maanantai 18. maaliskuuta 2019

3 Sanaa Tyylillesi

Oletko juuttunut samanlaiseen tyyliin vuodesta toiseen vai tuntuuko että tyylisi ei oikeastaan kuvasta sinua?
On niin helppoa jäädä kiinni samantyyliseen pukeutumiseen vuodesta toiseen, löytää kaupasta aina samantyyliset vaatteet. Eikä siinä siis ole mitään pahaa, jos itse viihdyt omassa tyylissäsi niin tämähän on vain helpotus. Mutta jos olet kyllästynyt tai tuntuu että muutos olisi hyvästä ja haluaisit kokea jotain uutta niin tässä on tyyliharjoitus joka helpottaa määrittelemään mitä haluat tyyliltäsi.


Valitse kolme sanaa kuvailemaan nykyistä tyyliäsi. Kuvaile tyyliäsi niinkuin se on, ja tämän hetkisen tilanteesi mukaan. Eli vaikka rento, sporttinen ja tyylihukassa, tässä saa käyttää mielikuvitusta.
Sen jälkeen mieti mitkä sanat kuvaavat tyyliä jonka haluat omistaa. Miten haluaisit ihmisten kuvaavan sinun tyyliäsi ja millaisen ensivaikutelman haluaisit antaa. Nämä kolme sanaa kannattaa kirjoittaa ylös vaikka paperilapulle joka on helppo pistää lompakkoon käydessäsi vaateostoksilla. Käytä mielikuvitusta ja valitse sanat jotka ovat positiivisia sinun korvillesi, ja valitse sanat rohkeasti sen mukaan mikä oikeasti on tavoitteesi.


Tämän jälkeen  siirry hauskaan osuuteen. Tee vaikka Pinterestiin taulu (nämä saa kanssa salaiseksi jos et halua muiden tietävän tyylin metsästyksestäsi). Kokoa siihen asuja ja kokonaisuuksia jotka kuvaavat sinulle näitä valitsemiasi kolmea sanaa. Pidä hauskaa ja pinnaa sydämesi kyllyydestä. Huomaat kyllä että alat tuntea vetoa tiettyihin asioihin kuten väreihin, tietyn tyylisiin ylä- ja alaosiin, koruihin, kenkiin tms. Huomaa nämä yhtäläisyydet.
Jos et ole Pinterestin tms. nettijuttujen ystävä niin kaiva esiin vanhat muotilehtesi ja tee kollaasi niihin asioista jotka kuvaavat sinun kolmea sanaasi.



Lopuksi shoppailun aika, tai ainakin kokeilun aika. Mene vaateliikkeisiin ja kokeile yllesi vaatteita jotka kuvaavat sinun kolmea sanaasi ja tulevaa tyyliäsi. Olet jo nähnyt mitkä yhtäläisyydet löysit pinterestistä tai muotilehdistä , nyt vain etsi ne käytännössä.
Jos olet kokonaan uudistamassa tyyliäsi esim kaikki kolme sanaa ovat sinulle uusia (mikään ei ollut vanhassa tyylikuvauksessasi) niin kannattaa miettiä budjettia. Tai itseasiassa oikeasti budjettia kannattaa miettiä aina. :)
Eli aloittaa pienistä investoinneista ja testata miltä nämä tuntuvat oikeasti käytännössä. Esim olet lisännyt sanan naisellinen tulevaan tyyliisi mutta tämän hetkinen tilanteesi on kaikkea muuta, niin lisää pieniä asioita, kynsilakkaa, naisellisempaa puseroa tai puseroa jossa on kirkkaampi väri tai kuvioita, koruja tms. Tärkeintä on stereotypioiden sijaan miettiä mitä nämä sanat merkitsevät sinulle, miten sinä koet ne, eli jos naisellinen merkitsee sinulle vaikka mustaa kynsilakkaa niin anna mennä. Tärkeintä on että sinä koet asian niin.


Jos nämä pienet ostokset tuntuvat istuvan tyyliisi niin panosta täysillä ja osta enemmän tai mieti miten voisit muuttaa nykyisiä vaatteitasi enemmän uuteen tyyliisi sopiviksi. Jos taas tuntuu että ehkä tämä sana ei olekaan minun juttuni niin vaihda sitä ja etsi uusi sana ja sille sopiva tyyli.

Nauti pukeutumisesta ja uuden kokeilusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...