tiistai 14. heinäkuuta 2020

Vaatekaapin Tyylipäivitys

Onko sinulla "sitten joskus kun-vaatekaappi? "
Eli onko sinulla vaatevarasto, joka on päivitetty tähän päivään etkä elä menneessä tai tulevassa, vaan koot ja mallit ovat sinulle oikeita juuri nyt?

"Vaatekaappini on aina ahdistanut minua enemmän tai vähemmän.
Vuosien saatossa kiloja oli tullut huomattavasti lisää ja osa niistä on karistettu pois, mutta vaatekaapissani tämä muutos ei näkynyt.
Päätin viimein tehdä asialle jotain ja löysin Stylisti Annikan googlettamalla.
Annika auttoi minua siivoamaan vaatekaappiani ja sovitin kaikkia vaatteita. Annika kertoi ystävällisesti ja ammattimaisesti mielipiteensä sekä selitti miksi jokin vaate ei enää sovi tai ole eduksi vartalolleni.
Olen niin iloinen, että valitsin Annikan palveluista vaatekaapin siivouksen sillä nyt ei enää vaatekaapille meno ahdista. Tiedän, että sieltä löytyy juuri nyt sopivia vaatteita. Aamusta vapautui hurjasti aikaa, kun ei tarvi taistella vaatekaapin kanssa ja olo omassa itsessäni on parantunut. Tuli jopa innostus pitkästä aikaa lähteä vaateostoksille, kun tiedän mihin kiinnittää jatkossa huomiota, mitä hankin lisää.
Suosittelen lämpimästi Annikan vaatekaapin siivouspalvelua kaikille niille, jos taistelet vaatekaapin kanssa aamuisin etkä tunne oloasi hyväksi vaatteissasi. "
-Minna Salosta-

Ennen ja jälkeen 

Oikean kokoiset vaatteet luovat tyylin

Väärän kokoiset vaatteet saavat sinut helposti näyttämään isommalta kuin oikeasti olet. Minna oli pitänyt itseään paljon isompi kokoisena kuin hän oikeasti on johtuen siitä että kiloja oli yhdessä vaiheessa tullut paljonkin lisää. Hän oli sen jälkeen löytänyt kuntoilun ilon ja paitsi harrastaa sitä säännöllisesti niin hänen työnsä on myös ruumiillista. Kilot olivat siis karisseet ihan luonnollisesti ja vartalo timmiytynyt mutta vaatevarasto oli vielä kiinni menneessä.
Liian isot vaatteet karsittiin vaatekaapista ja yllätyksenä asiakkaalle tuli että mikään vaatteista hänen kaapistaan ei ollut hänelle liikaa pieni, vain mallit saattoivat olla hänen vartalolleen vääriä.


Urheilullista ja simppeliä

Minnan tyyli oli myös muuttunut vuosien varrella enemmän minimalistiseen suuntaan. Osassa vaatteista löytyi enemmän paljetteja, pitsiä ja rypytyksiä mitkä eivät sitten enää istuneetkaan tämän päivän tyyliin.
Samoin urheilullisuus oli tullut näkymään myös pukeutumisessa. Vaatteissa hyvin tärkeä ominaisuus oli materiaalit jotka eivät ärsytä joten vaatteet jotka eivät tätä täyttäneet päätyivät vaatteiden kierrätykseen. Jos sinulla on vaatteita jotka ärsyttävät päälläsi niin pese ne hellävaraisella pesuaineella ennen niistä luopumista sillä välistä vaatteissa on kemiallinen käsittely joka ärsyttää ihoa. Itseasiassa suositeltava tapa olisi pestä vaatteet kun olet ostanut ne ennen käyttöönottoa.

Kierrätettävät vaatteet

Miten kierrättää?

Käytyämme läpi koko vaatevaraston ja jätettyämme jäljelle toimivan vaatekaapin jossa jokainen vaate näyttää ja tuntuu hyvältä vuorossa oli poistettavien vaatteiden läpikäyminen.
Puhtaat ja ehjät vaatteet voi viedä tekstiilikeräykseen esim. UFF:ille tai vaikka myydä itse kirppiksillä.
Rikkinäisetkin vaatteet voi kierrättää vaateliikkeisiin kuten KappAhl, HM ja Lindex ja saat pienen etukupongin kiitokseksi. Muuten rikkinäiset vaatteet kannattaa uusiokäyttää materiaaleina kuten tehtiin tässä tapauksessa yhdelle susiprintti-paidalle sekä topille jossa oli upeat metalliolkaimet joista tulee laukkuihin koristeita.
Muutenhan rikkinäiset vaatteet ovat sekajätetteeseen laitettavia jollei niitä pysty/halua kierrättää.

Kaksi jätesäkillistä vaatteita oli poistettavien listalla

Lopputulos

Teimme lopuksi kartoituksen mitä vaatteita tarvitaan jotta saadaan vaatevarasto toimivaksi. Ostoslista auttaa hankkimaan tarvittavat lisäykset ja mitä värejä kannattaa suosia sekä mitä vaatteissa kannattaa välttää jotta ei tulisi virheostoksia jotka jäävät kaappiin lojumaan.

Vaatevaraston tyyli ja värit selkiintyivät ja jäljelle jäävät vaatteet ovat sellaisia jotka näyttävät ja tuntuvat päällä hyviltä. 

Mukaan saa myös jäädä pari muistokappaletta joiden tarkoitus on tuoda mieleen hyvä muistoja vaikkei niitä päällä enää pitäisikään.

Selkeämpi oma tyyli

Oletko sinä siivonnut omaa vaatevarastoasi viime aikoina ja onko sinun vaikea luopua vaatteista joita et enää käytä?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...