tiistai 20. joulukuuta 2022

Rennompaa joulua

 Joulu onkin jo tällä viikolla ja sehän tarkoittaa kiirettä, viime hetken ostoksia, siivousta, ruuanlaittoa ja tietenkin sitten vielä pitäisi saada itsensä vielä vähän enemmän juhlakuntoon jossain kaiken hösäyksen keskellä...


Vähemmästäkin väsyy, joten miten selviät joulusta rennommin ainakin tyylillisesti?

Tässä postauksessa annan nopeita vinkkejä rennompaan jouluun jolloin itsekin voit rentoutua joulunviettoon ja nauttia tunnelmasta.



Anna itsellesi lupa olla oma itsesi

Tarvitseeko jouluna pukeutua juhlapukuun ja pönöttää tyylikkäästi jos se ei ole ollenkaan sinun tyyliäsi? Ei tarvitse, sinulla on täysi oikeus näyttää oma persoonasi myös juhlapukeutumisessa. 

Jos haluat niin pukeudu kaikin mokomin juhlavasti ja nauti siitä juhlapukeutumisen riemusta kun kerrankin saa panostaa pukeutumiseen. 
Mutta sinulla on myös oikeus tuntea omakin olosi mukavaksi. Hyvä neuvo tähän on esim. yhdistää rentoa johonkin vähän parempaan (tunnet itse että se edustaa sinulle astetta siistimpää pukeutumista) vaikka farkut ja siistimpi neulepaita. Kun yhdistelmässä on molempia elementtejä tunnet heti olosi enemmän omaksi itseksesi.

Toinen vaihtoehto on lisätä normiasuusi astetta näyttävämmät korut. Se luo pukeutumiseen heti enemmän juhlan tuntua vaikka muuten pukeutuminen olisikin arkista.

Valitse siis jotain mikä kuvastaa juuri sinua ja jossa tunnet itsesi kauniiksi ja rennoksi. Mikään ei ole pahempaa kun olla sukuloimassa epämukavassa paljettimekossa ja tuntea sukkahousujen sauman painautuvan lantioon.

Juhlapukeutumisen ei tarvitse tarkoittaa epämukavuutta ja fyysistä kärsimystä.

Jos kimallemekot eivät ole tyyliäsi niin
miksi ne olisivat valintasi?

Joulun tunnelmaa väreillä

Nopea keino tuoda pukeutumiseen joulun tunnelmaa on valita se jouluneule poronkuvalla tai ne joulupallokorvikset jotka ostit viimevuonna joulualesta. Mutta mitä jos haluaisit tuoda tunnelmaa pukeutumiseen etkä vaikuttaa tonttumaiselta?

Värit ovat nopein ja tehokkain keino saada joulufiilistä pukeutumiseen. Valitse vaikka värityyppiisi sopiva punaisen tai vihreän sävy (Jos se oma paras sävy on vielä löytämättä niin suosittelen värianalyysejäni) Kulta ja hopea ovat myös varmoja valintoja joulutunnelmaan.

Näin sinä voit vaikka valita neuleeseen sopivan sävyn jota voit oikeasti käyttää ympäri vuotta ilman sitä söpöä poronkuvaa. Asu näyttää heti jouluiselta kun siinä on siihen sopiva väri.

Kuvassa ihana kylmemmän
punaisen sävy.

Mitä jos ei vaan jaksa?

Maailma ei kaadu siihen että tahrit sen jouluksi suunnittelemasi paidan edellisenä iltana glögilasin tipahtaessa, eikä siihen että puit farkut Irma tädin sukuillalliselle. 

Sinulla on täysi oikeus  valita sellainen tyyli mikä tuntuu sinulta itseltäsi ja jos tuntuu että nyt ei jaksa panostaa niin toimia sen mukaan mitä itse jaksat ja haluat.

Sillä jouluna saa olla niin täydellinen tai epätäydellinen kuin itse haluaa. Joulun tunnelma kun kumminkin syntyy yhdessäolosta läheisten kanssa (tai vaikka omassa hyvässä seurassa), rauhoittumisesta ja rakkaudesta.



Haluan vielä toivottaa sinulle oikein kaunista ja toivottavasti rentouttavaa joulua, kiitos kun olet viihtynyt blogitekstieni parissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...