maanantai 22. kesäkuuta 2020

Toimiva vaatevarasto

Millainen on sinun mielestäsi toimiva vaatevarasto?

Löysin Pinterestistä yhden sitaatin joka mielestäni kuvaa aika hyvin omaa kuvaani tästä:
"Opening up your closet should be like arriving at a really good party where everyone you see is someone you like " -Amy Collins

Mutta miten vaatekaapista saa tälläisen fiiliksen?


Tilaa oikeille vaatteille 

Jos vaatekaappisi on täynnä vaatteita jotka eivät tunnu hyviltä päälläsi ne tuskin myöskään näyttävät hyvälle. Sisäinen hyvä olo näkyy aina ulospäin.
Kannattaa miettiä syytä miksi vanhat vaatteesi eivät enää saa sinua innostumaan? Ehkä olet värjännyt hiuksesi ja sen takia värit eivät enää näytäkään ylläsi samalta kuin ennen. Jos tämä on syynä niin ei kannata hommautua vaatteista eroon vaan miettiä miten saat väriyhdistelmät toimimaan nykyisellä väritykselläsi.
Tai olet muuttunut vartalonmalliltasi? Kannattaa aina muistaa elää sen kokoisissa vaatteissa kun nykyään olet, ne näyttävät aina paremmilta kuin liian suuret tai pienet. Ja jos vartalotyyppisi on eri kuin ennen niin myöskin luottovaatteesi saattavat näyttää päällä erilaisilta. Esim olet ollut enemmän päärynävartaloinen (alhaalta leveämpi) ja pukeutunut sen mukaan mutta löydettyäsi uuden harrastuksen vaikka crossfitistä oletkin muuttunut vartalotyypiltäsi enemmän tiimalasin malliseksi, joten vaatteet istuvat päälläsi erilailla kuin ennen. 
Mutta tärkeintä on löytää vaatteita jossa sinä tunnet olosi upeaksi.


Elämäntyylin mukaan

Joskus taas vaatevarasto ei ehdi pysyä elämäntyylin muutoksen mukana. Siirryt vaikka eläkkeelle ja et enää tarvitsekaan toimistoon ja kokouksiin sopivia vaatteita vaan haluat pukeutua vapaammin mutta miltei koko vaatekaappisi on täyttynyt entisen työsi mukaisilla vaatteilla ja nyt ne vievät vain turhaa tilaa. 
Vaatekaapista vähintään 80% kuuluisi olla vaatteita joita oikeasti käytät, sesongin vaatteet tietysti erikseen. Loput vaatteista voi olla muistoja (muutama saa aina olla) tai juhla yms. vaatekappaleita.
Mutta jos vaatekaapista yli puolet alkaa olla vaatteita joita et syystä tai toisesta käytä ja sinulla ei ole tilaa ostaa vaatteita nykyiseen elämääsi niin voi olla aika miettiä korjauskurssia.





Mitä hyötyä on toimivasta vaatevarastosta?

  • Säästää aikaa kun tiedät voivasi pukea minkä tahansa vaatteen kaapistasi ilman sen kummempaa miettimistä.
  • Näytät upealta kun värit ja vaatteet sopivat juuri sinulle
  • Tunnet olosi itsevarmaksi ja hyväksi
  • Helpottaa myös tulevien vaatteiden ostamista kun oma tyylisi on selkeytynyt
  • Helppo tehdä toimivia asuyhdistelmiä
  • Ja ennenkaikkea vaatekaappi ei enää pursua yli vaatteita joita et oikeasti pidä

Millaiset vaatteet saavat sinun olosi tuntumaan hyvältä?

Jos tuntuu että voit tarvita enemmänkin apua saadaksesi vaatevarastosi toimimaan sinun hyväksesi niin ota yhteyttä: stylisti.annika@gmail.com tai varaa aika nettisivuiltani .

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Olemme etsimässä varastotilaa vuokrattavaksi, mutta heräsi tämän postauksen myötä idea, että voisin yrittää samaiseen varastoon saada tilaa myös vaatteille mitä juuri nyt ei tule käytetyksi. On tullut usein laitettua kierrätykseen vaatteita liian nopeasti ja myöhemmin kaduttanut, että hätäili asian suhteen.
    Omia lempivaatteita ovat ehdottomasti mustat Leviksen farkkuni sekä "skandisäkit" eli mustat suuret t-paitamekot ynnä muut. Bändipaidat ovat myös aina itselle toimiva ratkaisu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kerttu kommentistasi. Itsellekin tuo käynyt muutaman kerran että laittaa vaatteen kierrätykseen ja sitten huomaa puolen vuoden päästä etsivänsä juuri sitä vaatetta kaikkialta. Mutta ehdottomasti vaatteiden varastointi kannattaa jos ei ole varma tuleeko myöhemmin käytettyä. Siinä saa vähän enemmän harkitsemisaikaa ja välistä tulee sitten hyviä löytöjä kun palaa myöhemmin varastolle.
      Kuulostaa että olet löytänyt itsellesi ehdottomasti toimivan tyylin.:)

      Poista

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...