tiistai 13. joulukuuta 2022

Murretaan 5 yleistä pukeutumismyyttiä

 Viime viikon blogipostaus jäi väliin koska olin flunssassa mutta tällä viikolla aiheena on pukeutumiseen liittyvät myytit ja pitävätkö ne paikkaansa?


Musta hoikentaa

Tämä on periaatteessa totta.
Tummat värit ohjaavat huomion muualle ja kirkkaat sekä vaaleat värit keräävät huomion. Eli kun käytät mustaa esim. alaosissa niin se hoikentaa optisesti alavartaloa. Mutta kuten sanottu niin tähän käy myös jokainen oman värityyppisi tummista neutraaleista, näin väri sopii sinulle täydellisesti ja saat tuplahyödyn. Jos sinua kiinnostaa oman värityypin parhaat värit niin suosittelen tutustumaan värianalyyseihini.

Toinen mustaan liittyvä myytti on että kokomustaan pukeutuminen hoikentaa erityisesti, tämäkin on periaatteessa totta. Mutta vaikka pukeutuisit vaaleansiniseen niin vaikutus on sama.
Monokromaattinen (yksi väri päästä varpaisiin) pukeutuminen hoikentaa ja pidentää sinua jälleen optisella illuusiolla. 
Eli jos olet omenavartaloinen niin samanväriset alaosa ja toppi yhdistettynä eriväriseen jakkuun toimii sinulla hyvin, se kaventaa juuri vatsan aluetta. Kun taas olet vartaloltasi enemmän päärynä (alavartalo on ylävartaloa suurempi) niin sinä hyödyt enemmän samanvärisestä jakusta ja alaosasta yhdistettynä eriväriseen toppiin, näin yhdistelmä kaventaa juuri lantion aluetta.




Kerrospukeutuminen leventää

Tämä itseasiassa ei pidä paikkaansa. Tottakai jos puet kolme paksua neuletta päällekkäin niin saat lisää massaa mutta oikein valittuna kerrospukeutuminen voi päinvastoin jopa hoikentaa.

Otetaan esimerkkinä vaikka omenavartalo (hieman enemmän ylimääräistä vatsan alueella) ja väljän keveä kesämekko. Kokonaisuudesta tulee heti ryhdikkäämpi kun otat viileämpiin kesäiltoihin avuksi vaikka kevyen takin joka luo kokonaisuuteen enemmän ryhtiä. Varsinkin jos esim. bleisereissä suosit muotoonleikattuja malleja, eli sellaisia joissa on vyötärönlinja jo selkeästi esillä jo rekiltä otettaessa.

Kerrospukeutumista ei kannata pelätä sen takia että se luo lisää massaa varsinkin talvipakkasilla. Varsinkin jos pukeutuu muutenkin ylisuuriin vaatteisiin nykyisten trendien mukaan, niin kerrospukeutuminen ei missään nimessä levennä niin paljon kuin ylisuuriin vaatteisiin pukeutuminen.


Korkeampi hinta kertoo vaatteen laadusta ja eettisyydestä

Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Aika usein esim. luksusbrändien vaatteissa brändi haluaa itselleen vain isomman osan voitoista, se ei kerro mitään laadukkaista materiaaleista tai tuotteen eettisyydestä.
En kyllä sano että pikamuoti ja muutaman euron Shein muoti olisi missään nimessä sen parempi vaihtoehto, päinvastoin.

Kannattaa aina katsoa mieluummin mistä materiaaleista tuote on valmistettu, onko siinä jo rekillä nyppyjä tai irronneita langanpätkiä yms. Sekä jos tuotteen eettisyys on tärkeää niin katsoa yrityksen sivuilta mitkä ovat heidän ympäristölupauksensa ja muutenkin arvonsa.

Korkeampi hinta on kyllä edellytys sille että tuote on vastuullisesti tehty mutta itsessään se ei kerro mitään laadusta tai eettisyydestä.


Naisellinen siluetti vaatii aina silottavat alusvaatteet

Hyvistä ja oikeankokoisista alusvaatteista hyötyy jokainen. Ne luovat perustan pukeutumiselle ja ryhtiä olemukseen.
Mutta korostettu vyötärö ja kauniit kurvit saadaan aikaan myös esim. asusteilla kuten vöillä yms, oikeilla leikkauksilla ja muilla vartalon muodot esiin tuovilla kikoilla.
Eli oikeista paikoista tukevat alusvaatteet ovat todellakin hyödyksi mutta samaa vaikutusta voit saada myös muilla valinnoilla esiin.



Keltainen väri sopii harvalle


Ei pidä paikkaansa, jokaiselle löytyy se itselle parhain keltaisen (tai minkä muunkin värin) sävy. Keväälle se tarkoittaa kirkasta ja lämmintä, kesälle pastellisen viileää, syksylle mausteisen lämmintä ja talvelle kirkkaamman kylmää. 
Tarkoittaako tämä sitten että jokaisen on pidettävä keltaisesta? Ei, jotkut eivät pidä keltaisesta ja toiset vihreästä. Pointtini on että kyllä keltaisestakin se oikea sävy löytyy mutta sinun ei silti tarvitse pukeutua siihen jollet väristä itse pidä. Sillä onneksi värejä piisaa maailmassa ja voimme jokainen valita niitä sävyjä joita itse rakastamme.

Asiakaspalautetta äidin 70-vuotisylläriltä.

Siinä juttua pukeutumismyyteistä, jäikö joku myytti vielä mietityttämään sinua?



2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen artikkeli! Jotain näistä on tullut joskus pohdittuakin vaatteita valitessaan. Hyviä neuvoja liittyen pukeutumiseen ei voi olla liikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ihanaa kuulla että pidit. Samaa mieltä, hyviä neuvoja ei koskaan voi olla liikaa :)

      Poista

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...