tiistai 24. marraskuuta 2020

Pukeutumispalvelun osto ammattilaiselta

 Luin eilen kauhutarinan yhdestä somekanavasta, tai ainakin minulle se on sitä. Henkilö oli hommannut itselleen stylistin hoitamaan vaatekaappinsa kuntoon. Stylisti oli hävittänyt 70% asiakkaansa vaatteista vain sen takia että värit eivät hänen mielestään sopineet hänen värikarttaansa! Jäljelle jäi tylsän värinen vaatevarasto henkilölle joka rakastaa värejä. :(

Siis oikeasti tuo on ihan hirveää, jokaisella on oikeus pukeutua niin kuin itsestä tuntuu hyvältä. Kun ostat apua pukeutumiseen ammattilaiselta on hänen tehtävänsä rakentaa sinulle vaatevarasto jota sinä rakastat ja joka toimii arjessasi. Minun tehtäväni on näyttää sinulle ne keinot millä voit käyttää niitä vaatteita kaapistasi jotka ei "sovi" sinun väreihisi tai vartalonmuodollesi. Aina on mahdollisuuksia saada ne sopimaan sinun vaatevarastoosi, tärkeintä on joka kerta että sinun pukeutumisesta tulee helpompaa ja rakastat vaatteitasi.



Ammattilainen vai oman tyylin tuntija?

Nykyään voit ostaa apua pukeutumiseen stylisteilta, pukeutumisneuvojilta, vaatekonsulteilta, tyylikonsulteilta yms. Ja koronan aikaan moni vaatekauppa alkoikin tekemään juuri stailauksia. Mistä sitten tiedät että saat ammattilaiselta apua etkä sellaista apua minkä oikeasti saattaisit saada maksuttomasti lähimmästä vaateliikkeestä?
On helppo ostaa palvelu esim. joltakulta jonka tyyliä ihailet instagrammissa ja hän tekee harrastuksekseen pukeutumisneuvontaa. Ongelma on siinä että vaikka hänen oma tyylinsä olisi täydellinen niin saattaa olla että se ei sovi sinun vartalollesi ja väreillesi. Hänen kuuluisi osata soveltaa ihailemaasi tyyliä niin että se sopii juuri sinulle sekä perustella valitsemiaan vaatteita miksi ne sopivat juuri sinulle.
En siis ole mitenkään itseoppineita pukeutumisen ammattilaisia vastaan, meidän kuuluukin kokoajan oppia lisää ja kehittyä sillä muoti- ja tyylimaailmakin tekee kokoajan niin. 
Voit myös kysyä suoraan mistä ammattilainen jolta harkitset ostavasi palvelun on hankkinut osaamisensa, tällöin sinä varmistat että saat rahoillesi vastinetta.



Kaikki lähtee alkukyselystä

Alkukartoitus on ihan oikeasti juttu mikä kuuluu tehdä heti alkuun. Miksi? Muuten minä en voi tietää sinun olemassaolevasta vaatevarastosta, tyylistäsi ja mikä on sinulle kaikista tärkeintä pukeutumisessa. Siinä vaiheessa jos en sitä tekisi saisit vaatevaraston joka ei toimisi sinun arjessasi. Vaatteet tuntuisivat valeasulta, joltain mikä ei oikeasti ole sinun hakemaasi tyyliä mutta sopisivat sinulle oppikirjan mukaan oikein ja väritkin olisi laadittu oppikirjan mukaan. 
Kun tutustuu asiakkaansa tyyliin etukäteen se helpottaa sitä että saat vaatekaapin mikä tuntuu hyvältä.
Olen muuten aiemminkin kirjoittanut juttua vaatekaapin tyylipäivityksestä ja mikä siinä on tärkeää. Löydät jutun täältä: https://ihanatyyli.blogspot.com/2020/07/vaatekaapin-tyylipaivitys.html



Milloin kannattaa pistää peli poikki?

Ostaessasi pukeutumiseen apua ammattilaiselta kannattaa muistaa että me olemme asiakaspalvelijoita. Sinulla on aina oikeus omaan mielipiteeseesi ja sanoa se. Mikään ei oikeasti olisi pahempaa kuin tuo yllä mainittu tilanne missä asiakkaan vaatevarasto käytännössä tuhottiin ja häneltä vietiin pukeutumisen ilo.
Siis sano suoraan jos joku haluaa että luovut jostain vaatteesta koska se ei "sovi" sinulle että haluat pitää sen. Tai jos sinusta tuntuu että sinua painostetaan ostamaan vaatteita joista et oikeasti edes pidä. 
On aina parempi että sanot sen siinä vaiheessa kun olette tekemässä työtä yhdessä. Kannattaa tietysti suhtautua avoimin mielin ja kokeilla uutta mutta jos jokin juttu ei sinun mielestäsi toimi niin se säästää sinut paljolta kun sanot sen heti.
Vaatteet ja pukeutuminen ovat muutenkin suurimmalle osalle henkilökohtainen asia joka herättää helposti tunteita. Ammattilaisen kuuluisi lukea niitä tunteita ja katsoa milloin kaikki ei suju niinkuin kuuluisi.


Oletko sinä hyödyntänyt jotain pukeutumispalvelua ja oletko saanut sellaisen vaatevaraston jonka itse haluaisit saada?

Jos rakastat enemminkin opiskella omaa tyyliäsi ihan itse niin  minulla on vielä paikkoja vapaana Löydä oma uniikki tyylisi -verkkokurssille. Tarjoushinta 49€ ( norm. 99€ ) on vielä voimassa tämän vuoden loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...