tiistai 25. lokakuuta 2022

Nopeat tavat oman tylin kehitykseen

 Mistä tiedät onko tyylisi täydellinen juuri sinulle ja miten voit helposti saada tyylisi toimimaan enemmän omaksi eduksesi?

Oman tyylin kuuluu olla persoonallinen ja sopia täydellisesti juuri sinun omaan arkeesi. Sinun kuuluu saada ilmaista omaa persoonaasi pukeutumisella ja ennenkaikkea tuntea olosi hyväksi ja kauniiksi omassa tyylissäsi.
Määritä tyylisi

Tyylin kehitys kannattaa aina aloittaa yhdestä asiasta, määrittelemällä nykyinen tyyli ja unelmatyylisi.

Sillä kun tiedät mitkä ovat lähtökohtasi ja mihin suuntaan haluaisit oman tyylisi kehittää, silloin onnistut kaikista varmimmin kehittämään tyylin joka toimii juuri sinulle.

  • Mieti 3 sanaa kuvaamaan nykyistä tyyliäsi ja älä murehdi mitä ne sanat yleisesti ottaen merkitsevät. Nyt on tärkeää että mietit miten esim. tutut ja tuntemattomat tai vaikka ihan sinä itse kuvailisit tyyliäsi.
  • Mieti sen jälkeen samat kolme sanaa kuvaamaan unelmatyyliäsi. Miten haluaisit että ihimiset kuvailisivat sinun tyyliäsi?
  • On tärkeää että näillä sanoilla on merkitystä vain sinulle. Sillä esim sana tyylikäs voi tarkoittaa aivan eri asioita jos kysyt kaksikymppiseltä tai kuusikymppiseltä. Eli mieti ihan omalle kohdallesi nämä sanat.
Tämän jälkeen kannattaa lähteä katsomaan mitä sinulle nämä sanat merkitsevät. Eli kerää vaikka pinterestiin taulu ja kerää siihen kaikki asut jotka tuovat sinulle omat sanasi mieleen. Se voi olla vaikka kiva paita, upea väri tai vaikka villapusero ja nahkahousut. Mitä sinulle itsellesi tulee näistä sanoista mieleen?

Kun keräät näitä asioita tulet väistämättäkin huomaamaan kaavoja valinnoissasi. Sanotaan vaikka että keräsit harmaan ja valkoisen värisiä yhdistelmiä eri asteissa, silloin tämä kaava voi tuoda sinulle mieleen sen oman sanasi.
Piirre jota rakastat

Tämä on toinen asia mihin kannattaa ehdottomasti kiinnittää myös huomiota. Eli korosta rohkeasti piirrettä jota rakastat.
En tarkoita nyt vartalotyyppien mukaisen pukeutumisen mukaan piirrettä joka olisi kaunein sinussa, vaan ihan oikeasti mikä on sinusta itsestäsi kaunein piirre sinun ulkonäössäsi.
Kun tuot rohkeasti piirteen esiin josta oikeasti pidät niin huomaat vähemmän sitä piirrettä mikä on sinusta itsestäsi "vialla" omassa ulkonäössäsi.

Sanon tuon vartalotyyppien mukaisen pukeutumisen tähän sen takia että esim. itse olen aina ollut enemmän v-vartaloinen eli yläruumiini on ollut alavartaloani suurempi. Ja nuorempana pidin juuri omia rintojani kauneimpana piirteenäni jota toin esiin omalla pukeutumisellani. Perinteisen vartalotyyppien mukaisen pukeutumisen mukaan tämä on asia mitä ei todellakaan kannata tehdä mutta se toi silti itsevarmuutta ja hyvää oloa omaan pukeutumiseen sillä korostin niitä asioita mistä pidin.

  • Pyri miettimään vähintään yksi asia mistä pidät itsessäsi. Tämä saattaa olla hankalaa jos et ole tottunut näkemään itseäsi positiivisessa mielessä tai muutenkaan kehumaan itseäsi. Mutta tämä asia on vain jälleen sinua itseäsi varten.
  • Miten saisit vaatevalinnoilla, väreillä tai vaikka asusteilla tätä asiaa enemmän esiin ulkonäössäsi?
  • Pyri tämän jälkeen tuomaan tätä asiaa esiin päivittäin pukeutumisessasi, ei haittaa vaikka kyseessä olisi hyvin pieni juttu.


Arki huomioon

Tämä unohtuu useimmista uuden tyylin suunnitteluista ja on ehdottomasti asia mitä ei kannata unohtaa. 
Eli huomioi myös mikä on sinun tämän hetkinen tilanteesi. Missä töissä olet, mitä kuuluu tyypilliseen työpäivääsi, onko sinulla pieniä lapsia, harrastuksia yms. 

Miksi tämä sitten on tärkeää? Esimerkkinä voisi mainita vaikka hyvin kalliin valkoisen takin minkä materiaali oli sellaista mitä ei voisi helposti ja usein puhdistaa mutta muuten sopi siihen täydelliseen tyyliin. Sen jälkeen kun pitäisi hakea lapsi päivähoidosta kurailmalla ja kun se kullannuppu on siinä iässä missä halaaminen on vielä se paras juttu kun on ollut ikävä, niin siinä on se ongelma.

En tarkoita silti että et voisi ostaa valkoisia vaatteita vaan sen että mieti tyylivalintojasi myös arkesi kannalta. Jos siirryt vaikka toimistotöistä aina haluamaasi hommaan joogaohjaajana niin silloin varmaan virallisia toimistovaatteita tulee töissä pidettyä harvemmin.

Vaatteiden jotka täyttävät vaatekaappisi kuuluu olla käytössä juuri nyt ja suunniteltu siihen kokoon ja elämäntyyliin mikä sinulla on.Pysy kartalla omissa valinnoissasi

Ja viimeinen neuvo on että kannattaa pysyä kartalla siinä mitä valitsee päivittäin asuikseen.
Sillä nämä päivittäiset valinnat ovat se juttu mistä sinun tyylisi muistetaan ja huomataan.

Se että itse huomaat oman tyylisi kehityksen ja sen miten paljon panostat siihen on asia mikä auttaa sinua eteenpäin omalla tyylimatkallasi.

Sanotaan vaikka että halusit itsellesi enemmän glamouria arkeen ja otit keinoksi lisätä vähän näyttävämpiä asusteita katseenkiinnittäjiksi. Mutta jos päivittäin unohdat tämän ja muistat sen ehkä kerran kuussa kun lähdet ulos ystävien kanssa niin silloinhan tämä juttu ei ole toiminnassa sinun arjessasi?

Hyvä apuväline tähän on myös saatavilla lahjaksi kun liityt uutiskirjeeni tilaajaksi, sen avulla on helppo suunnitella viikon asut etukäteen tai sitten käyttää sitä kirjoittaaksesi ylös mitkä olivat päivän asuvalintasi.Siinä muutama nopea keino millä saat tyylin joka on juuri sinulle täydellinen, tuntuu ja näyttää hyvältä sekä helpottaa sinun omaa arkeasi.

Pidin tämän vuoden alkupuolella Rakastu omaan tyyliisi - haasteen ja olen nyt miettinyt sen uusimista. Haaste kesti muutaman päivän ja sisälsi tämän tyyppistä opastusta videoiden muodossa. 
Mitä mieltä sinä olet ja haluaisitko tulla mukaan jos järjestän sen uudellleen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Onko raha oikea ratkaisu kaikkiin vaateongelmiin??

 Luin äskettäin mielenkiintoisen artikkelin, jossa 2500 euron mittatilausmekon oletettiin ratkaisevan kaikki pukeutumisongelmat. Kyseessä ol...