tiistai 27. joulukuuta 2022

Harvinaisempia väreihin liittyviä juttuja

 Olen tehnyt viime vuosien aikana reilusti yli sata värianalyysiä paikanpäällä ja etänä. Matkaan on liittynyt aivan ihania ihmisiä ja myöskin vähän erikoisempia värejä.

Tässä kirjoituksessa annan neuvot miten tiedät sopiiko joku väri sinulle sekä korjaan yhtä aiemmin sanomaani juttua, sillä olen itse nähnyt että tämä ei pidäkään täysin paikkaansa.




Kylmä ja lämmin ei olekaan niin yksioikoista

Värianalyysit lähtevät aina sen selvittämisellä oletko sinä kylmä vai lämmin värityypiltäsi (ja tämä ei siis todellakaan liity luonteeseesi :) )sillä se muodostaa perustan mitä vuodenaikaa edustat.

No entä sitten kun silmäsi ovat selkeän lämpimät, hiuksesi kylmän sävyiset ja ihosi siltä väliltä?

Näitä juttuja tulee vastaan todella usein kun yritetään selvittää omaa värityyppiään. Ihmisellä voi olla sekä kylmää että lämmintä väreissään jolloin hän on ns. neutraali.
Neutraali edustaa molempia väriasteita mutta yleensä jompikumpi on selkeästi hallitsevampi, eli hän voi käyttää sekä kylmiä että lämpimiä värejä.

Minulla on ollut tässä matkalla todella mielenkiintoinen asiakas jonka värisävyt oikeasti vaihtelivat hyvin paljon jopa muutamassa kuukaudessa, yhtenä hetkenä värit olivat selkeästi enemmän lämpimään päin ja toisena taas kylmemmät värit sopivat täydellisesti.
Alkuperäisesti päädyin tummaan syksyyn juuri lämpimän pohjasävyn ansiosta mutta kun myöhemmin katselin asiaa juuri kylmien värien sopiessa paremmin niin päädyin korjaamaan värianalyysiäní pehmeään talveen. Eli talven värityypit ovat normaalisti kirkkaita ja kylmiä niin pehmeä talvi on muunnos tummasta syksystä sillä värit ovat sekä lämpimiä että kylmiä sekä ne sisältävät enemmän murrettuja sävyjä kuin muut talven värityypit.
Tarkoituksena on siis löytää värit jotka sopivat sinulle ympäri vuoden, eikä vain ollessasi enemmän kylmempi väritykseltäsi. Nämä tapaukset ovat kyllä todella harvinaisia eli ei kannata huolestua.



Värityyppini voi sittenkin muuttua vuosien kuluessa?

Tämä on juttu josta olen itse joutunut korjaamaan näkemystäni omien kokemusten myötä. Olen pitänyt sitä mahdottomana että ihmisen värityyppi voi vaihtua kokonaan vuosien mukana. En tarkoita siis sitä että siirryt vaikka kirkkaasta keväästä vaaleaan kevääseen kun vanhenet sillä kyllä omat värit pehmenevät vuosien myötä ja pieni muutos on mahdollista. Vaan että siirryt vaikka syksystä kesään, eli värityyppisi lämpöaste muuttuu lämpimästä kylmään.

Kuitenkin voin nyt sanoa että sekin on mahdollista. Sinä voit oikeasti muuttua väritykseltäsi näin kokonaisvaltaisesti.

Mistä sitten tiedän onko värini muuttuneet vuosien myötä?
  • Jos vanhat suosikkivärisi eivät enää olekaan suosikkisi
  • Entiset suosikkivaatteet näyttävät hieman erikoisilta, ihan niinkuin ne saisivat sinut näyttämään kalpeammalta
  • Alat nykyään jo automaattisesti valita ihan erisävyisiä vaatteita sovitettavaksi
Tällöin saattaa olla mahdollista että aiempi värianalyysi alkaa kaivata päivitystä tai ainakin tarkistusta.

Värisi voivat muuttua vuosien myötä


Mistä tiedän sopiiko joku väri minulle?

  • Katso peilistä miltä väri näyttää sinulla, oletko kalpeampi tai tuleeko vaikka ihon punaisuus enemmän esille? Vai vaikuttaako väri enemmän tuovan sinun omia värejäsi esille sekä saavan ihollesi terveen hehkun?
  • Jos et ole varma niin vertaa väriä johonkin varmaan valintaan, eli varmasti hyvään väriin tai huonoon väriin. Onko uudella värillä sama vaikutus kasvoihisi tai täsmälleen päinvastainen?
  • Jos saat usein kehuja kyseistä väriä käyttäessäsi vaikka olisitkin rättiväsynyt tai päinvastoin. Vaikka olisitkin täynnä energiaa niin joku saattaa kysyä voitko hyvin kun käytät uutta limenvihreää puseroasi.
  • Yleensä jos väri kuuluu värikarttaasi niin voit testata sitä myös sovittamalla oman värikarttasi neutraaleihin. Sopiiko yhdistelmä vai tuntuuko se riitelevän keskenään?
Kannattaa sovitella värejä oman värikartan läheisyyteen,
näyttääkö yhdistelmä hyvältä?


Uutta! Ensi vuonna minulta tulee täysin uusi premium palvelu liittyen värianalyyseihin. Värien Kuningatar on käytännössä kaikkiin väreihin liittyviin ongelmiisi vastaus. Se on henkilökohtainen palvelu joka sisältää perinteisen laajan värianalyysin lisäksi myös ostoehdotuksia räätälöitynä juuri sinulle sinun valitsemistasi ostopaikoista, oppia värien yhdistelystä ja miten korostat niillä omia parhaita puoliasi, sekä paljon muuta laajemmin kuin koskaan.
Saat vastaukset niihin ongelmiin mitä sinulla onkaan väreistä oli se sitten vaikka sopiiko joku huivi minulle tai minkä värinen kynsilakka sopisikaan minulle.

Palvelu tehdään juuri sinulle ja sinun tarpeesi huomioiden, eli käytännössä avaimet käteen paketti värien tuomisesta vaatevarastoosi.

Nyt sinulla on mahdollisuus varata ensimmäisinä tätä palvelua 200€ hintaan ennen tammikuuta. Paketin arvo tulee olemaan 500€ täysihintaisena. 

Voit lähettää minulle viestiä stylisti.annika@gmail.com ja kerron mielelläni lisätietoja mitä palvelu sisältää sekä miten se voitaisiin räätälöidä sinulle, viestit eivät tietenkään velvoita sinua mihinkään.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...