tiistai 5. huhtikuuta 2022

Vaatekaappi kevätkuntoon

 Huhtikuu alkoi ja sehän alkaa jo pikkuhiljaa tarkoittamaan vaatekaapin siivousta kevättä varten. Ilmat ovat kyllä olleet niin vaihtelevat, että en missään nimessä suosittele kaikkien talvivaatteiden viemistä ihan heti varastoon.

Tässä postauksessa annan sinulle helpot niksit sesonkisiivoukseen vaatekaapissa.



Huolehdi varastoon menevistä

Asia mikä kannattaa tehdä aina kun pistää vaatteita säilöön on huolehtia, että ne ovat valmiina käyttöön kun niitä taas tarvitaan. Eli puhdista ja harjaa talvikengät, niin ne on helppo taas ottaa käyttöön tarvittaessa.
Pese talvitakit tai ainakin tuuleta niin ne säilyvät hyvin varastoinnin ajan. Itse tykkään käyttää sillloin myös tuoksupusseja niin ne myös tuoksuvat paremmilta.
Varastoon menevät kannattaa aina pakata hyvin, käyttää suljettavia pukupusseja yms. ja kun pistät tavaroita laatikkoon säilöön niin silica-pussit joita tulee aina pakettien mukana ovat myös käteviä heittää mukaan.
Pipot, lapaset, kaulahuivit kannattaa myös puhdistaa ja jättää säästöön yhdet parit jos ilmat näyttävät pidempään epävakaalta. Hyvä vaihtoehto käsineille on vielä kämmekkäät, jotka tarjoavat vähän suojaa mutta eivät ole yhtä lämpimiä kuin sormikkaat.

Vain puhtaita vaatteita säilytykseen



Siirrä syrjään ja ota esiin

Jos sinulla on vain pieni tila vaatteille niin silloin kannattaa pitää edessä niitä vaatteita mitä tarvitset useammin. Ja alkaa siirtämään taaemmas niitä joita tarvitset harvemmin.
Eli vaikka hameista siirrä niitä paksumpia ja villaisia taaemmas ja ala ottamaan keväisempiä ja kevyempiä etualalle.
 Muutenkin kannattaa aina pitää aina ainakin yksi "sesongin ulkopuolinen " vaate aina suhteellisen helposti löydettävissä. Vaikka pikkuisen paksumpi neule, sillä välillä säät ovatkin kylmempiä tai menet vaikka saaristoon viettämään iltaa ja pieni lisälämpö tulee tarpeeseen.



Kerrospukeutuminen auttaa kylmään

Silloin kun haluat siirtyä jo kevätvaatteisiin mutta lämpötila on toista mieltä, kannattaa suosia kerrospukeutumista. Eli keväinen mekko voi olla ihana sisätiloissa mutta ulos mennessä paksummat sukkahousut ja iloisen värinen neuletakki pelastaa paljolta.
Muodissa olevat shacket-takit ja ylisuuret bleiserit ovat kuin luodut kevätpukeutumiseen. Keväinen takki kun voi kätkeä alleen lämmittäviä kerroksia joten lopputulos on lämmin mutta silti keväinen.

Jos kerrospukeutuminen ei ole sinun juttusi ja kylmyys silti huolettaa niin suosi luonnonmateriaaleja, ne pitävät sinut kätevästi lämpimänä.

Kerrospukeutuminen suojaa kylmältä


Käy samalla muutkin perusasiat läpi

Kaikista helpointa oman tyylin päivitykselle ja ylipäätään toimivalle vaatevarastolle on käydä vaatekaapin sisältö samalla kun tekee sesonkimuutoksia.
Eli katso mitä vaatteita et ole käyttänyt, tuleeko niitä enää käytettyä? Tarvitsetko niihin toimivan yhdistelmän luomiseksi ehkä jotain uutta väriä tai erilaista tyyliä?

Karsi samalla vaatteet joissa on tahroja jotka eivät lähde, rikkinäisiä tai muuten vain epäsiistejä (ne käyvät kyllä kotipukeutumiseen, mutta älä täytä koko vaatekaappiasi näillä). Mieti tuleeko sinun oikeasti korjattua näitä vai vievätkö ne vain turhaa tilaa vaatteilta joita oikeasti rakastat?

Samalla on hyvä katsoa myös, että vaatekaappi sopii sinun omaan arkeesi ja kokoosi. Tavoitevaatteita saa pitää, mutta jos puolet vaatekaapista edustaa kokoa joka ei sinulle sovi, niin silloin voi miettiä onko se käytännöllistä?
En sano että niistä on pakko luopua mutta harkitse niiden varastoimista jossain muualla kuin vaatekaapissa, jos tila uhkaa loppua kesken.

Sillä tavoitevaatteet masentavat ja vievät turhaa tilaa nykyiseltä. Kun sovitat niitä eivätkä ne vieläkään sovi niin se vie voimia pysyviltä muutoksilta. Muutenkin minun mielestä jokaiselle vartalolle löytyy kauniita vaatteita ja kokolapun ei kuulu määrittää sinun arvoasi.

Tärkeintä on tuntea olonsa hyväksi omassa tyylissä ja tuoda oman kehon parhaat puolet esiin. Elämä on liikaa lyhyt kulutettavaksi miettien sitten kun... laihdutan, siirryn eläkkeelle, saan lisää massaa, lapset muuttavat kotoa, saan ylennyksen...

Ala mieluummin keskittyä siihen mitä tänä päivänä haluat. 
Tämän päivän pukeutumiseen ja tyyliin.

Samalla voi katsoa myös koko vaatekaapin sisällön


Nautitaan lämpenevistä ilmoista ja lähestyvästä kesästä. Pukeudutaan siihen mitä oikeasti rakastetaan ja tehdään vaatekaapista inspiraation lähde.

Hyvä apuväline tyylin kehitykseen on viikkokalenteri asuyhdistelmille. Eli näet itse käytännössä miten helposti omaa tyyliä saa kehitettyä sinun näköiseksi ja mihin sinun kannattaa kiinnittää huomiota.

Saat tuon apuvälineen kun liityt mukaan uutiskirjeeni tilaajaksi. Uutiskirjeessä tulee aina muutaman kerran kuukaudessa sisäpiirin vinkkejä tyyliin ja pukeutumiseen, tietoa tarjouksista ja uusista trendeistä yms. muuta mukavaa.







Oletko sinä jo ottanut kevätvaatteet käyttöön?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...