tiistai 2. kesäkuuta 2020

Vaikuttaako ikä pukeutumiseen?

Kuuluuko sinun mielestä iän näkyä pukeutumisessa?
Itse olen aina ollut sen asian kannalla että ikä on vain numero ja asenne on se joka ratkaisee.
Mutta kun asiaa katselee vähän lähemmin niin meneekö asia niin.
Vaikka Aira Samulin rokkaa edelleenkin (tai itseasiassa onkohan enää näin...?) minihameessa niin kuuluisiko meidän muidenkin.



Sain inspiraation tähän kirjoitukseen kun Facebook-sivuni seuraaja kysyi asiasta, vaikuttaako ikä pukeutumiseen.

Olen aiemmin lukenut yhden mielipidekirjoituksen jonka mukaan vaikka muoti kiertää ympyrää ja samat trendit toistuvat niin onneksi ehdit elämässä vain kerran noudattaa kyseistä trendiä.
Näin pitkälle en kuitenkaan itse menisi, ehdit kuitenkin elämässäsi pukeutua samaan trendiin useammassakin vaiheessa elämäsi varrella.

Työpaikkapukeutuminen

Tämä on yksi niistä paikoista missä kannattaa pukeutua "ikänsä mukaisesti", en tarkoita siis että vekkihameet (muotia muuten juuri nyt) ja kirjastotäti-look olisi asetettava pakolliseksi kun pääset tiettyyn ikävuoteen.
Vaan sitä että tuleeko sinun oma asiantuntijuutesi ja kokemuksesi esiin pukeutumisessasi? Jos tykkäät pukeutua niinkuin vapaa-ajallasi ja valita rennon baari-ilta asun myös työpaikalle niin saatat huomata että et ehkä etenekään yhtä nopeasti kuin siistimmin pukeutuva kollega joka tuli taloon viisi vuotta sinun jälkeen ja sinä saat edelleen harjoittelijalle tarkoitettuja tehtäviä. 
Persoonan voi tuoda esille pukeutumisessa myös niin että annat myös oman ammattitaitosi näkyä.


Teinipukeutuminen

En itse usko niin sanottuihin "ikäsääntöihin", tyyliin yli 40vuotias ei saa pukeutua minihameisiin. Ne eivät hyödytä yhtään ketään. Jos sinulla on hyvännäköiset sääret omasta mielestäsi niin anna mennä, pukeudu niitä korostaen ja tavalla joka sinusta itsestäsi tuntuu mukavalta.
Mutta siinä vaiheessa kun alat pukeutua täsmälleen samoihin vaatteisiin kun ylä-asteella pukeutuva tyttäresi (tai lapsenlapsesi) niin kannattaa ehkä miettiä mistä paikoista ostat vaatteesi.
Itseasiassa niistäkin paikoista löytää kyllä ihan mukavia ja hyvännäköisiä arkivaatteita että en sano kyllä sitäkään että älä edes astu niihin liikkeisiin. Vaan enemminkin mieti sopiiko kyseinen vaate sinun vartalollesi ja tuoko se sinun vartalosi parhaat puolet esiin.


Muodikas pukeutuminen kuuluu nuorille

Muoti ei katso ikää. Voit edelleenkin vaikka eläkkeellä ollessasi pukeutua muodikkaasti niin halutessasi. Valitset vain trendit jotka sopivat sinulle, värien, leikkausten ja ihan vain vaatteiden mukaan. Jokaiseen muoti-ilmiöön ei tarvitse lähteä mukaan vain sen takia että se on pinnalla juuri nyt.
Voit silti pukeutua nuorekkaasti ilman että ostat samanlaiset vaatteet kuin teini-ikäiset. 


Anna oman tyylisi näkyä ja äläkä stressaa vuosiasi, jos joku vaate tuntuu mielestäsi hyvältä ja korostaa omaa tyyliäsi niin käytä sitä.

Mikä on sinun suhtautumisesi iän mukaiseen pukeutumiseen?

2 kommenttia:

  1. Todella mielenkiintoinen aihe ja hyvä postaus! :) Miusta myös se, että aikuinen pukeutuu lasten vaatteisiin menee jo hieman yli, mutta muuten en laittaisi mitään rajoja pukeutumiselle, kunhan se on asiallista. Eli iästä ja koosta huolimatta minihameet/ avoimet paidat/ you name it ovat ok, kunhan kriittiset paikat peittyy julkisilla paikoilla ollessa! :) Valitettavan usein jo kolmekymppisinä monet alkavat tätiintyä ja verhota itseään mahdollisimman väljiin ja värikkäisiin tunikoihin tms, joka on todella harmi. Erilaisia tyylejä on mielenkiintoista seurata ja tavallaan itselle jää vähän huono fiilis siitä, että joku kokee pakolliseksi alkaa pukeutua peittävämmin tai tätimäisemmin tietyssä iässä tai muutaman ylimääräisen kilon kanssa, vaikka muitakin vaihtoehtoja on todella paljon. :( Ja mielenkiintoisempaa olisi kyllä erilaisia tyylejä nähdä, kun ihminen kantaa itsensä kauniisti ja hyväksyy itsensä sellaisena kuin on! <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos Milla kommentistasi. Tuo mitä mainitsit liian aikaisesta tätiintymisestä on kyllä kanssa valitettavan totta. Ja sama juttu kun kiloja tulee lisää niin halutaan peittää koko vartalo eikä korostaa niitä omia upeita kohtia.
    Ihanasti sanottu ja niin totta tuo sinun viimeinen lause kommentissasi. :)

    VastaaPoista

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...