maanantai 30. maaliskuuta 2020

Kotoilua Tyylillä


Nykyään kun yhä useampi meistä joutuu siirtämään työnsä kotiinsa niin helposti sortuu pyjama-verkkarilinjalle. Eikä siinäkään siis mitään vikaa ole, minun mielestä kotona saa ja pitää pukeutua niin rennosti kuin haluaa.

Mutta pikkuhiljaa alkaa jo huvittaa pukeutua muuhun kuin ihan kotiasuihin, kaipaa jotain normi työarjesta. Ja muuten aika yleinen uskomus on sekin että ihminen tekee kotonakin tuotteliaammin töitä jos on pukeutunut edes vähäsen pyjamalinjaa paremmin.

Miten siis pukeutua rennosti mutta silti tyylillä? Tässä muutama pikavinkki parempaan kotityyliin.




Entä jos ottaakin kotoilun mahdollisuutena?

Monella meistä on vaatekaapissa erilaisia juttuja mitä ei ole tottunut pitämään. Joskus ne on korkokengät, tai vaikka uusi paita joka on eri tyyliä mitä normisti pitää. Ei ole tottunut muuttamaan tyyliään tai ehkä vähän jopa miettii mitä toiset ajattelisivat. Entä jos nyt on täydellinen ajankohta kokeilla kodin rauhassa uutta ja erilaista. Sitä ehtii itse rennosti tottua omaan uuteen peilikuvaansa ja ne kengät jotka kaipasivat vähän sisäänajoa tulee helposti otettua käyttöön pienillä kävelyillä omassa asunnossa päivän mittaan.

Tarkkatikin upea Hortensia mekko

 Miltä vaatteet tuntuvat päällä?

Tärkeintä kotona ollessa ainakin itsellä on että vaatteet tuntuvat mukavalta päällä. Ne eivät kiristä, hankaa tai ole muuten epämukavia. Alla kuvat Tunikamaailmalta ja Loventilta.

Vaikka suosiikin mukavuutta se ei välttämättä tarkoita sitä että vaatteet eivät voisi olla kauniita. Legginsit on helppo yhdistää tyylikkääseen tunikaan ja helpon mukava asukokonaisuus on valmis. Jos taas legginsit ovat liikaa kalsarimaiset mielestäsi ja farkut vähän liikaa epämukavat niin leveälahkeiset kangashousut ovat sekä mukavat ja helpon tyylikkäät.



Tunikamaailman kasmirkuvioitu pidempi malli
Joogapaidat on loistavia myös kotoiluun


Asusteet viimeistelee tyylin

Jos pukeutuu ihan perusvaatteisiin ja haluaa asuun vähän jotain ekstraa mukavuudesta tinkimättä niin asusteet ovat pelastuksesi. Yhdistele näyttävä kaulakoru perus t-paitaan niin asusta tulee heti mielenkiintoisempi. Suosittelen katsomaan tähän tarkoitukseen Routa Designin Neidonvaaja koruja, jotka ovat upeasti muotoiltuja, ajattomia ja tuovat mieleen itselle viikinkien korut.

https://www.routadesign.com/neidonvaaja

 Korvakorut, rannekorut ja vaikka huivit tekevät saman helposti asuun kuin asuun.
Ja jos muuten olet normisti meikkaava niin kannattaa välistä meikata itsensä ihan itsensä takia, olo piristyy kun peilistä näkyyy tutumman näköinen ilme.


Korona ja vaatteet

Koronavirus säilyy erilaisilla pinnoilla eri ajan, vaatteissa n. 6-12 tuntia tutkimusten mukaan. Eli on oikeasti hyvä että vaihtaa ulos mennessä toiset vaatteet ja sisälle mennessä kotivaatteet. Muistaa myös pestä vaatteet riittävän usein ettei käytä sitä lempikotihupparia viikkokausia. 

Mistä shoppailla?


"Shoppailun" voi aloittaa ihan omasta vaatekaapista, varmaan meillä jokaisella on kaapin perukoilla vaatteita jonka olemassa olon on jo ehtinyt unohtaa, tai sitten olen vain itse ainut joka tekee löytöjä omalta vaatekaapiltaan. 

Tuetaan yhdessä pienyrittäjiä

Pienyrittäjät ovat myös joutuneet todella tiukoille joten nyt jos koskaan kannattaa suosia kotimaista.

https://tunikamaailma.fi/ Täältä löytyy aivan ihania vaatteita myös isommissakin koossa. Ja kannattaa muuten lukea etusivun stoori kuinka liike on perustettu, muoti ei todellakaan katso kokoa ja kuuluu meille kaikille

https://loventdesign.fi/ Perheyritys joka myy todella laadukkaita urheiluvaatteita jotka sopivat mukavuudeltaan ja istuvuudeltaan ihan loistavasti myös kotoiluun.

https://www.xanriinashop.com/ On tyylin ja pukeutumisen erikoisliike Turun keskustassa (sekä netissä). Vaatteita löytyy monissa eri koossa ja todella upeita laukkuja, kenkiä yms. asusteita.
Xanriinan laukut on yksilöllisiä ja laadukkaita
https://www.facebook.com/orihannas/?hc_location=ufi Capri Collectionin ja Friendtexin tuotteita jotka taatusti tuovat lisää tyyliä kotona työskentelyyn mukavuudesta tinkimättä.

https://www.weecos.com/fi/tarkkatikki Yksilöllisiä, mukavia ja ajattomia vaatteita naisille, miehille ja lapsille. Jos arvostat upean muotoilun lisäksi myös kauniita printtejä (esim. aiemmin kuvissa ollut hortensia) niin ehdoton valinta.


Ja tässä linkki tämän viikon toiseen kirjoitukseen jossa on monia ihania eri pienyrittäjiä esiteltynä:



Liikkeistä Nanso, Marimekko on aika hyviä kestosuosikkeja tarjoamaan tyylikkäitä mutta mukavia vaatteita. Jos taas liikkeissä käyminen ei tähän maailmantilaan kiinnosta niin aika usea mm. Nosh vaatekutsujen järjestäjä on siirtänyt palvelunsa netin kautta käytettäväksi, eli seuraat helposti kotisohvalta kun edustaja esittelee tuotteitaan.

Esim. Minna Kiviön Nosh ryhmä https://www.facebook.com/groups/minnanoshryhma/

Ja oma ikisuosikkini Vila, niin heiltä löytyy myös kotiin tilauspalvelu. Instagrammissa lisää tietoa:

https://www.instagram.com/vila_ig 

Netin välityksellä muutenkin shoppailu on vähän ehkä liikkeissä käyntiä turvallisempaa koronavirusta ajatellen.

Olen myös itse siinä vaiheessa että otan varauksia vastaan Facebookin kautta omiin Personal Shopperin ja Stylistin palveluihin, nettisivut ovat vielä tekovaiheessa. Eli jos tarvitset jonkun käymään vaateostoksilla puolestasi ja sinun tarvitsee vain käydä sovittamassa vaatteet jotka on varattu sinun nimelläsi seuraavana päivänä Salon alueella niin palveluni voi olla mieleesi. Teen myös palveluita netin välityksellä (skype, whatsapp) itsekin.

Mikä on sinun oma luottokotoiluasusi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...