tiistai 10. marraskuuta 2020

Mistä tietää että vaatevarasto ei toimi?

 Kirjoitan aika paljon toimivan vaatevaraston tärkeydestä, mutta mistä tunnistat että oma vaatevarastosi ei oikeasti ole sinun arjessasi toimiva? 

Toimiva vaatevarasto säästää aikaasi, näyttää hyvältä ylläsi ja helpottaa vaateostoksilla käyntiä ja muutenkin arkeasi.


Vaatekaappi on täynnä muttei käytössä

Jos sinusta tuntuu tutulta lausahdus: Minulla on vaatekaappi täynnä vaatteita muttei mitään päälle pantavaa, niin se on ensimmäinen merkki siitä että vaatevarastosi ei ole toimiva. 80% vaatteista olisi hyvä olla vaatteita joita käytät arjessasi vakituisesti, loput 20% saa olla juhlavaatteita, muistovaatteita tai vaikka sesongin ulkopuolisia vaatteita. Voit siis myös varastoida nämä muualle jos tarvitset lisätilaa kaappiin.



Aamut ovat painajaista

Jos aamut ovat sinulle painajaista pukeutumisen osalta niin sekin on hyvä tunnusmerkki ei toimivalle vaatevarastolle. Kokeilet ihan kaikkea ja mikään ei tunnu hyvältä tänään päällä paitsi se yksi paita mutta siinäkin oli loppujen lopuksi nappi irti..
Toimiva vaatevarasto säästää aikaasi. Tiedät että kaikki kaapissasi näyttää hyvältä päälläsi ja niissä ei ole pikkuvikoja kuten irronneita nappeja, langanpätkiä, nyppyjä tai vaikka tahroja jotka eivät enää lähde pesussa.




Asuyhdistelmien teko ahdistaa

Pukeutumisen yksi hauskimmista jutuista on asujen laatiminen. Kokeilet uusia yhdistelmiä ja löydät uusia suosikkeja päivittäiseen käyttöön. Jos taas se tuntuu ahdistavalta ja mikään väriyhdistelmä ei sovi yhteen joten päädyt kokomustaan (jossa ei muuten ole mitään vikaa) koska sehän on helppoa, niin tässä on kolmas tuntomerkki.
Kun sinulla on toimivat värit sinulle, ja vaatteet joita yhdistelee ilolla niin pukeutuminen alkaa olla taas hauskaa. Onnistut helposti yhdistelemään asuja jotka herättävät ihastusta myös muissakin.
Jos vaatteiden yhdistely ei toimi koska sinulla on vaikka kymmenen erilaista vaaleansinistä t-paitaa ja tänään olisitkin halunnut käyttää juuri ostamaasi oranssia villatakkia mutta sinulta puuttuu kokonaan neutraalit värit aluspaidoissa, niin tähänkin ongelmaan kannattaa puuttua koska neutraalit ja basic vaatteet ovat avainasemassa asujen suunnittelussa.


Sinulta puuttuu elementtejä joita tarvitset

Arki sujuu ja sinun on helppo pukeutua, mutta sitten alat saada enemmän vastuuta töissäsi. Sinun odotetaan pitävän vaikka puheita kerran kuukaudessa. Sinulla ei olekaan vaatteita jotka sopivat näihin tilanteisiin.
Eli kysymys ei ole siitä että sinulta puuttuu täyspitkä iltapuku jota tarvitset kerran kymmenessä vuodessa, vaan sinulta puuttuu vaatteita joilla saat nopeasti muokattua asustasi virallisemman tai juhlallisemman. Vaihtoehto muuten voi olla että innostut vaikka sienestyksestä ja et omista kumisaappaita tai rennompia vaatteita metsässä möyrimiseen. Eli silloin tarvitset ulkoiluun sopivia vaatteita.
Vaatevaraston kuuluu sopia sinun arkeesi, ja sisältää niitä vaatekappaleita joita oikeasti tarvitset elämässäsi.


Siinä muutama ilmeisimmistä merkeistä milloin tiedät että vaatevarastosi voi tarvita vähän muokkaamista.
Minulla on muuten arvonta Instagram-tililläni nettistailauksesta, joka on uusi palveluni. Lisätietoja tästä palvelusta löydät täältä .
Täältä pääset osallistumaan kilpailuun ja löydät tarkemmat ohjeet: https://www.instagram.com/p/CHNVhNtBT6L/



Onnea arvontaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...