tiistai 26. helmikuuta 2019

Mustan Jakun tarina

Minulla on vaatekaapissani yhä vuosia sitten ostamani musta avonainen jakku. Se ei oikeastaan ole oikeaa kokoa minulle vaan liian suuri, se pussittaa tietyistä paikoista ja musta värinäkään ei ole omaan käyttöön ihan toimiva.
 Mutta edes KonMari ei saisi minua siitä luopumaan, sillä se todella tuo elämääni iloa.


Kun opiskelin stylistiksi olin harjoittelussa paikallisessa vaateliikkeessä. Tykkäsin työstäni siellä, ja olin jo pitkään halunnut opiskella stylistiksi. Mutta varsinaisen herätyksen miksi haluan tätä työtä tehdä toi tämä kyseinen musta jakku.


Pidän asiakaspalvelusta joten luonnollisesti kysyn asiakkailta voinko olla heille avuksi. Yhtenä päivänä huomasin erityisen stressaantuneen näköisen naisen joka sitten kertoi minulle että hän tarvitsisi hautajaisiin yläosan. Hän oli jo kiertänyt kyseisen ostoskeskuksen kaikki vaateliikkeet ja tämä oli viimeinen mihin hän tuli. Tottakai hän oli turhautunut sovitettuaan kymmenittäin erilaisia jakkuja, paitoja yms. Hän oli jo valmiina antamaan periksi koko touhulle.



Muutenkin koko hautajaisiin meno ei tietenkään ole miellyttävä kokemus ja kaiken päälle kaupoissa ravaaminen pistää hermot kireäksi itse kullakin.

Tarjosin hänelle tätä kyseistä jakkua, koska se oli miellyttävää materiaalia ja avonainen jakku on helpompi valinta jos ei niin pidä virallisen bleiserin jäykkyydestä ja napituksesta.
Yritin myös tarjota useampaa vaihtoehtoa mukaan sovitukseen mutta hän oli tiukkana. Joko se on tämä tai ei mitään.

Työvuoroni oli muutenkin lopussa joten jätin hänet sovitukseen ja kävin hakemassa laukkuni ja olin poistumassa myymälän kautta kun näin hänet jakku päällä. 

Se muodonmuutos oli oikeasti uskomaton. Hänen ryhtinsä oli parantunut, koko ihminen vaikutti elävämmältä, vartalo aivan upealta ja tyylikkäältä. 

Hän hymyili ja halusi vielä kysyä mielipidettäni. Minulta ihan oikeasti meinasi päästä itku (kuulostaa tosi tyhmältä mutta näin se vain on) kun selitin että tuo näyttää täydelliseltä hänen päällään. 

Tämä muutos oli itselle herätys. Tätä haluan tehdä. Haluan löytää vaatteet asiakkaille joka saa aikaan samanlaisen reaktion aikaan. Siis sen että vaate tuntuu oikealta ja saa sinut näyttämään mahdollisimman hyvältä, itsevarmalta ja kauniilta.
Uskon enemmänkin siihen että kun vaate tuntuu oikealta ja hyvältä se myös näyttää päällä täydelliseltä. Tottakai vartalotyyppi, värit yms ovat tärkeitä mutta tärkeintä on tunne. Se tunne kun tiedät löytäneesi sen oikean.

Ostin kyseisen jakun ihan vain muistutukseksi siitä mikä on minulle tärkeintä vaatteiden löytämisessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...