tiistai 6. lokakuuta 2020

Vaikuttaako korona ensi kevään muotiin?

 Muotiviikoilla on ollut näkyvillä jo ensi kevään ja kesän trendejä. Ja minun mielestä siellä on näkynyt myös pandemian vaikutus suunnittelijoiden töissä ja muotinäytöksissä.


 

Videokeskustelujen yleistyminen
Nyt kun etätyöt ovat yleistyneet ja kokouksetkin siirtyneet zoomiin ja muihin videopalavereihin niin Pradalla oli jännä ratkaisu tähän.
He olivat nostaneet logonsa paidoissa ylemmäs jo suoraan kaulan alle, ja tehneet siitä erottuvamman. Videopuheluissa juuri tämä tulee kätevästi esille, kun et nyt voikaan tehdä designerlöydöilläsi vaikutusta suoraan työpaikoillasi.



Muotinäytösten järjestäminen

Tätäkin on ollut ihan mielenkiintoista seurata netistä, miten turvaväleihin on varustauduttu. Osa on järjestänyt pitkiä matkoja mallien käveltäviksi ja ihmiset ovat istuneet turvavälien päässä toisistaan. Ja osa muotitaloista oli sulkenut näytökset yleisöltä ja toteutti ne virtuaalisesti. 

Muutamassa näytöksessä tosin huomannut että turvavälien järjestelyt eivät olleet pitäneet vaan tapahtuivat aika normisti.

Erikoisin näytös omasta mielestä ehdottomasti on Moschinon. He olivat tehneet nukkenäytöksen, eli puvut olivat miniatyyriversioita ja nuket esittelivät ne ja olivat yleisönä. 




Vaatteiden mukavuus

Yksi asia mikä myös kiinnitti huomion on vaatteiden käyttömukavuus. Asut muotinäytöksissä näyttivät oikeasti hyvin mukavilta. Väljät leikkaukset ja kaunis laskeutuvuus tekivät vaatteista ideaalit myös tyylikkäämpään kotoiluun.
Materiaalina oli paljon silkkiä, satiinia ja muuta mitkä myös tuntuvat hyvälle, sekä tietysti näyttävät päällä todella kauniilta.
Eli korona on saattanut myös saada suunnitttelijat tarkoituksella huomioimaan myös koronakotoilun.



Muutama ennakkomaininta tulevista trendeistä

  • Pidemmät hameet (alle polven aina nilkkaan asti)
  • Rohkeita kuvioita
  • Vihreää, vaaleasta pistaasista aina metsänvihreään
  • Vyöt
  • Muita trendivärejä: vaaleanpunainen, vaaleansininen, fuksia, vaalea beige, oranssi,persikka...
  • Strassikoristeet
  • Korostetut olkapäät
  • Pitsi


Eli siinä muutama ennakkomaininta siitä mitä on tulossa. En ihan vielä viitsi kirjoittaa tulevan kevään muodista ihan blogikirjoitusta kun talvikin vielä tulossa väliin. :)

Onko muuten korona-arki vaikuttanut sinun päivittäiseen tyyliisi jotenkin?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...