tiistai 4. kesäkuuta 2024

Sopiiko minulle samat värit kesällä kuin talvella?

 Kesäkuu on vihdoin täällä ja aloitetaan se lämpimän helteisesti. Mutta yksi kysymys on todella yleinen jonka saan värianalyysien yhteydessä: Miten kesä vaikuttaa väreihini? Sopiiko minulle enää kylmät värit?

Tässä postauksessa annan omat neuvoni miten ottaa kesä huomioon väreissä ja kannattaako sitä edes ottaa huomioon.


Vaikka rusketut niin värityyppisi ei muutu

Rusketus ei muuta sinua dramaattisesti kylmän värityypin edustajasta lämpimäksi yhdessä yössä. Sinun ihosi perussävy pysyy silti rusketuksesta huolimatta samana samoin kuin talvella kun rusketus häviää.

Poikkeuksia on toki olemassa. Mutta yleensä siinäkin vaiheessa olet ehkä värityypiltäsi neutraali ja rusketus voi silloin tuoda enemmän lämpimiä ominaisuuksia esiin väreissäsi vaikka talvisin oletkin ehkä enemmän viileään menevä.

Eli voit huoletta käydä värianalyysissä vaikka kesälläkin, mainitse toki asiasta jos koet että saat väriä pintaan todella paljon.





Mutta vuodenajan alalajilla voikin olla isompi merkitys?

Ensinnäkin mikä on vuodenajan alalaji? Se tarkoittaa sitä mitä muuta vuodenaikaa sinulla on väreissäsi, esim. jos tiedät että olet kesä väritykseltäsi mutta rakastat myös syksyn värejä sillä ne korostavat myös upeita pehmeitä piirteitäsi niin olet mitä luultavimmin pehmeä kesä, eli kesä joka on lähinnä syksyä.

Hyvä keino tähän on myös miettiä mikä on sinulle se tärkein asia vaatteiden väreissä, onko se kirkkaus, vaaleus, saako syvät värit sinut esille yms.

Mutta kesällä aika moni huomaa silti automaattisesti etsivänsä juuri vuodenajan alalajin värejä kesävaatteisiin. Eli otetaan vaikka esimerkkinä syksy jolla on alalajina talvi (tumma syksy), normaalisti hän käyttää mieluusti syksyn syviä lämpimiä ja mausteisia värejä mutta ruskettuessaan hän voisi alkaa kaipaamaan jotain raikkaampaa poltetun oranssin rinnalle. No silloin voi olla aika lainata jotain talven sävyistä vaikka ne ovatkin viileitä pohjasävyltään.

Sama juttu vaikka vaaleammilla värityypeillä jotka saavat vähän enemmän väriä kesällä, silloin he voivatkin kaivata astetta syvempiä sävyjä yms.

Enkä siis tarkoita että jokaisen on pakko etsiä sieltä alalajista ne oikeat sävyt, sillä jokaisen laajemman värikartan kuuluu sisältää myös sävyjä sieltä toisesta värityypistä.




Eli lyhyesti, voit käyttää samoja värejä kuin talvellakin mutta jos kaipaat vaihtelua niin silloin voit hyvin käydä lainaamassa niitä värejä kunhan muistat mikä oli sinun väreissäsi se tärkein ominaisuus.
Silloin sinun on helpompi testailla uusia värejä kun tiedät mikä on se tärkein ominaisuus mitä etsit.

Vaaleat värit pitävät lämmön poissa?

Vaaleat värit imevät itseensä vähemmän lämpöä joten ne tuntuvat viileämmiltä kesällä. Valkoinen on siis aina hyvä vaihtoehto juuri tämän takia mutta entä jos et pidä siitä käytännön syistä tai olet väreiltäsi syvä jolloin kalpea valkoinen näyttää helposti vähän valjulta?

Käytännön syihin käy hyvin se vastaus että valkoinen ei ole ainut vaalea väri todellakaan. Joten suosi vaikka pastelleja, muita vaaleita neutraaleja tai valitse sen mustan sijaan sininen.

Ja jos syvemmät värisävyt ovat sinulle se juttu niin yhdistä valkoinen johonkin syvempiin sävyihin vaikka kengissä, koruissa tai muissa asusteissa. (Mieluiten lähellä kasvoja) Tai vaikka valitse joku upea syvä väri huulipunaan. Näin syvät värisi tulevat hyvin oikeuksiinsa.

Ja ennenkaikkea valitse värejä joita rakastat, mitä ne ikinä sinulle ovatkaan. Jos kesämekko joka on sinulle täydellinen tulee sinulle epäedullisessa värissä niin tuo ns. hyviä värejä kasvojen lähelle vaikka koruilla. Näin sinun ei todellakaan tarvitse luopua siitä ainoasta hyvästä mekosta joka löytyi tuntikausien etsinnän jälkeen vain sen takia että sävy oli sinulle väärä.

Kesä on tehty nautittavaksi. Muista vain aurinkosuoja ja nauti lämpimistä kesäpäivistä stressaamatta vaatevalinnoista. Jos sinulla itselläsi on hyvä olo vaatteissasi niin se näkyy aina ulospäin.

Kaunista kesää sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Syksyn muotia

 Elokuu ja kesä alkavat olla jo takana joten nyt on täydellinen aika kääntää huomio syksyn muotiin. Syksy tuokin mukanaan raikkaita tuulia p...