tiistai 30. kesäkuuta 2020

Kapselivaatekaapin kokoaminen töihin

Miten voit helpottaa pukeutumistasi töihin ja yksinkertaistaa vaatevarastoasi jotta säästät omaa aamu aikaasi?

Yksi yksinkertaisimmasta neuvoista on koota sitä varten kapselivaatevarasto. Simppelimmillään se tarkoittaa minimalistista vaatekaappia missä kaikki sopii yhteen kaikkien kanssa.
Silloin on helppo yhdistellä asuja kokonaisuudeksi ja vaatteiden osto helpottuu kun tiedät mitä etsit.

Jos haluat lisätietoja niin tässä on pari aiempaa postaustani asiasta:

Mitä hyötyä on kapselivaatekaapista

Miten koota kapselivaatevarasto


Vaatteet tarpeen mukaan

Kokoan alapuolelle pienen esimerkin miten koota nopea vaatevarasto työviikolle. Teen sen Smart Casual-tyylille, eli vähän virallisempaa mutta mukana saa olla myös rentoutta. Jos et tarvitse näin virallista tyyliä omalle työpaikallesi voit hyvin muuttaa ja poistaa vaatteita, tässä on vain esimerkki. Ja toisinpäin, jos farkut yms. ovat liikaa epävirallisia työpaikallesi vaihda ne vaikka housupuvun housuihin. 
Eli tarkoituksena on tunnistaa millaisia vaatteita sinä tarvitset työviikkosi aikana.

Mieti millaisia vaatteita tarviset tavallisella työviikollasi?


Sopivien värien valinta

Kapselivaatekaappi kootaan yleensä niin että valitaan yksi pääväri (musta tai tummansinen, jotkut liittää myös ruskean), 1-2 neutraalia (eli valkoinen, harmaa, beige..) ja sitten vuorossa on tehostevärit (1-2 kpl).
Tehostevärit on ne joissa voit päästää luovuutesi valloilleen ja valita värit jotka sopivat sinun omiin värityksiin. Esimerkiksi sinulla on  paljon kontrastia ihon, silmien ja hiusten värisävyssä niin kannattaa valita kirkkaita ja rohkeita väriyhdistelmiä tai vaikka vastavärejä. Vastaavasti jos olet väritykseltäsi enemmän neutraali niin kannattaa suosia harmonisempia yhdistelmiä. 
Toinen vaihtoehto on miettä työpaikkaa ja mitä sävyjä siellä pidetään päällä esim. toimistot, pankit yms. Tai jos toimit lasten kanssa niin kirkkaat, iloiset värit toimivat parhaiten.




Kapselivaatekaapin kokoaminen



Yläpuolella on tehty se perusvaatevarasto käyttäen päävärinä laivaston sinistä, neutraalina valkoista ja tehostevärinä vaaleata pinkkiä.
Eli yksi kynähame, valkoiset farkut, ja siniset suorat housut luovat alaosille perustan. Jos et käytä hameita niin vaihda ne vaikka culottes-housuihin kesällä. Ideana on luoda vaihtelua ettei löydy kymmentä kappaletta samanmallisia housuja.
Yläosana on perustoppi, valkoinen t-paita ja lyhythihainen paita solmittavalla vyöllä, käytä joko yksistään tai yhdistä pidempi hihaisiin yläosiin.
Pidempi hihaiset ovat pinkki bleiseri kun tarvitset vähän virallisempaa tyyliä, valkoinen villatakki vähän rutiinimaisempiin päiviin ja vaaleanpunainen peruspaita.
Voit aina lisätä jotain jos huomaat että käytän vain t-paitoja tms. tai huomaatkin että tarvitset enemmän pitkähihaisia kuin lyhythihaisia sekä tietysti sesonkin mukaan.


Oletko sinä ikinä kokeillut koota itsellesi kapselivaatevarastoa esim. töihin, mökille tai vaikka matkalle mukaan?



UUTTA! Nyt saatavilla myös palvelu kapselivaatevaraston perustamiseen. Autan sinua sähköpostin avulla oman kapselisi perustamisessa. Lisätietoa palvelusta löydät täältä.

2 kommenttia:

  1. Pidän töissä käytännössä kapselia jo, samoin koko vaatekaappi, joskin siellä on useampi kapseli. On ne perusvaatteet ja sitten sesongin mukaan muuttuvat, ihan kun niillä talven villapaidoilla ei voi kesällä mennä mutta ne t-paidat sopivat ympäri vuoden. Tykkään useamman kapselin ideasta, tulee pidettyä niitä sen hetken suosikkeja enemmän.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Satu kommentistasi. Kieltämättä useamman kapselin vaatekaappi on loistava koska eri sesongeilla on eri tarpeet. Samoin kuin arjen ja työn erilaiset kapseli vaatevarastot jotta vaihtelutkin vaatekaapissa säilyy.

    VastaaPoista

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...