tiistai 28. heinäkuuta 2020

Työhaastatteluun pukeutuminen kesällä

Kesä ja lämpö on ihana asia mutta miten kannattaa puketua työhaastatteluun kesällä? Ja onko siinä mitään eroa muiden sesonkien työhaastatteluiden pukukoodiin?


Pukeutuminen työpaikan mukaan

Kannattaa etukäteen ottaa vähän selvää mikä on hakemasi työpaikan pukukoodi. Tämä selviää aika helposti vierailemalla etukäteen paikassa tai sitten some on aika kätevä apuväline myös tähän.
Yleisesti ottaen kannattaa ennemmin pukeutua yli kuin ali, tarkoittaen että mieluummin vaikka liian virallinen pukeutuminen kuin se ettei täytä työpaikassa vaadittavaa pukeutumista.

Kesä tuo lämmön takia tähän vähän ekstra haastetta sillä harvoin jaksaa silloin pukeutua housupukuun tms. pidempilahkeiseen ja hihalliseen.

Tässä on muuten aiempi kirjoitukseni hellepäivien pukeutumisesta:
https://ihanatyyli.blogspot.com/2020/07/hellepaiviin-pukeutuminen.html

Mutta hyvät säännöt on muistaa:
  • Ei spagettiolkain toppeja, mieluiten paksumpi olkaisemmat topit jos haluat käyttää toppeja.
  • Hameet mieluiten polveen asti tai sen yli (Ja jos haluat käyttää shortseja niin valitse pidemmät mallit myös niissä sekä siistit materiaalit).
  • Hyödynnä myös ohuet neuletakit ja muut kevyet yläosat jos haluat haastattelun ajaksi enemmän peittävyyttä ja sen jälkeen ne on kevyet kantaa ja menee pieneen tilaan


Värien merkitys

Onko väreillä merkitystä työhaastatteluissa? 
Kannattaa jälleen huomioida ala johon haet, virallisemmille aloille neutraalit ja tummemmat värit voivat olla parempi vaihtoehto mutta luovemmille aloille värikkyys voikin olla eduksi.
Vaaleansinisen sanotaan olevan paras vaihtoehto väripsykologian mukaan sillä sen sanotaan herättävän luottamusta josta on hyötyä hakiessasi töitä. 
Mutta yleisesti ottaen jos sinulla on jokin "voimaväri" johon pukeutuessasi tunnet näyttäväsi upealta ja itseluottamuksesi on huipussaan niin silloin se on aina loistava vaihtoehto mihin tahansa.



Hyvä muistaa ennen haastattelua:

  • Mieti vähintään päivää etukäteen asuyhdistelmäsi valmiiksi. Ehdit silloin silittää tarvittaessa vaatteesi, tarkistaa ettei niissä ole tahroja ja eikä muutakaan vikaa. Silloin sinun ei tarvitse enää stressata pukeutumista vaan voit keskittyä muuhun.
  • Siisteys on aina tärkeää hyvän ensivaikutelman antamiseksi. Eli tarkista ettei kynsilakkasi ole pahasti lohjennut jos käytät lakkaa. Ja yleisilmeesi on siisti ja puhdas.
  • Vähemmän on enemmän meikeissä, hajusteissa ja koruissa. Meikatessasi kannattaa tehdä siisti peruspäivämeikki ilman kummempia kikkailuja sillä jos lähtee tekemään jotain uutta ja täysin erilaista siihen kuluu aikaa, ja kannattaa olla varma lopputuloksesta niin oma olokin on itsevarmempi. Jos haluat laittaa parfyymia niin kannattaa valita mietoa ja raikasta joka ei ärsytä.
    Koruissakin kannattaa suosiolla jättää isot statement korut laatikkoon ja valita pieniä ja siroja.
  • Kengät ja laukkukin kannattaa huomioida. Eli sen mukaan millaiseen paikkaan haet niin valitse asiaankuuluvat kengät.Rantakengät kuuluu edelleen rannalle mutta siistit korolliset sandaalit on omasta mielestäni ihan hyväksyttävät suurimpaan osaan työpaikoista. Joissakin työpaikoissa kyllä vaaditaan että varpaatkin on peitossa ja sukkia/sukkahousuja mutta suurimpaan osaan riittää ne siistit kesäkengät.
     Laukun kannattaa olla niin suuri että siihen mahtuu työtodistukset kansiossa yms. jos tarvitset niitä haastattelussa niin annat ammattimaisen vaikutelman.



Siinä muutama juttu kesäisiin työhaastatteluihin. Onnea haastatteluusi jos olet sellaiseen menossa. :)
Miten sinä valmistaudut mennessäsi haastatteluun?

2 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä sulla työhaastatteluun. Enpä olisi itse osannut ihan noin monipuolisesti asiaa ajatella ja juuri siksi varmaan suurin osa hakemistani paikoista onkin jäänyt saamatta ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna. Työhaastattelut on aina vähän monestakin kiinni mutta hyvä ensivaikutelma voi auttaa paikan saamisessa ja mieleen jäämisessä.

      Poista

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...