tiistai 16. heinäkuuta 2024

Värianalyysit ja vaatekaupoissa käynti?

 Saan usein kysymyksiä siitä miten voi erottaa nopeasti onko väri kylmä vai lämmin tai murrettu vai kirkas. Tässä postauksessa annan sinulle nopeat neuvot miten erotat helposti ja vaivattomasti eri värisävyt toisistaan jopa kaupan valoissa.



Miksi on tärkeää erottaa eri sävyjä?

On todella tärkeää oppia erottamaan eri ominaisuuksia väreissä, sillä usein käy niin että kun päätät haluavasi ostaa sinisen puseron jotain tiettyä tilaisuutta varten ja menet liikkeeseen etsimään omien värikarttojesi kanssa.

Täsmälleen sitä sävyä ei aina niin vain löydetäkään kaupasta johtuen siitä että trendit sanelevat sen mitä värejä on kulloinkin valikoimissa. Joten sanotaan vaikka että etsit tummempaa sinistä kaupasta vaikka kesällä ja sen kesän valikoima on täynnä pastelleja. Sen sijaan että luopuisit kokonaan ajatuksesta tai kuunneltuasi myyjän hyvää tarkoittavaa apua että joku väri on todella lähellä (vaikka se näyttäisi olevan lähellä siinä voi olla esim lämpötilaero tai vaikka kirkkausero joka olisi todella tärkeä sinun väreillesi) ja kotona huomaat ettei väri olekaan luonnonvalossa hyvältä näyttävä.

Sen takia seuraava juttu mistä kerron on todella tärkeä.

Sävyillä on iso merkitys
kokonaisuudelle

Mikä on tärkein ominaisuutesi?

Tämä on mielestäni kaikkein tärkein juttu mitä voit saada värianalyyseistä. Mikä on sinulle se tärkein ominaisuus väreissä?

Tätä kannattaa aina kysyä kun käy värianalyyseissä sillä vaikka saisit kuinka kattavat värikartat niin jotain tiettyä värisävyä ei aina löydykään ihan helpolla. Silloin tulee avuksi se mitä sinun kannattaa ensisijaisesti huomioida väreissä.

Näin vaatekaupoilla liikkumisesta tulee huomattavasti helpompaa kun tiedät vaikka sen että sinulle kaikkein tärkeintä on kylmät värit. Joten jos et löydäkään täsmällistä sävyäsi niin tiedät oikeasti sen mitkä vaateliikkeen sävyistä sinulle sopivat ja miksi.

Tottakai kannattaa aina ottaa ohjenuoraksi omat värikartat mukaan sillä esim. itse annan samantien mukaan pienen värikartan ja sähköpostissa saa mukaan laajemmat kartat joissa on kymmeniä sinulle täydellisiä sävyjä.
Kun menee sekaisin liian monista väreistä,
kannattaa palata perusasioihin

Joten miten erotan värit toisistaan?

Pohjasävyn mietintä on hyvä keino saada selville onko väri kylmä vai lämmin. Itse harrastan maalausta joten olen kokenut tämän hyvin helpoksi keinoksi. Eli jos väri on sinipohjainen se on useimmiten kylmä, kelta- ja punapohjaiset värit taas ovat lämpimiä. Eli jos mietit vaikka kaupasta löytämääsi vihreää huivia niin onko siinä enemmän sinistä vai keltaista?
Kylmemmässä vihreässä on 
enemmän sinistä

Lämpimässä enemmän keltaista

Toinen hyvä keino on vertailu. Eli jos etsit jotain vaikka pehmeämpää väriä niin yksi hyvä keino on verrata väriä lähellä jotain minkä tiedät edustavan jotain päinvastaista ja jonkun mikä tiedät olevan samaa. Eli tuossa vaikka beige ja neonpinkki. Kumman värin kanssa se uusi juttu resonoi paremmin?

Ja helpoin tapa on pukeutua johonkin väriin jonka taatusti tiedät sopivan itsellesi. Sitten mennä peilin ääreen ja sovittaa sitä uutta väriä kasvojesi lähelle, Sitten taas vetää se pois ja katsoa sillä oikealla värillä. Onko uudella värillä sama vaikutus kuin sillä oikealla värillä? 




Jos koet haluavasi helpomman tavan aloittaa värien etsintä niin hyviä uutisia! Uusi palveluni sopii hyvin värianalyysin jälkeen kun haluat heti löytää oikeita värejä kaupasta. Tulen mukaasi paikanpäälle Turun tai Salon keskustan vaateliikkeisiin ja autan sinua löytämään haluamasi vaatteet. Ja tämä palvelu sopii myös jos olet jo aiemmin käynyt värianalyysissä sekä netissä haluamissasi liikkeissä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä käyttämäsi värit kertovat persoonallisuudestasi?

 Mitä käyttämäsi värit kertovat sinusta? Sain tähän postaukseen idean kuullessani aivan ihanalta asiakkaalta että rakastuneet ihmiset käyttä...