tiistai 2. huhtikuuta 2024

Yllättävä asia joka vaikuttaa väreihisi

 Värianalyyseissä kuulen usein kysyttävän mitkä asiat vaikuttaa väreihin ja tämä postaus koskee yhtä yllättävimmistä asioista joka vaikuttaa omiin väreihisi ja jota ei oikeastaan tule ajatelleeksi.

Väärien värien pitäminen kasvojen lähellä on asia joka saa kasvot helposti näyttämään kalpeilta, väsyneiltä ja se korostaakin usein ryppyjä ja tummia silmänalusia. Kun taas oikeat värit saavat kasvot näyttämään levänneiltä ja paljon hehkeämmiltä.

Mutta harva tulee ajatelleeksi että vaatteiden lisäksi myös sisustuksella on suuri merkitys tähän.

Tässä postauksessa kerron sinulle miten sisustus vaikuttaa väreihisi ja tunteisiisi. Sekä nopeita neuvoja tämän asian korjaamiseen.


Miksi sisutus vaikuttaa?

Värianalyyseissä painotetaan aina että oikeat värit vaatteissa kannattaa tuoda kasvojen lähelle. Toinen asia mikä päivittäin on lähellä kasvojasi on omassa kodissasi olevat värit.
Eli tapetit ja maalit, sisustustekstiilit, sohvat yms. Ne ovat isoja elementtejä ja voivat myös toimia joko eduksesi tai sitten eivät.

Muutenkin sisustuksella on iso vaikutus mielialaan sillä väreillä on todellakin oma energiansa mitä ne tuovat päivääsi. Tästä esimerkkinä minulla oli asiakas joka kertoi halunneensa muuttaa makunsa aikuisempaan tyyliin ja valinnut beigen sohvan ja muita hillittyjä neutraaleja sen kaveriksi. Hänen tyttärensä kun ei tykännyt siitä kun äiti piti oikeasti värikkäämmästä tyylistä vaan piilotteli tavaroita kaverien tullessa kylään. Äiti olikin värityypiltään kirkas kevät joten lämpimän kirkkaat värit toimivatkin hänen edukseen ja olivat osa hänen persoonallisuuttaan. Beiget värit saisivat vähentyä kotoonta tämän jälkeen sillä ne masensivat häntä hän kertoi nauraen lähtiessään.


Muutkin asuvat täällä?

No tuosta äskeisestäkin esimerkistä tuli ilmi se ongelma mikä tulee kun halutaan tuoda enemmän omaa tyyliä esille. Pukeutumisessa se on helpompaa sillä sinä itse pukeudut niihin mutta entä sisustuksessa kun et asukaan yksin?

Aina on olemassa kompromisseja ja mahdollisuuksia sovittaa erilaisia tyylejä ja värejä yhteen niin että kaikki hyötyvät niistä ja tuntevat olonsa kotoisaksi.
Jokaiselta värityypiltä löytyy neutraalimpia värejä ja värejä jotka yhdistyvät useampaan makuun. Tuossakin äskeisessä esimerkissä jopa valkoinen olisi saattanut toimia paremmin tai vaikka väriyhdistelmä jossa olisi ollut hieman enemmän värikkyyttä.



Nopeita neuvoja arkeen:

  • Jos sinulla on kotonasi seinät sen väriset mitkä saavat sinut näyttämään väsyneiltä niin niitä kannattaa välttää ottaessasi kasvovalokuvia tai vaikka videokeskusteluita. Pyri tuomaan suotuisampia värejä esille vaikka verhoissa yms tekstiileissä.
  • Pukeutuessasi itse oikeisiin väreihin kumoat aina suurimman osan epäedullisista väreistä, joten ei kannata liikaa huolehtia asiasta
  • Jos sinulla on kotona värejä mitä inhoat niin miksi? Perheen eteen voi aina tehdä kompromisseja mutta ihan niinkuin vaatteissa inhokit on eri asia. Ei se haittaa jos inhoaa punaista ja kumppani taas rakastaa sitä, kunhan myös sinun oma makusikin näkyy kodissasi.
  • Asuessasi vuokralla sinulla on vähän hankalampi tuoda värejäsi esille mutta jo pienetkin asiat tuovat
    yllättävän paljon vaikutusta. Pienet sisustusesineet, verhot, pöytäliinat tai vaikka vuodevaatteet tuovat energiaa arkeen kun ne ovat sellaisia mitä sinä rakastat.


Minulta on viime aikoina usein kysytty tätä palvelua mutta en ole itse kokenut siihen pystyväni. Nyt asia on toisin sillä yhdistin tämän palvelun sisustussuunnittelijan kanssa. Hän vastaa sisustukseen liittyvistä kysymyksistä ja minä enemmän väreistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...