maanantai 11. maaliskuuta 2019

Vartalotyypit, rajoite vai apuväline pukeutumiseen?

Vartalotyypeistä ja niiden mukaisesta pukeutumisesta on ollut paljon juttua. Toiset kokevat ne rajoittavina ja tuskallisina ostaessaan uusia vaatteita tai käydessään läpi omaa vaatekaappiaan. Ja toiset taas kokevat oman pukeutumisensa helpottuvan kun tietää mikä sopii ja näyttää hyvälle.



Eri vartalotyypeille löytyy paljon erilaista tietoa ja osa on hyvinkin ristiriitaista, esim. osa oppaista sanoo että y-vartalolle (ylävartalosta isompi) ei sovi halterneck ja toiset taas ylistävät sitä juuri tällä vartalolla.

Teen itsekin vartaloanalyyseja ja kirjoitan eri vartalotyypeille oppaita, joten luonnollisesti uskon että pukeutumisella on vaikutusta, toiset vaatteet sopivat paremmin kuin toiset riippuen omasta vartalon mallista.

Mutta en usko että näitä oppaita tarvitsee noudattaa kirjaimellisesti ja kokea ne elämää rajoittavina lakeina.

Tärkeintä kaikessa pukeutumisessa on oma hyvä olo. Se että tuntee olonsa kauniiksi on paljon tärkeämpää kuin että koska minulla on omenavartalo niin skinnyfarkut on minulle mahdoton valinta. Koska jos satut niistä tykkäämään ja sinun mielestäsi ne näyttävät hyvältä, niin anna mennä. :) Sinä luot oman tyylisi ja omat sääntösi.


Tottakai näitä pystyy aina mukauttamaan itselleen sopiviksi, esim itse olen juuri ylävartalosta suurempi ja pidän myös kynähameista. Joten suosin kynähameissa kuvioita ja vaaleampia värejä jotka tasapainottavat tätä valintaani.

Näitä omalle vartalotyypille sopivia pukeutumisvinkkejä voi siis käyttää esim. silloin kun haluan näyttää erityisen hyvälle tai silloin kun pukeutuminen alkaa ahdistaa ja tuntuu ettei mikään näytä hyvälle peilissä. Silloin nämä vinkit tulevat käyttöön.

Muuten pidä hauskaa ja kokeile uusia tyylejä. Muodin on tarkoitus tuottaa sinulle iloa ja hyvää oloa eikä aiheuttaa lisää ongelmia.

Rakasta itseäsi ja vartaloasi sellaisena kun se on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...