tiistai 12. huhtikuuta 2022

Miten otat kirkkaat värit käyttöön tyylillä?

 Kirkkaat ja vahvat värit ovat muotia. Keväällä kauppoihin tullut väriloisto houkuttelee ottamaan vaatekaappiin käyttöön enemmän värejä, mutta miten otat ne käyttöön jos tähän asti vaatekaappisi on siältänyt ainoastaan neutraaleja?



Huomioi oma värityyppisi

Eli sopiiko kirkkaat värit sinulle täydellisesti (lämpimät ja olet kevät , tai kylmät ja olet talvi värityypiltäsi), sillä jos edustat enemmän pehmeää värityyppiä (kesä ja syksy) niin silloin kirkkaat värit saattavat viedä kaiken elon kasvoiltasi. 
Voit helposti testata kummat värit sinulle sopivat paremmin ottamalla esim. kaksi paitaasi tai vaikka huivia. Toinen kirkas ja toinen pehmeämpi, vertaile sitten kasvojasi vasten näitä kahta. Kumpi näyttää paremmalta?

Jos olet pehmeän värinen ja silti kirkkaat värit kiinnostaisivat kevääksi, niin valitse ne omalla lämpötilallasi. Eli kylmää tai lämmintä.
Tai sitten hyödynnä niitä housuissa ja muissa alaosissa, myös asusteet ja vaikka takit yms. ovat kätevä tapa ottaa kirkkaammat värit käyttöön.




Hyödynnä neutraaleja

Jos hyppäys suoraan kirkkaimpiin väreihin tuntuu liian suurelta askeleelta, niin tasapainota kokonaisuutta väreihin sopivilla neutraaleilla.
Neutraalit rauhoittavat asuyhdistelmää siinä missä esim. valitsemalla kirkasta väriä kirkkaan värin kaveriksi yhdistelmästä tulee helposti liikaa voimakas

Jos taas sitten alkaa tuntua että kirkas väri jää liikaa irtonaiseksi yhdistelmästä, niin yhdistä samaa väriä asusteilla (laukku, korut, huivi tai vaikka kynsilakka ) ja kokonaisuudesta tulee heti enemmän yhteenkuuluva


Hyödynnä kirkasta väriä myös asusteissa


Totuttele vähitellen

Jos et ole tottunut käyttämään värejä niin kirkkaat ja esiintulevat värit tuntuvat tietenkin rajuilta. Sen sijaan jos normaalistikin käytät paljon värejä niin silmäsi ovat jo tottuneet värien vaikutuksiin.
Sen takia jos perussävysi vaatteissa on vaikka musta ja valkoinen niin hitaasti totuttelu todellakin kannattaa.
Esimerkiksi  voit valita neuletakin alle värikkäämmän paidan, tai vaikka aloittaa keväisen kauniilla huiveilla tuomaan värejä asuihisi.
Silmä ehtii totuttautua pieniin muutoksiin paljon paremmin, kuin jos vaikka kokeilisit saman tien pukeutua iloisen värikkäisiin vaatteisiin päästä varpaisiin. Silloin varmasti tulisi reaktio että kaikki tuijottaa jos uskaltaisit astua ovesta ulos väriloistossasi ja varmasti tulisi palattua tuttuun ja turvalliseen tyyliin.

Tuo väriä pikkuhiljaa pukeutumiseen


Jos värit kiinnostavat sinua enemmän ja haluaisit samantien saada selkeät värivaihtoehdot omaan pukeutumiseen, niin suosittelisin värianalyysiä ratkaisuksi.
Tämä palvelu antaa sinulle ne kaikkein sopivimmat värit ja yhteensopivat neutraalit sekä tietysti ne värit joita ehdottomasti kannattaa välttää.


Käytätkö sinä pukeutumisessasi paljon värejä?





4 kommenttia:

  1. Hyviä pointteja! Pieni väripiristys tekee hyvää. Varsinkin tällaisen pikkasen pitkän talven jälkeen. Musta on kiva pistää joku vahva väri muuten yksiväriseen asuun. Nyt nää kevään pirteet värit on tullu ku tilauksesta ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon. Tänä keväänä on kyllä niin ihanan pirteitä värejä, että valinnanvaraa piisaa. :)

    VastaaPoista
  3. Värit ovat ihania asusteissa! <3 Miusta nykyään on ihana katsoa tyylien kirjoa, ei ole pelkästään yhtä tyylisuuntaa katukuvassa ja sosiaalisessa mediassa. Itsellä värit tuli hiljalleen mukaan pukeutumiseen, varovasti aloitin tummansinisellä :D

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista Milla. Tuo on muuten niin totta, kannattaa aloittaa väreihin totuttelu jostain mikä on lähempänä niitä itselle tuttuja värejä. :) Sama juttu, nykyään onneksi näkee niin laajan kirjon värejä ja eri tyylejä katukuvassa sekä somessa niin piristää kummasti.

    VastaaPoista

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...