tiistai 13. huhtikuuta 2021

Sisustussuunnittelijan vinkit vaatteiden säilytykseen

Kirjoitan normaalisti paljon vaatekaapista stylistin ja vaatteiden näkökulmasta, enkä niinkään säilytys /sisustus näkökulmasta. Tänään haastattelen sisustussuunnittelijaa ja kysyn käytännön sisustusneuvoja mitä kannattaa vaatekaapissa / vaatehuoneessa huomioida.




Sisustussuunnittelijani esittely:

Haastattelin tähän kirjoitukseen sisustussuunnittelija Minna Hyväristä. Hän auttoi minua aiemmin omassa projektissani, kun halusin saada kotitoimistostani toimivampaa. Minulla oli koru yms. harrastuksien tavaroita pöydällä ja se ei toiminut minun työssäni ollenkaan. Muutamalla nopealla muutoksella minulla on nyt toimiva tila työntekoon.

Minnan palveluihin pääset tutustumaan täältä

"Sisustussuunnittelijana haluan toteuttaa asiakkaan toiveet niin esteettisesti kuin toiminnallisestikin."


Mistä sisustussuunnittelija lähtee liikkeelle kun asiakas haluaa uuden vaatehuoneen / vaatekaapin?

Ensin on hyvä kartoittaa kuinka monen henkilön käytössä vaatehuone tai vaatekaappi tulee olemaan sekä mitä aiotaan säilyttää eli kuinka paljon hyllyjä ja tankoja tarvitaan. Onko siellä tarkoitus säilyttää myös esim. koruja ja kelloja eli tarvitaanko laatikkoja ja lokerikoita? Nämä ovat paras keino saada korut ja kellot pysymään järjestyksessä Minna vinkkaa.

Kannattaa myös samalla miettiä tarvitaanko valoja esim. vaatekaappeihin on saatavilla oven avatessa syttyvä valo, joka antaa sinulle mahdollisuuden pukeutua kätevästi herättämättä nukkuvaa puolisoa.

Opin myös Minnalta sen, että Ikeassa on olemassa ilmainen vaatekaapin suunnittelupalvelu mistä en tätä ennen ollut tietoinen.

Kokovartalopeilin hankinnasta olemme Minnan kanssa yhtä mieltä, siitä on kaikkein kätevin tarkistaa oman asuyhdistelmänsä toimivuus.





Onko vaatekaapin paras paikka makuuhuoneessa?

Useimmiten se on järkevin paikka, jos vaatehuoneen mahdollisuutta ei ole Minna toteaa. Hän neuvoo myös, että kannattaa miettiä aamun kiireiden kannalta mihin vaatevaraston sijoittaa. Jos vaatekaappi ei ole makuuhuoneessa, niin kannattaa sijoittaa se lähemmäs kylpyhuonetta, jossa on helppo pukeutua suihkun jälkeen. Näin säästät aikaasi.


Miten saada lisää tilaa vaatekaappiin?

  • Karsi turhat vaatteet pois ( tästä pääset lukemaan vanhan tekstini aiheesta)
  • Lajittele vaatteet sesongin mukaan ja laita säilytykseen ne mitä et nyt tarvitse esim. muovilaatikoihin. Muista merkitä selkeästi laatikkoon mitä siellä on.
  • Hyvä viikkaus säästää tilaa. Pinojen kannattaa olla mahdollisimman suoria.
  • Huivit ja asusteet saa laatikostoihin kätevästi. Kannattaa muistaa lokerikot niin asusteet pysyvät järjestyksessä.
  • Hyllyn aluskorit tuovat enemmän tilaa vaatekaappiin. Ne sopivat esim. sukkien, alushousujen sekä muuhun piensäilytykseen.
  • Oveen kiinnitettävä ns. koruhenkari, missä on pienet taskut ei vie vaatekaapista lisää tilaa ja on kätevä kiinnittää vaikka liimattavalla taulukoukulla.
  • Erilaiset korit on myös hyvät pieneen tilaan ja niiden kannattaa olla tarvittaessa päälle pinottavat.
  • Oveen liimattavat peilit on myös kätevä vaihtoehto, jos ei muuten löydy tilaa kokovartalopeilille.
  • Vaatekaapin oveen pystyy myös asentamaan led valot, jotka tulevat päälle liiketunnistimella, jos kaappi on liikaa syvä ja pimeä.
  • Voit myös saada lisää säilytystilaa, jos vaatekaappiin mahtuu hyllykkö tai lipasto.
  • Ovisäilytys hyödyksi myös makuuhuoneen ovessa.
  • Kenkien säilytys pystyyn päin, jotta ne vievät vähemmän tilaa.





Asiakaskysymys:

"Millaisia ratkaisuja voi tehdä pitkään ja kapeaan vaatehuoneeseen?"

Minnan vastaus:
Pitkässä ja kapeassa vaatehuoneessa neuvoisin hyödyntämään vaatehuoneen koko korkeuden eli hyllyjä ja tankoja sijoitettaisiin katosta lattiaan.
Ylimmille hyllyille voi sijoittaa harvemmin käytettyjä vaatteita tai laukkuja. Pitkässä ja kapeassa tilassa voidaan sijoittaa hyllyjä L-mallisesti eli hyllyrivi päättyy kapeampaan seinään ja täyttää vain toisen seinän.
Päätyseinään hyllyn alle voidaan sijoittaa tanko, johon saa ripustettua vaatteita. Toiselle pidemmälle seinälle hyllyn alle sijoitetaan niin ikään tanko, josta on helppoottaa vaatteita.
Vaatteiden alla olisi hyvä olla laatikostot lähes päätyseinään saakka, sillä laatikostoihin saat kätevästi esim. sukkia, alusvaatteita, käsineitä ja koruja.
Vaatehuoneessa kannattaa myös olla kokovartalopeili, josta voit tarkistaa asusi. Peili kannattaa kiinnittää seinään, jolloin se ei vie arvokasta lattia pinta-alaa.
Jos peiliä ei ole mahdollista kiinnittää seinään, voit myös hyödyntää vaatehuoneen oven.
Värimaailma pitkässä ja kapeassa tilassa on hyvä pitää vaaleana, sillä tummat värit saavat tilan tuntumaan ahtaammalta ja pienemmältä.
Hyvä kattovalaistus on myös tärkeä vaatehuoneessa.
Jos kattoledejä ei ole mahdollista asentaa, niin valitse valaisin, joka kiinnitetään kattoon esim. plafondi, tai spottivalokisko, jolloin voit suunnata valon sinne missä sitä eniten tarvitaan.
Jos tarvitset lisävalaistusta, harkitse liiketunnistimilla toimivia led-nauhoja, jotka yleensä voidaan liimata hyllyn alle tai laatikoihin tuomaan lisää valoa.




Tässä vielä kerran linkki sisustussuunnittelija Minna Hyvärisen palveluihin.

Häneltä saa palveluita aina kevyistä kodin stailauksista myös suurempiin remontteihin.


Mitä mieltä olet muuten tämänkaltaisista postauksista eli haluaisitko lukea enemmän haastatteluita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...