tiistai 1. helmikuuta 2022

Nopein tapa kehittää tyyliäsi

 Tarvitseeko oman tyylin kehittämiseen paljon rahaa ja shoppailukierroksia vai voiko oman tyylin kehityksen aloittaa periaatteessa nollabudjetilla..?


Tässä postauksessa annan sinulle nopeat neuvot oman tyylisi kehitykseen ilman sen kummempia hankintoja. Tyylisi voi olla alkutekijöissään ja hukassa tai sitten vain viimeistä silausta vailla valmista, nämä vinkit sopivat kumpaankin tilanteeseen.



Miksi vaatekaupoista ei löydy aina apua?

Vaatekaupoista löytyy välistä todella asiantuntevaa palvelua, mutta siltikään tyylin muutokset harvemmin onnistuvat sitä kautta. Sillä toimivaan tyylin kehitykseen tarvitsee ennakkotietoja. 

Kukaan ei pysty luomaan haluamaasi tyyliä joka toimii sinun arjessasi ilman sitä, että olet itse mukana suunnittelussa kertomassa omaa näkemystäsi.
 Sen takia saatat ostaa vaatekaupasta vaatteet uuteen paranneltuun tyyliisi vain huomataksesi seuraavana aamuna, että ne tuntuvat /näyttävät oudoilta seuraavana aamuna. 

Siksi kannattaa aina harkita ja ottaa selvää millainen tyyli sinulla on mielessäsi, sekä mitä oikeasti tarvitset, sillä samat jutut saattavat merkitä myyjälle ihan toista kuin sinulle itsellesi.



Ennakkoon suunnittelu säästää aikaa

Helpoin tapa kehittää tyyliä on ehdottomasti suunnitella se etukäteen. 

Kun  mietit jo viikon alussa mitä suunnitelmia sinulla on ensi viikolle, sinun on paljon helpompaa miettiä toimivat asuyhdistelmät etukäteen. Silloin aamuun jää vain vaatteiden pukeminen päälle ja selviät turhista pukeutumiskriiseistä.

Kannustan tähän myös omissa verkkovalmennuksessani sekä tyylivalmennuksessa. 
Kannattaa aina suunnitella asut etukäteen niin niistä tulee toimivia sekä kauniita. 

Tämän takia halusin tarjota ilmaisen työkalun tyylin  kehittämiseen.

Maksuton asuyhdistelmien viikkokalenteri sivu on pdf, johon on helppo merkitä suunnitelmat ylös ja säilyttää sitä vaikka vaatekaapin ovessa pukeutumista helpottamassa.

 Mukana on myös muutama lisäkysymys auttaaksesi sinua itseäsi näkemään miten asusi toimi oikeasti käytännössä ja näyttääksesi miten sinun tyylisi kehittyy.

Lue lisää tästä.


Miksi tyylin kehitys kannattaa?

Tyylin kehitys ei tarkoita sitä, että pukeudut jakkupukuun ja merkkivaatteisiin (ei siinäkään mitään vikaa ole). Vaan sitä, että tyylisi kuvastaa sinua itseäsi ja tunnet olosi kauniiksi vaatteissasi. Tyylisi on persoonallinen ja olet itsevarma omissa vaatteissasi.

Opin tämän itse vuosia sitten kantapään kautta. Saadessani ensimmäisen varsinaisen vakituisen työpaikkani, tyylini muuttui mukavaksi. Liian mukavaksi itseasiassa, kiloja kertyi huomaamatta lisää kun rennot vaatteet antoivat tilaa muutokselle ilman, että itse kiinnitin asiaan huomiota. Vaatteet eivät tuoneet minulle iloa ja väritkin olivat vaihtuneet mustaan. 

Havahduttuani asiaan aloin kehittää tyyliäni sellaiseksi mistä itse koen iloa ja joka sopi minun silloiselle vartalolleni. Pienin askelin aloin siirtyä takaisin omaan tyyliini ja tuntea taas iloa omissa vaatteissani.

Tyyli joka tuntui hyvältä toi muutoksia myös vartaloon ja sai minut jälleen innostumaan tanssiharrastuksesta ja muista jutuista jotka olivat jääneet painon nousun myötä. En tarkoita tällä, että laihempi olemus olisi kauniimpi vaan sitä, miten en tuntenut iloa ja halusin piiloutua, sillä tunsin oloni niin huonoksi itsessäni.
Omassa muutoksessani tärkeintä oli oman tyylin löytyminen ja vartalon hyväksyminen. 

Kaunis molemmissa kuvissa


Aloita pienin askelin

Mieti miten haluat kehittää omaa tyyliäsi, haluatko käyttää enemmän asusteita? Tai vaikka siirtyä legginseistä farkkuihin? Alkaa käyttämään enemmän värejä? Joku pieni tavoite mikä sinusta tuntuisi tyylin kehittämiseltä.

Sen jälkeen pilko tavoite pienempiin osiin esim. totuttelen käyttämään jotain uutta vaatetta kerran viikossa, tai vaikka haluan alkaa käyttämään enemmän meikkiä, niin lisään vaikka ripsivärin aamurutiineihini. Aloita pienestä ja siirry pikkuhiljaa isompiin tavoitteisiin.

Muutenkin uuteen tyyliin kannattaa totutella rauhassa kotioloissa. Sillä muuten tulee helposti epämukava olo, kun vaate on eri tyylinen normaaliin pukeutumiseesi verrattuna. 



Näe kokonaisuus

Tiedätkö miksi tunnet olosi oudoksi kun näet itsesi sovituskopin peilistä? Osasyy on oikeastikin kauppojen valaistus ja käytetyt peilit. Mutta yksi iso syy on myös se, että et ole tottunut näkemään koko vartaloasi.

Kasvoja tulee nähtyä useamman kerran päivän aikaan peileistä ja siltä ei voi välttyä edes vessassa käydessä. Mutta vartalo ei tule esille niin usein kuvissa ja peileissä.

Kannattaa siis hankkia kokovartalopeili, jolla näet helposti miltä asukokonaisuus näyttää ja totut näkemään myös vartalosi.

Toinen vaihtoehto on ottaa asuselfie kännykällä. Tämä tuntuu vähän isommalta askeleelta, mutta totut jälleen näkemään kokonaisuuden ja saat hyvää materiaalia tyylin kehitystä varten. Miten? Näet itse mikä asu toimi todella hyvin ja voit säästää sen jatkoa varten. Voit sitten palata myöhemmin näihin asuihin, kun et keksi mitä tänään pukisi päälle. Eli sama juttu kuin aiemmin mainitsemani viikkokalenteri sivun kanssa, mutta tällä kertaa visuaalisessa muodossa.





Siinä muutama nopea vinkki millä saat tyylisi enemmän toivomaasi suuntaan. Järjestän tämän viikon lopussa (4.2 - 6.2) Rakastu Tyyliisi - haasteen . Tämä tilaisuus on maksuton ja keskitymme löytämään ilon takaisin pukeutumiseen, sekä löytämään punaisen langan sinun tyylillesi.

Silloin on paljon helpompaa lähteä rakentamaan uutta tyyliä tai sitten vain selkeyttämään nykyistä tyyliä.
Virheostosten määrä pienenee kun tietää mitä etsii ja oma itseluottamus kasvaa, kun tietää mistä oma tyyli rakentuu. 

Tule mukaan tästä.

Ihanaa helmikuuta sinulle! 





2 kommenttia:

  1. Olipa kerrassaan mainioita vinkkejä. Sellaisia, joita kuka tahansa voi toteuttaa pienin askelin. Minusta tuntuu, että minulla oli oma tyyli, mutta se on ollut muutoksessa lapsen saamisen jälkeen.

    https://pitkatossula.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon ihana. Isojen elämänmuutosten yhteydessä onkin hyvä vähän arvioida omaa tyyliään ja toimiiko se enää omassa arjessa. :)

    VastaaPoista

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...