tiistai 27. lokakuuta 2020

Merkkivaatteisiin sijoittaminen

 Milloin sinun kannattaa investoida merkkivaatteisiin? En siis ala neuvomaan sinua miten käytät omat rahasi vaan milloin on järkevää panostaa kalliimpaan ja milloin ei.



Miksi haluat sen?

Yksinkertainen kysymys mutta haluatko sen siksi että se oikeasti sopii tyyliisi ja olemassa olevaan vaatevarastoosi? Vai siksi että se näkyy nyt kaikkialla, jokaisella on sellainen Instagramissa, lehdissä mainostetaan sitä yms. eli sitä markkinoidaan nyt rajusti. 
Kun ostat merkkituotetta on myös silloin hyvä varmistaa että se oikeasti sopii sinun tyyliisi eikä vain siksi että se on kallis ja muodikas.


Itsensä palkitseminen


Palkinnoksi ostaminen on muuten myös aivan ihana idea omasta mielestäni. Eli kun täytät tasavuosia, sait ylennyksen tms. juhlan takia ostaa itselleen jotain upeaa palkitakseen itseään.
Mutta siinä vaiheessa jos esim. ostat itsellesi valmiiksi palkinnon aloittaessasi vaikka laihdutuskuurin sitä oikeasti voi harkita vähän enemmän. Olet vaikka kokoa 50 ja päätät laihtua kokoon 36, ostat sitten heti itsellesi tavoitepalkinnoksi Chanelin jakun kaappiin odottamaan. No Chanelin arvo ei tietysti laske oikeasti vaikka se siellä kaapissa odottaisikin ja suurin osa on klassikoita ettei muotikaan muutu niin paljoa ettet enää sitä kehtaisi pitää vuosien päästä.
Se turhauttaa kun kaapissa on jotain kaunista mikä ei ole lähelläkään omaa kokoasi, ja vaikka motivaatio olisi kuinka korkealla niin se ei aina onnistu. Silloin se kaapissa oleva palkintovaate alkaa vähän jo ärsyttämään ja tuntee olon itsessään epäonnistuneeksi.
Järkevämpää on tälläisissä tavoitteissa pistää todellakin rahaa sivuun tulevaa vaatevarastoa varten. Silloin sinulla on varaa uudistaa vaatevarastosi kokosi pienentyessä ja nähdä oikeasti millaiseksi haluat tyylisi kehittää. Vartalonmallikin muuttuu useasti koon pienentyessä niin on hyvä ostaa vaatteita myös tälläissä tilanteissa oman vartalon koon mukaan. Ja kyllä sen voi käyttää kun on viimein päässyt siihen unelmapainoonsa suoraan siihen ihanaan merkkivaatteeseen ja palkita itseään kovasta työstä.



Käyttökertojen määrä / Hinta?

Yksi tehokas tapa hinnakkaampien tuotteiden kanssa on miettiä kuinka monta kertaa tulet käyttämään tuotetta ja jakamaan se hinnalla.
Eli jos ostat vaikka laukun jota tiedät käyttäväsi hyvin usein ja joka sopii kaikkiin mahdollisiin asuyhdistelmiisi. Vaihtoehtona on iltapuku joka on myös upea mutta tiedät että sinulle tulee tilaisuuksia jossa pidät sitä ehkä kerran vuodessa. Siinä tapauksessa laukun hinta tulee käyttökertojen mukaan pienemmäksi ja kannattavammaksi ostaa.
Tietysti tätä asiaa voi lähteä miettimään myös siltä kannalta että haluan luksusbrändin tuotteeni olevan erikoinen enkä todellakaan päivittäisessä käytössä niin sekin on ihan hyvä ratkaisu. Kunhan asiassa ei käy niin että ostan kalliin ja ihanan tuotteen mutta en ikinä raaski käyttää sitä ettei se mene pilalle. Siinä vaiheessa voi miettiä tuottiko tuote iloa kaapissa vai olisiko se tuottanut enemmän iloa päästessään edes joskus tuulettumaan?


Kertooko merkki laadusta?

Itseasiassa aina se että tuote on todella suosittua designermuotia ei kerro korkeasta laadusta. Materiaalit saattavat olla jopa heikompaa laatua kuin saisit pienemmältä ja vähemmän tunnetulta merkiltä ja ompelujäljen viimeistely saattaa myös jäädä heikommaksi.

Eli kannattaa tutkia ja olla kriittinen myös ostaessasi merkkivaatteita sillä välillä niissä maksaa brändi eikä laatu.



Sesongin ulkopuolelta ostaminen

Tämä on asia mitä itse rakastan, hyvät alennukset merkkituotteista. Ostaessasi sesongin ulkopuolelta tai viimeisiä kappaleita säästät heti runsaasti vaikka kysymys olisikin alle 20 prosentista.
Merkkivaatteissa nimittäin kannattaa suosia klassisia malleja jotka pysyvät aina muodissa, sekä vaatteita jotka sopivat juuri sinulle. Jos taas haluat trendikkäämpää niin silloin kannattaa ehkä hankkia ne paikoista jossa myydään halvempia tuotteita, sillä jotkut todella trendikkäät tuotteet eivät oikeasti elä edes yhden sesongin verran vaan alkavat näyttää oudoilta ja vanhanaikaisiltakin jo ihan muutaman viikon kuluttua.
Näitä designermuodin alennuspaikkoja muuten löytyy kätevästi nykyään netistä.



Ostatko sinä designermuotia? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...