tiistai 5. maaliskuuta 2019

Kylmä vai lämmin värityyppi?

Kumpaa värityyppiä sinä edustat vai oletko väritykseltäsi neutraali jolle sopii molemmat värit?

Värityypit ovat kätevä apu siinä suhteessa että paitojen ja muiden yläosien valitseminen helpottuu kun tiedät kumpaa värimaailmaa sinun kannattaa etsiä. Väärä värityyppi esim. kylmä sininen lämpimänsävyisellä saa kasvot helposti näyttämään väsyneiltä ja elottomilta verrattuna lämpimämmän sävyiseen.


Ensimmäinen helppo tapa selvittää asia on miettiä käytätkö enemmän kullan vai hopean värisiä koruja. Useammat meistä käyttävät jo luonnostaan koruissa oikean väriasteen omaavia koruja. Lämmin kulta sopii luonnollisesti paremmin lämpimämmälle värityypille kuin kylmemmän sävyinen hopea. Neutraali värityyppi voi käyttää molempia mutta onneksi on muita tapoja selvittää asiaa syvemmin.

Toinen helppo vaihtoehto on katsoa omaa rannettasi. Ovatko verisuonesi selkeästi siniset vai onko niissä vähän vihreää mukana (enemmän turkoosin menevät) kuten omassa ranteessani josta on kuva alla. Jos sinulla on kylmä värityyppi näyttää verisuonet selkeästi sinisemmiltä kuin lämpimällä värityypillä jolla ihossa on enemmän keltaista pigmenttiä ihossaan. Keltainen yhdistettynä siniseen aiheuttaa vähän enemmän vihreään menevän värin.


Ja viimeinen helpoista vaihtoehdoista on mennä kokeilemaan huivivaihtoehtoa joko itsekseen ja peilistä katsottaessa tai muutaman ystävän seurassa. Valitse kaksi selkeästi eri värimaailmaa edustavaa huivia, toinen lämmin ja toinen kylmä. Nosta huivit vuorotellen olkapäillesi (peitä koko hartianseutu niin helpointa havaita muutos) ja katso kumpi väri tekee sinun kasvoillesi paremman vaikutuksen. Tässä on muuten tosi hyvä olla ne kaverit mukana niin saa toisen mielipiteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...