tiistai 15. marraskuuta 2022

Varmuutta uuteen tyyliin

 Tiedätkö sen tunteen kun ostat kaupasta ihan uudenlaisen vaatteen  johon ihastut ensisilmäyksellä mutta kun puet sen päällesi kotonasi seuraavana päivänä olosi ei enää olekaan itsevarma?

Yhtäkkiä jäätkin miettimään sopiiko tämä väri sinulle sittenkään, näyttääkö se edes hyvältä, mitä jos ihmiset tuijottavat .. Tiedät varmasti sen negatiivisen itsepuhelun. Mutta nyt sinulla ei olekaan vaateliikkeen myyjää vieressä selittämässä vieressä ja rohkaisemassa kuinka hyvältä se vaate näyttääkään meillä.

Onko vaate sittenkin väärä ostos? Vastaus on ei, se saattaa todellakin olla upean näköinen ylläsi mutta paino onkin tällä kertaa siinä että se on mukavuusalueesi ulkopuolella ja sen takia olosi tuntuu oudolta.

Tässä postauksessa annan sinulle neuvot miten onnistut menemään mukavuusalueen ulkopuolelle ja rikot rajojasi tyylillä.
Miksi haluat kokeilla uutta?

Tämä on asia mikä oikeasti kannattaa miettiä, sillä jos menet vain hakemaan uutta tyyliä niin siinä voi käydä niinkuin tässä postauksessa kirjoitin. 
Eli tiedosta miksi ja millaista muutosta etsit. Esim. jos olet aina halunnut kokeilla korkeavyötäröisiä farkkuja ja menet kauppaan sovittamaan niitä. Sitten et ole itse varma sopivatko ne sinulle mutta myyjän vakuuttelujen mukaan päädyt ostamaan ne. Mutta sama epävarma olo jatkuu kotona. 
Silloin kun olo on epävarma jo sovittaessa kannattaa miettiä mistä olo johtuu. Onko farkkujen ollessa kyseessä sinulla esim. vääränmallinen yläosa sovittaessa? Tuntuuko sinusta että se korostaa jotain osaa vartalossasi mihin et halua huomiota?
Vai onko kysymys vain tottumisesta? Vaate tuntuu oudolta sillä se on vain täysin uutta sinulla.Totuttele pienin askelin

Jos sinusta tuntuu olo todella epävarmalta uudessa tyylissä niin aina kannattaa totutella siihen varmassa ympäristössä eli vaikka kotona. Vietä aikaa uusissa vaatteissasi jotta voit tottua niiden näkemiseen ja miltä ne tuntuvat päälläsi.
Näin totut itse helposti niihin ja olosi tulee tuntumaan itsevarmemmalta kun puet ne päälle ulos lähtiessäsi.Harjoittelemalla tuloksiin

Mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen on lihas joka kaipaa harjoitusta. Ensi alkuun olo saattaa tuntua epämukavalta mutta mitä enemmän sitä harjoittelee sen paremmin se sujuu.
Eli totuttele välillä tekemään asiat toisella tapaa ja riko rutiineja. Pukeudutko töissä aina neutraaleihin väreihin? Kokeile värikästä huivia tai vaikka iloisen väristä teepparia jakun alle.
Käytätkö aina huppareita ja legginsejä? Miten olisi välillä neulemekko ja paksummat sukkikset tuomaan mukavuutta mutta samalla muutosta.

Mitä hyötyä sitten siitä on että harjoittelee tekemään muutoksia? Entä jos tyylini on hyvä juuri näin?
Siitä on paljon hyötyä vaikka rakastaakin omaa tyyliään niin välillä testaa uuttakin. Silloin näkee selvemmin missä oma tyyli on tällä hetkellä ja kaipaatko itse siihen päivitystä.
Joskus kun tuntuu että oma tyyli on loistava juuri näin mutta vanhoja valokuvia katsellessaan huomaa että se ei olekaan enää muuttunut kahteenkymmeneen vuoteen, niin silloin pieni repäisy voi olla paikallaan tuomaan uutta intoa.


Mutta uudessakin tyylissä kannattaa aina pitää mielessä oma juttusi. Tyyliin kuuluu aina olla sinun näköisesi ja tuntua kauniilta juuri sinulta. Silloin kun oma olo vaatteissasi tuntuu hyvältä se näkyy aina ulospäin.

Itse hyppäsin viimeksi mukavuusalueeni ulkopuolelle kun puhuin englanniksi videopuhelua ranskalaisen ohjelmistonkehittäjän kanssa. Autoin häntä todella mielenkiintoisen äpin kanssa, jonka tarkoitus on tehdä värianalyysien käytöstä nettiostoksilla ollessa paljon helpompaa. Ja vaikutti muuten todella mielenkiintoiselta projektilta. :) 
Mutta jos otetaan pois sen päiväinen todella hidas nettiyhteys sekä se että puheeni alkoi loppua kohden olemaan suoraa "rallienkkua" niin muuten aivan mahtava kokemus.

Milloin sinä viimeksi menit oman mukavuusalueesi ulkopuolelle?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko raha oikea ratkaisu kaikkiin vaateongelmiin??

 Luin äskettäin mielenkiintoisen artikkelin, jossa 2500 euron mittatilausmekon oletettiin ratkaisevan kaikki pukeutumisongelmat. Kyseessä ol...