tiistai 20. huhtikuuta 2021

Miten käytän värejä jotka eivät sovi minulle?

 Saan useasti kommentteja, että minä en voi käyttää keltaista vaikka rakastankin sitä värinä sillä se ei sovi minulle. Voinko saada sitä mitenkään sopimaan omaan vaatekaappiini?

Itseasiassa usealla värillä on jokaiselle värityypille sopiva sävy, eli silloin on tärkeä katsoa onko värin pohjasävy kylmä vai lämmin, murrettu vai kirkas. Mutta tässä kirjoituksessa kerron miten saat minkä tahansa värin toimimaan omassa pukeutumisessasi.


Kevään keltainen:

Keväällä toimii keltaisista kirkkaat ja lämpimät värit. Kevään väritystä kuvaillaan usein värikynäväreiksi, juuri niiden kirkkauden takia.
Tätä keltaista sävyä voisi verrata vaikka leskenlehteen.Kesän keltainen:

Kesän sävy keltaisista on kylmä ja murrettu. Sävy on hyvin hento ja pastellisen utuinen. Tätä väriä voisi kuvailla vaikka sitruunajäätelöksi.Syksyn keltainen:

Syksyn värit ovat lämpimän mausteisia ja väririkkaita. Sävyt ovat murrettuja ja esim. sinapin keltainen onkin loistava sävy tälle värityypille.Talven keltainen:

Talvelle on tärkeää että väri on kylmän sävyinen ja kirkas. Sitruuna voisi olla hyvä sana kuvaamaan tätä värisävyä. 


Nopeat neuvot jos värisävy on väärä:

Vaatekaapissa jo olemassa oleviin vaatteisiin ei voi enää oikean sävyn valinnalla pelata, mutta nekin saat muutamalla nopealla vinkillä toimimaan arjessasi.

  • Suosi 80/20 sääntöä, eli selkeästi vähemmän sitä "väärää"  väriä asuyhdistelmissä.
  • Käytä vapaasti alaosissa näitä värejä tuomatta niitä kasvojen lähelle.
  • Jos käytät kasvojen lähellä "vääriä" värejä niin tuo silloin myös niitä sinulle parhaita värejä välittömästi kasvojen läheisyyteen esim. huivien, villatakkien, tai vaikka isojen korujen avulla.
  • Meikillä voit myös vähän korjata, jos vaikka musta ei ole sinun värisi vaan tekee sinut kalpeaksi, käyttämällä silloin vähän enemmän värejä tai vaikka astetta tummempaa meikkivoidetta (älä kuitenkaan valitse liian tummaa.)Näillä vuodenaika värityypeillä on tietenkin myös omat alalajinsa (yht.12kpl) jotka antavat sinulle paljon henkilökohtaisemmat värisävyt.

Tästä muuten pääset lukemaan lisää asiakkaan arvostelua tekemästäni värianalyysistä ja oliko siitä oikeasti hyötyä hänen vaatevarastolleen, sekä miten palvelu toimii.

Näistä Värityyppisi - Parhaat värit sinulle sekä Vartalotyyppioppaista minulla on menossa Äitienpäiväkamppanja. Molempien palveluiden hinta on 70€, mutta nyt saat 2kpl vain 100€. Voit ostaa vaikka toisen värianalyysin itselle ja antaa toisen äidillesi. 
Oppaat tulevat suoraan sähköpostiin pdf-muodossa ja nyt on myös mahdollista valita mukaan kortti, alapuolelta löydät vaihtoehdot.

Katso lisää verkkosivuiltani tai lähetä vaikka sähköpostia minulle ( stylisti.annika@gmail.com).
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kohdeyleisön tunteminen työhaastattelussa

 Kirjoitin elämäni ensimmäisen vieraskynäkirjoituksen , voit lukea sen täältä.  Aiheena pyydettiin businesspukeutumisen koodien selvitystä y...