tiistai 29. marraskuuta 2022

Onko raha oikea ratkaisu kaikkiin vaateongelmiin??

 Luin äskettäin mielenkiintoisen artikkelin, jossa 2500 euron mittatilausmekon oletettiin ratkaisevan kaikki pukeutumisongelmat. Kyseessä oli se että naisten oletettiin hänen mukaansa pukeutuvan erilailla joka tilaisuuteen ja vaihtavan enemmän tyyliään ihan arkiviikonkin aikana.

Hän ratkaisi ongelman ostamalla mittatilausmekon joka sopisi joka tilaisuuteen. No materiaali oli villaa, joka ei ehkä sovi joka säähän kun Suomessa kumminkin on (onneksi) 4 vuodenaikaa. Ja värinä oli musta joka tuntui vievän värit hänen elämästään. 

Voit lukea artikkelin tästä.


Tässä postauksessa saat vinkit miten saat mahdollisimman helpon vaatevaraston joka säästää aikaa aamuisin, sopii sinun arkeesi ja ennenkaikkea ei sisällä neuvoja ostaa vain yksi 2500 euron mekko joka maagisesti ratkaisee kaikki pukeutumisongelmat. 



Vaatekaappi selkeästi käyttöön

Helpotat kummasti arkeasi kun vaatevarastosi on sinun arkeesi sopiva. Ei ole järkeä täyttää sitä kymmenen vuoden takaisilla vaatteilla joihin suunnittelet joskus mahtuvasi. Ne vievät turhaa tilaa oikean kokoisilta vaatteilta jotka sopivat ja näyttävät hyviltä jo nyt.
Samoin ei ole järkeä omistaa kymmeniä iltapukuja jollei niistä yhtäkään tule käytettyä vuoden aikana.
Tälläiset vaatteet voi toki varastoida jos haluat mutta säästä oikeasti isoin tila vaatevarastossasi niille vaatteille mitä käytät arjessasi. 

Hyvä sääntö toimivaan vaatekaappiin on 80 prosenttia arkeen ja 20 prosenttia juhliin yms harvemmin tarvittaviin tilaisuuksiin.



Kapselipukeutuminen helpottaa

Kapselipukeutuminen (minimalistinen vaatevarasto missä kaikki on suunniteltu sopimaan toistensa kanssa yhteen) on hyvä apukeino jos sinusta tuntuu että hukut aamuisin täyden vaatekaapin ääressä oleviin vaihtoehtoihin.

Silloin voit helposti yhdistellä mitä ikinä haluatkin vaatekaapista ja tietää että näytät upealta mitä ikinä valitsetkin. Tässä pukeutumisessa ideana on helppo muunneltavuus, valitsit maanantaina neuleen ja housut, tiistaina neuleen ja hameen, keskiviikkona housut ja kauluspaidan... jne. ymmärrät varmaan periaatteen.
 
Yksi hyvä keino kapselivaatekaapin luomiseen on aloittaa väreistä, eli vaikka musta vai sininen? Tämän siis on tarkoitus olla se pääväri esim, alaosiin, sitten pari tehosteväriä ja muutama muu neutraali mukaan niin kokonaisuudesta tulee helposti yhtenäinen. Värien kannattaa muuten olla yhteensopivia sinun värityyppisi kanssa niin tiedät niiden korostavan sinun omia parhaita piirteitä.

Jos värityyppisi ei ole sinulle vielä selvä niin tutustu värianalyyseihin tästä.


Kapselipukeutumisen voi aloittaa jo olemassa
olevista vaatteistasi.


 

Milloin kannattaa panostaa?

Onko sitten täysin turhaa panostaa isoja summia omaan pukeutumiseen? Ehdottomasti ei, laadukkaat vaatteet kestävät pidempään ja yleensä myös istuvat paremmin.
Ne tuovat arkeen ripauksen luksusta ja saavat olemukseen pikkuisen enemmän itsevarmuutta. Sekä esim. mittatilaustyönä tehdyt vaatteet on suunniteltu juuri sinun vartalollesi ja näyttävät sekä tuntuvat täydellisiltä.

Mutta siinä vaiheessa panostaminen menee liiallisuuksiin kun joudut päättämään ostaessasi oletko viikonlopun syömättä jotta saat upean käsilaukun. Siinä vaiheessa säästäminen ennen panostamista olisi järkevämpää.

Tai ostat kalliin Luksusbrändin paidan joka ei ole edes sinun näköisesi vain sen takia että se on merkkivaate. Silloin kannattaisi katsoa myös kyseisen brändin muuta valikoimaa tai muiden valmistajien jos sieltä löytyisi jotain mikä oikeasti vastaa sinun tyyliäsi. (Pienenä sivuhuomautuksena: Luksusmerkit ei automaattisesti edes tarkoita hyvää laatua.)

Samoin jos ostat kalliit farkut ja et ikinä raaski käyttää niitä jotteivat ne mene rikki ja pilalle niin panostaminen on turhaa. Sillä vaatteet on tehty käytettäviksi. Voit laskea kannattaako vaate tms ostaa yksinkertaisella kaavalla. Jaa tuotteen hinta tulevien käyttökertojen kanssa. Eli vaikka 2000 euron iltapuku jota käytät vain kerran verrattuna 3000 euron mittatilaustakkiin jota tulet käyttämään useamman kerran viikossa ja useamman vuoden ajan? Tuossa tapauksessa takki olisi ehdoton panostuskohde.



Monikäyttövaatteet

Monikäyttöiset vaatteet on asia mikä oikeasti helpottaa elämää. Eli kuten vaikka tuossa aiemmin mainitsemassani artikkelissa jossa haluttiin mekko jonka voi vain pistää päälle ja on valmis tilaisuuteen kuin tilaisuuteen.
Vaihtelua asuun saa helposti asusteilla ja koruilla. Klassiset vaatteet on kuin luotuja tähän takoitukseen, kotelomekko menee ostoksille kun yhdistät sen vaikka loafereihin ja neuletakkiin, toimistolle? valitselle silloin kaveriksi vaikka jakku ja sirot korvakorut. Illanviettoon taas vaihda pidemmät saappaat ja vaikka nahkatakki sekä rokimmat korut. 

Pointti on siinä että asusteet ja minkä kanssa yhdistelet tarjoaa sinulle rajoittamattoman määrän käyttää kyseistä vaatetta eri tilaisuuksissa. Ja kun yhdistelet eri juttuja niin saat paitsi itse vaihtelua niin kukaan muukaan ei tajua että sinullahan on se sama mekko päällä vuodesta toiseen. 



Eli raha ei todellakaan ole se automaattinen ratkaisu kaikkiin pukeutumisongelmiin. Tottakai raha ehkä helpottaa vaatteiden hankkimista ja niihin panostamista mutta loppupeleissä silloin tulee uudet vaateongelmat, miten saan kaiken mahtumaan vaatehuoneeseen. kulutanko liikaa ja pitäisikö olla ympäristötietoisempi yms.

Sanonta: "Money can´t buy style" pitää myös paikkaansa aika useasti. Ole oma itsesi ja ilmaise persoonaasi pukeutumisella. Tunne olosi kauniiksi ihan omassa tyylissäsi.

Mitä mieltä sinä olet aiheesta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...