tiistai 1. marraskuuta 2022

Ruskea on uusi musta?

 Luin lehdestä ihan mielenkiintoisen artikkelin, jonka mukaan musta kannattaa hylätä sillä se ei sovi suurimmalle osalle meistä suomalaisista vaan tekee meidät kalpean ja väsyneen näköiseksi.

Katseet kannattaisi  tämän artikkelin mukaan (lue se tästä ) suunnata mieluummin ruskeaan sillä se sopii jokaiselle.

Sinäänsä ihan kannattavaa sillä ruskea on mustaa pehmeämpi vaihtoehto, mutta mielestäni ei voida yleistää että jokainen ruskean sävy sopii meistä jokaiselle. 

Eli ihan siinä missä se mustakin niin väärä ruskean sävy tekee sen saman, kasvot väsyneen ja kalpean oloisiksi.

Eli miten sitten saat sen oikean sävyn valittua?


Tärkein sääntö, huomioi lämpötila

Tällä on oikeasti isoin merkitys värejä valitessa, sillä jokaisesta väristä löytyy se oikea sävy jokaiselle värityypille.

Isoimman vaikutuksen tekee värin lämpötila ja sopiiko se sinulle. Eli onko ruskea lämmin ja taittuu enemmän keltaiseen tai ruskeaan? Vai enemmän kylmä ja taittuu harmaaseen?

Jos siis olet kevään tai syksyn tyyppiä niin lämpö on sinun juttusi ja kesälle sekä talvelle tietysti kylmyys.

  • Jos olet epävarma värin lämpötilasta niin vertaa sitä värin kanssa jonka lämpötilan tiedät varmasti. Kullan ja hopean värit vaatteissa on kuin tähän luotuja, vertaa haluamaasi sävyä niiden lähellä. Sopiiko värit yhteen vai tuntuuko jokin olevan pielessä?
  • Toinen keino on vertailla väriä kasvojen lähellä. Tekeekö se ihosi kalpeaksi ja saa rypyt sekä silmäpussit esiin vai saako se sinun parhaat piirteesi esiin?
Kylmemmän ruskean sävyjä
Tarvitsetko enemmän pehmeyttä vai kirkkautta?

Tämä on myös asia millä ei ajattele olevan merkitystä vaikka sillä on iso vaikutus. 
Murretut ja pehmeät värisävyt sopivat kaikkein parhaiten kesälle ja syksylle.
Talvi ja kevät tarvitsevat väreiltään enemmän kirkkautta ja puhtautta.
Ruskea on aina väri joka syntyy useamman värin sekoituksesta mutta silti sävyissä näkee paljon eroja.Värin syvyys

Värin syvyys on myös olennainen osa kun haluat löytää sen itsellesi parhaiten sopivan sävyn . Nämä neuvot muuten käyvät kaikkiin muihinkin väreihin oli sitten kyseessä vihreä tai vaikka punainen.

Eli mieti miten tumma ja värikylläinen kyseinen väri on ja sopiiko se sinulle?

Yleisesti ottaen kesä ja kevät hyötyvät vaaleammista ja kevyemmistä väreistä kun taas talvi ja syksy taas tarvitsevat väreiltään enemmän syvyyttä ja voimakkuutta.
Siinäpä muutama nopea neuvo sen oikean ruskean sävyn metsästämiseen.
Jos haluat säästää vaivaa ja saada saman tien värikartat sinun parhaista väreistä niin suosittelen tutustumaan palveluistani värianalyyseihin.

Värit ja niiden vaikutukset ovat itselle intohimon aihe josta rakastan puhua. Oli kyse sitten sen oikean keltaisen sävystä tai sitten kauden muotiväreistä ja niiden sopivuudesta.
Sen takia olen tehnyt uuden palvelun, Kiehtovat värit . Tämä ei ole varsinaisesti värianalyysi vaan sisältää enemmän väreistä puhumista eikä ollenkaan värianalyysiin liittyvää värien testailua.
Mutta sopii hyvin esim. värianalyysien jälkeen. Otat silloin tapaamiseen oman värikorttisi mukaan ja keskustellaan sitten eri värien ominaisuuksista yms, eli periaatteessa saat kysyä mitä haluat väreistä ja ottaa vaikka huivin tms, mukaan jos haluat kysyä kyseisestä värisävystä. Lisätietoa löydät täältä.

Rakastatko sinä värisävyjen tutkimista?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko raha oikea ratkaisu kaikkiin vaateongelmiin??

 Luin äskettäin mielenkiintoisen artikkelin, jossa 2500 euron mittatilausmekon oletettiin ratkaisevan kaikki pukeutumisongelmat. Kyseessä ol...