tiistai 4. lokakuuta 2022

Kuinka pukeutua "väärin" ja näyttää silti upealta?

 Tässä postauksessa annan sinulle nopeita keinoja miten pukeudut "väärin" (perinteisten oppien mukaan) ja näytät silti upealta sekä tunnet olosi kauniiksi omassa tyylissäsi.

Sillä joidenkin mielestä perinteiset opit esim. vartalotyypeissä ja värianalyysin mukaisissa väreissä vaikuttavat liikaa rajoittavilta, joten nyt saat keinot millä kierrät "sääntöjä" jotka turhaa rajoittavat pukeutumistasi.

'



Väärien värien käyttö

Musta on yksi esimerkkiväri jota jokaiselta löytyy vaatekaapista, vaikka se oikeasti sopii vain murto-osalle. Mutta se on silti kätevä neutraali joka on niin helppo yhdistää muihin väreihin.

Nopeat neuvot vääriin väreihin:

  • Vältä kasvojen lähellä ja suosi enemmän alaosissa
  • Jos käytät lähellä kasvoja niin tuo myös sinulle sopivampia värejä myös lähelle kasvoja, esim. huivi, isot korut tai vaikka neuletakki tms.
  • Korjaa värin väärä vaikutus esim. meikillä. Eli pikkuisen enemmän peiteväriä ja enemmän huomiota pohjustukseen niin käyttämäsi väärä väri ei tee sinusta väsyneen ja kalpean näköistä
Voit myös tutkia enemmän värejä ja niiden sopivuutta itselle. Alla olevassa kuvassa minulla on kaksi eri roosan sävyä jotka eivät kuulu minun väripalettiini. Kuvat on otettu täsmälleen samassa valaistuksessa ja samalla meikillä, eroa kuvilla on varmaan minuutin verran joka meni paidan vaihtoon.

Kuvissa näkee silti selkeästi miten jopa kylmempi versio voi näyttää minulla (olen kevät eli lämmin) paremmalta kuin lämpimämmän sävyinen murrettu versio. Eli kannattaa ehkä välttää vain niitä ehdottoman vääriä värejä, jotka löytyy esim. minulta jokaisen värianalyysin yhteydessä.

Kaksi eri sävyä vertailussa. Molemmat "vääriä" minulle.

Vartalotyyppien mukaisen pukeutumisen kuuluu helpottaa pukeutumista

Olen itse löytänyt avun omaan tyyliini juuri vartalotyyppien mukaisesta pukeutumisesta. Vuosia sitten oma tyyli hukkui rentouteen ja painoa tuli nopeasti lisää. Siinä ei sinäänsä ole mitään pahaa mutta kun olo omissa vaatteissa tuntuu pahalta ,niin se että opin pukeutumaan tavalla jolla oman vartalon parhaat puolet tulee esiin sai minut hyväksymään vartaloni ja rakastumaan uudelleen muotiin.

Mutta iso osa meistä kokee nämä säännöt rajoittavina vaikka niitä onkin helppo kiertää. Sillä suurimmalla osalla oma vartalotyyppi koostuu useammasta tyypistä vaikka joku onkin hallitsevampi.
Esim. omenavartalo kätkee useimmiten jonkun toisen vartalotyypin alleen, itsellä on aina ollut ylävartalo hallitsevampi vaikka kilojen kertyessä sainkin omenavartalon. Eli voit periaatteessa yhdistää myös useampaa vartalotyyppiä myös pukeutumisessa.

Voit myös tehdä eri vaatekappaleista itselle parempia vaihtoehtoja. Otetaan vaikka esimerkkinä kynähame jota ei perinteisesti suosita omenavartalolle. Saat sen toimimaan kun käytät siinä vaaleampia värejä kuin ylävartalolla ja suosimalla enemmän kuvioituja vaihtoehtoja. Eli sääntöjä voi ihan hyvin myös kiertää ja saada silti asun toimimaan.

Opin itse löytämään uudelleen pukeutumisen ilon
 kun korostin omia hyviä puoliani.

Liikaa erottuva tyyli

Entä sitten ne väärät yhdistelmät tai tyyli joka erottuu todellakin jo kauas? Nykyään on ollut muotia ottaa käyttöön niitä "vääriä" yhdistelmiä esim. tennarit ja hameet. Vuosia sitten tämä tyyli olisi varmasti kerännyt muutaman paheksuvan katseen mutta nykyään se on jo normikatukuvaa. Eli miksei niillä tyyleillä voisi enemmänkin leikkiä ja yhdistää vaikka ne pyöräilyhousut siihen bleiseriin?

Yleensä näistä erottuvista tyyleistä tulee myös tyyli-ikoneita joita seurataan. Otetaan vaikka esimerkiksi Iris Apfel. Hänen tyylinsä on selkeästi erottuva, perinteitä rikkova ja omanlaisensa. Kun itse omistaa täysillä tyylinsä se ei enää pelota että muut katsovat. 

Sama juttu on vaikka tuohon aiempaan juttuuni liittyen. Eli entä jos korostaakin niitä omia epävarmuusalueitaan? Se vaatii paljon rohkeutta kerätä katseita alueisiin jotka kuuluisi "peittää" perinteisten pukeutumismallien mukaan mutta on myös vapauttavaa ja irrottaa omista peloistaan. Loppujen lopuksi juuri ne erottuvat ominaisuudet luovat sinun oman nimikkotyylisi josta sinut tunnetaan. 



Loppujen lopuksi tärkeintä on että tyylisi on juuri sinulle sopiva. Tunnet olosi kauniiksi omassa tyylissäsi ja saat iloa omasta pukeutumisesta. Sillä se hyvä olo näkyy aina ulospäin.

Otetaan rennosti ja löydetään uudestaan ilo pukeutumiseen ja eikä siinä ole mitään pahaa että samalla rikotaan muutamaa perinteistä pukeutumissääntöä jos siltä tuntuu. 








2 kommenttia:

  1. Ihanan inspiroiva postaus! Itseään kuunnellen ja samalla ehkäpä hieman rohkeammin kokeilemaan jotain uutta. Juuri sen oman tyylin löytäminen on upea juttu!

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon ihana, se onkin ihan parasta kun oma tyyli löytyy ja hahmottuu paremmin. :)

    VastaaPoista

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...