tiistai 16. huhtikuuta 2019

Miten ostaa vastuullisempaa muotia?

Ympäristöystävällisyys ja vastuullisuus ovat hienoja arvoja mutta miten niitä voi oikeasti toteuttaa käytännössä?  Miten voi tehdä pieniä ekotekoja vaateostoksilla?


Materiaaleissa kannattaa suosia luonnon materiaaleja kuten pellavaa, hamppua, lyocellia yms. Puuvilla itsessään ei ole maailman ympäristöystävällisin vaihtoehto veden kulutuksen takia mutta onneksi nykyään luomupuuvilla on yleistynyt niin se on aika yleinen vaihtoehto normille.
Monissa vaatebrändeissä suositaan myös kierrätysmateriaalien käyttöä esim. muovipulloista, kalastusverkoista yms mikä on omasta mielestäni aika hienoa ja mielikuvituksellista sillä materiaaleista ei huomaa ollenkaan alkuperää.


Ostotavoissa kannattaa suosia sellaista lähestymistapaa että ostaa tarpeeseen ja välttäen virheostoksia.
Esim. kapselivaatevarasto sopii tähän minimalistisuutensa takia. Tässä aiempi blogikirjoitukseni aiheesta: https://ihanatyyli.blogspot.com/2019/03/kapselivaatekaappi-helppo-vai-tylsa.html

Kannattaa myös suosia vaatteiden kierrätystä eli käytännössä korjauttaa ennenkuin ostaa uutta, ja jollei korjauta niin laittaa vaatteen kierrätykseen, esim. vaatekaupoista Lindex, H&M ja KappAhl ottavat vanhat vaatteesi vastaan ja antavat etukupongin vastineeksi, tai pistää vaatekierrätyslaatikkoon tai lahjoittaa kirpputoreille.
Kirpputorit ovat muutenkin loistavia paikkoja vastuullisemmasta muodista kiinnostuneille samoinkuin esim. vaatteiden vaihtokutsut, yms paikat missä voit löytää käytettyjä vaatteita.
Samoin jos haluaa yksilöllisempää muotia niin kannattaa suosia paikallisia käsityöntekijöitä ja tukea suomalaisia suunnittelijoita ja tekijöitä.

Ja vaatelainaamotkin ovat alkaneet yleistyä mikä on aika mahtava asia omasta mielestäni.Miten sinä huomioit ympäristön vaateostoksilla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työviikon pukeutuminen helpommaksi

Aamun kiireessä harvemmin ehtii kunnolla miettiä pukeutumistaan vaan ylensä tarttuu nopeasti johonkin perusvalintaan ja sitten huomaa töissä...