tiistai 26. maaliskuuta 2019

Kapselivaatekaappi, helppo vai tylsä?

Kapselivaatekaappi on suunniteltu helpottamaan ja nopeuttamaan pukeutumistasi. Ideana tälle on että vaatevarasto on pieni (n.20-40 vaatekappaletta) ja kaikki sopii yhteen toistensa kanssa. Eli täydellinen jos minimalismi on juttusi.


1.Valitse päävärit

Eli yleensä valitaan mustan ja tummansinisen välillä mutta jotkut liittävät tähän myös ruskean. Väreissä on hyvä tietää onko muuten kylmä vai lämmin ihotyyppi. Tässä siihen tosi helppo tapa:
https://ihanatyyli.blogspot.com/2019/03/kylma-vai-lammin-varityyppi.html2. Valitse neutraalit 

1-2 neutraalia väriä eli valkoinen (luonnonvalkoinen sopii muuten lämpimälle ihotyypille paremmin), harmaa, beige... Jotkut liittävät näihin neutraaleihin myös hyvin vaalean pinkin, oliivin, vaaleansinisen, ja jopa leopardikuvion.
3.Tehostevärien aika

1-2 tehosteväriä jotka sopivat sinun värityypillesi ja yhteen valitsemiesi värien kanssa. Eli värien maailma on todellakin avoinna tässä, oranssia,keltaista, liilaa.. Kunhan vain sopivat yhteen valitsemiesi aiempien värien kanssa.

Tässä yhteydessä on hyvä muistaa että kannattaa valita muutama erikuvioinen (raitoja, pilkkuja, kukkia yms.) vaatekappale mukaan tuomaan eloa vaatekaappiin.


Kapselivaatekaapin hyvät puolet

  • Helpottaa vaatteiden valintaa päivää varten
  • Suurin osa meistä noudattaa tätä jo tietämättään, selitys miksi lempivaatteet ovat aina pyykissä!
  • Vaateostokset nopeutuvat kun tietää mitä etsii
  • Pienestä määrästä huolimatta lukuisia eri asuvaihtoehtoja

Huonot puolet

  • Vaihtelunhaluiselle ehkä vähän tylsää
  • Muotivärit - valitset jonkun värin tehosteväriksesi joka on muodissa tällä sesongilla mutta myöhemmin joudut todellakin etsimään tätä väriä kaikkialta sitä löytämättä
  • Maailma on kiusauksia täynnä - Sinulla on kaksi tehosteväriä täynnä mutta löydät kaupasta aivan ihanan puseron, alennuksella ja vielä brändiltä jota rakastat mutta se on täysin eri värinen kuin valitsemasi
Itse suosisin kapsulivaatevarastoa esim. töihin ja vaikka matkalle. Äärettömän helppo pakata muutama vaate mukaan ja siinä sinulla on kymmenen eri asuvaihtoehtoa eri tilaisuuksiin. Kätevää ja tehokasta.
Työvaatteiksi esim. toimistoon kapsulivaatekaappi on onnen omiaan, säästää aamulla aikaa kun voi ottaa kaapista vain jotain ja kaikki sopii yhteen, plus kun vaihdat eri yhdistelmien välillä niin kukaan ei ehdi huomatakaan että sinulla ei olekaan valtavaa työvaatevarastoa vaikka näytät pukeutuvan tyylikkäästi joka päivä.

Tähän postaukseen on tulossa jatkoa ensi viikolla, eli käytännössä miten kapsulivaatekaapin voi luoda.

Mitä mieltä sinä olet kapsulivaatekaapista vai oletko jo kokeillut sitä?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kohdeyleisön tunteminen työhaastattelussa

 Kirjoitin elämäni ensimmäisen vieraskynäkirjoituksen , voit lukea sen täältä.  Aiheena pyydettiin businesspukeutumisen koodien selvitystä y...