tiistai 7. heinäkuuta 2020

Hellepäiviin pukeutuminen

Kesä on ollut ihanan lämmin ja helteinen.
Mutta miten pukeutua helteellä jotta olo vaatteissa tuntuu mahdollisimman viileältä ja mukavalta?
Tässä muutama nopea keino millä saat helpotusta kuumimpiinkin kesäpäiviin.


Luonnonmateriaaleja kannattaa suosia

Pellava on yksi suosikkimateriaaleista kesällä koska se pitää sinut viileämpänä ja mikä parasta pienet rypyt kuuluukin asiaan joten silitystäkään ei kaivata.
Puuvilla on toinen luonnonmateriaali joka eristää lämpöä mutta kannattaa valita ohuempaa (harvempi kudoksellista) muuten vaikutus on aikalailla päinvastainen.
Viskoosi on myös loistava materiaali kesäkuumuuteen sekä silkki. Silkin kanssa kannattaa muistaa kuitenkin se että vaatteen kannattaa olla väljempi muuten se tuntuu todella epämukavalta varsinkin kesällä.




Vaaleampi on viileämpi

Tummemmat värit keräävät lämpöä enemmän joten kuumalla kannattaa suosia vaaleita värejä. Valkoinen on myös siitä ihana väri että se korostaa kauniisti rusketusta. Pastellivärit toimivat myös hyvin hellepäivillä. 
Harmaan sanotaan olevan se väri jossa hiostuminen näkyy eniten.



Väljät vaatteet

Vaatteissa kannattaa olla väljyyttä jos haluaa pysyä viileämpänä. Väljemmät vaatteet tuntuvat mukavammalta päällä etkä hiostu yhtä helposti kuin tiukemmassa vaatteessa. Silti olisi hyvä muistaa ettei valitse myöskään liikaa väljää. Jos vaate on sinulle selkeästi 3-4 vaatekokoa liikaa suuri niin näytät hukkuvan siihen eikä se enää näytä niin hyvältä päälläsi. 
Maksimekoilla on vähän sama vaikutus meihin lyhyempiin naisiin. Eli vaikka ne ovatkin niin mukavat päällä niin ne myöskin helposti lyhentävät entisestään. 


Uv-vaatteiden tarpeellisuus?

Nykyään markkinoille on tullut paljon uv-vaatteita rannalle myös aikuisille. Asiantuntijat ovat kuitenkin sitä mieltä että tavalliset vaatteet suojaavat yhtä hyvin haitalliselta uv-säteilyltä kuin siihen erikseen suunnitellutkin.
Toisaalta jos vaatteesi kastuu niin uv-suoja puolittuu tavallisissa vaatteissa kun uv-vaatteissa se pysyy.
Sen sijaan uv-vaatteita ei kannata pestä kovin usein sillä niihin tehty kemiallinen suoja kuluu pesuissa, joten kannattaa suosia tuuletusta ja huuhtelua pesuaineella pesun sijaan, jotta saat pesukertojen väliä pidennettyä.

Kannattaa silti aina muistaa suojata itsensä auringolta, käytä aurinkovoiteita ja vältä keskipäivän aurinkoa. Sekä suojaa ihoasi myös vaatteilla ettet pala.



Nautitaan kesästä ja auringosta. Mansikoista ja valoisista kesäöistä. Ja kaikesta siitä mikä saa sinut kesäfiiliksiin. 

Miten sinä pukeudut hellepäiviin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...