aina herättämään uteliaisuutta mutta se ei aina ole tarkoitettu kritiikiksi vaan mukana voi olla myös ihailua.

Pienemmillä paikkakunnilla tämä valitettavasti korostuu sillä kaikki tuntee jokaisen ja erot pukeutumisessa ja tavoissa huomataan helpommin.


Isommat paikkakunnat ja merkkivaatteet?

Isommista paikkakunnista taas syntyy mielikuva merkkivaatteisiin pukeutuneista fashionistoista kipittämässä töihin toimistolle. No tämäkään mielikuva ei nyt ole koko totuus.

Mutta isommilla paikkakunnilla yleensä kulutetaan enemmän rahaa pukeutumiseen kuin pienemmillä paikkakunnilla. Siellä menestyy myös designerkaupat ja pienemmät boutiquet sillä ihmiset haluavat laatua ja ovat merkkitietoisia.

En missään nimessä siis tarkoita nyt että sinun täytyy asua isommalla paikkakunnalla ollaksesi tyylikäs sillä aina voi matkustaa ja netin kautta tilata. Tämä on vain pohdintaa yleistyksistä ja miten paikkaansa pitäviä ne ovat.


Värien käyttö ja paikkakunta?

Voiko sillä olla vaikutusta miten paljon värejä käytät ja missäpäin Suomea asut?

Yllättävää kyllä kaikesta päätellen sillä on. Tehdessäni värianalyysejä olen aika usein saanut kuulla että Varsinais-suomalaiset käyttävät vähemmän värejä mustan ja harmaan lisäksi kuin vaikka Lahtelaiset.

Myös vuodenajalla on tietysti merkitystä siihen millaisia värejä käytetään,



Kuten jo aiemmin sanoin, se miten ympäristössä pukeudutaan ohjaa meitä jonkun verran miten pukeudumme arjessamme.
Sitä joko haluaa sulautua sopivasti massaan tai sitten erottua ja herättää huomiota. Huomionherättäminen on korostunutta kun etsitään omaa tyyliä ja kokeillaan esim. teininä.

Vanhempana siitä tuleekin hankalampaa kun olet jo itse tottunut omaan tyyliisi. Kun lähdet testaamaan uutta niin katseet tuntuvatkin pelottavalta samoinkuin kritiikki. Mitä ne muut ajattelevat meistä?




Mutta jos haluaa lähteä erottumaan massasta niin tässä on muutama nopea neuvo:

  • Hyödynnä niitä aikoja kun lähdet muualle vaikka lomalle tai vaikka lyhyelle vierailulle. Kun testaa uusia juttuja ihan uudessa ympäristössä ei tunne niin paljon painetta.

  • Aloita mieluummin pienestä ja lisää asioita pikkuhiljaa. Näin ihmiset saavat aikaa tottua uuteen tyyliisi ja et heti tunne kaikkien katsetta kuin tuntisit tehdessäsi täyden muutonmuutoksen.

  • Sinun kuuluu saada pukeutua niin kuin itse haluat ja tunnet olosi kauniiksi. Sillä loppujen lopuksi se että toteutat itseäsi tekee sinut onnellisemmaksi kuin yritys olla joku muu.

  • Aloita pukeutuminen uuteen tyyliin kotona niin tunnet olosi itsevarmemmaksi kun esittelet sen myös muulle maailmalle.

  • Pienilläkin jutuilla on merkitystä. Hyvä olo omassa pukeutumisessa näkyy aina ulospäin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...