tiistai 27. syyskuuta 2022

Mistä tietää jos värianalyysi on mennyt väärin?

 Tämä on aihe mistä minulle tulee usein asiakkaita. He ovat tilanneet värianalyysin muualta ja kertovat epäilevänsä onko se sittenkään mennyt oikein.

Välistä on  hankalampi erottaa sitä oikeaa värityyppiä sillä useampi väri näyttää hyvältä ja muutaman kerran tullut sellaisiakin tapauksia vastaan missä värit muuttuvat oikein kunnolla eri valaistuksessa ja vuodenaikanakin.

Tässä helpot neuvot jos sinua askarruttaa onko sinulle tehty värianalyysi mennyt oikein,



Värit tuntuvat olevan melkein ok muttei silti ihan täydellisiltä

Jos värikarttasi värit tuntuvat ihan hyviltä muttei ihan siltä mitä etsit niin kannattaa miettiä tilasiko esim. värianalyysin perusvuodenaikojen mukaan. Ongelma näissä on että neljällä vuodenajalla värit saattavat näyttävät ihan hyviltä mutta otetaan vaikka esimerkkinä että olet kevät värityypiltäsi.
Kevään värityypille sopivat vaaleat, lämpimät ja todella kirkkaat värit. Mutta jos olet esimerkiksi alalajiltasi vaalea kevät niin sinulle sopivatkin vähän vaaleamman pehmeät värit kuin kaikista räikeimmän kirkkaat sillä vaalea kevät on lähinnä kesän pehmeitä sävyjä.

Eli tässä kohtaa apu voi tulla selvittämällä myös vuodenajan alalaji perustuen enemmän kontrastiin.



Rakastan hopeakoruja mutta olen muka lämmin...?

Kylmän ja lämpimän värityypin erottamiseen käytetään yleensä kultaa ja hopeaa. Eli kumpaa korumetallia tykkäät käyttää päivittäin?

Ihmisen silmä yleensä kertoo näin kumpi näyttää paremmalta lämmin vai kylmä mutta tämäkään ei kerro absoluuttista totuutta.
Sillä voit olla värityypiltäsi myös neutraali, sinulle sopivat sekä kylmät että lämpimät sävyt (siinäkin tapauksessa yleensä jompikumpi vie loppupeleissä voiton lämpöasteessa).

Mutta vaikka sinut todettaisiinkin jommaksi kummaksi, niin se ei tarkoita että siinä olisi mitään pahaa käyttää myös toista versiota mitä sinulle ei niin suositella. Sillä loppujen lopuksi tärkeintä on miten itse viihdyt omassa tyylissäsi, hyvä olo näkyy aina ulospäin.



Minulta ei löydy yhtään värikarttani väriä vaatekaapistani

Tämä yleensä kertoo siitä että värianalyysi voi kaivata tarkistusta, sillä jokainen ihminen tuntee jo luonnostaan vetoa joihinkin väreihin värikartastaan. 
Mutta jos olet esim. hyvin vaalea väritykseltäsi ja vaatekaappisi on täynnä ainoastaan  pikimustaa väriä niin aika varmasti värikartastasi mustaa ei valitettavasti löydy. Se ei silti tarkoita siinä tapauksessa etteikö värianalyysi olisi mennyt oikein sinun kohdallasi.



Minulla ei ole yhtään sinistä värikartassa ja se on lempivärini?

Tämä olisi itseasiassa hyvin outoa sillä jokaisesta väristä olisi tarkoitus löytyä ne itselle sopivimmat sävyt. Eli vaikka olen lämpimän sävyinen itsekin niin kyllä minun omassakin värikartassa on mukana ne itselle parhaat siniset sävyt. Kannattaa siinä vaiheessa vaikka kysyä värianalyysin tekijältä mitä kannattaa suosia niistä.

Toinen vaihtoehto on kohdella tätä väriä ns. voimavärinä eli väri joka tuo sinulle iloa, voimaa ja positiivisuutta elämään ei voi olla väärä väri. Vaikkei se sinulle niin "sopisikaan" sen positiivinen vaikutelma takuulla korvaa asian.


Värikarttani on täynnä vain inhokkivärejäni!

No totuuden nimessä täytyy sanoa että tässä vaiheessa voit olla varma että värianalyysi on mennyt kohdallasi väärin. Yksi tai muutama inhokki on vielä ihan ok, mutta jos suurin osa alkaa olla omia inhokkeja niin kannattaa ehdottomasti kysyä miten värianalyysin tekijä päätyi sinun vuodenaikaasi.

Tämä on muuten hyvin tärkeä juttu:
  • Värianalyysin tekijän pitää pystyä näyttämään tai kertomaan sinulle miten päätyi sinun värityyppiisi.
  • Sinun kuuluu saada nähdä myös etäversioissa oikeiden ja väärien värien erot jotta saat laajemman käsityksen miten erotat ne toisitaan
  • Myös sinun omilla mielipiteilläsi väreistä kuuluu olla merkitystä.


Oikein mennyt värianalyysi:

  • Värejä löytyy jo nyt vaatekaapistasi
  • Myös suosikkivärisi ovat mukana
  • Tunnistat väreistä myös esim. vanhojen suosikkipaitojen värejä tms.
  • Tunnet jo luonnostaan halua päästä kokeilemaan näitä värejä
  • Värit näyttävät sinusta houkuttelevilta ja hyviltä
Nämä ovat yleisesti ottaen sen merkkejä että värianalyysi on sinulle oikea, sillä sinä itse tulet rakastumaan näihin sävyihin ja tiedät että ne näyttävät niin hyviltä ylläsi ja saavat kasvojesi kauneimmat piirteet esiin, 


Jos haluat tutustua paremmin värianalyyseihin niin klikkaa tätä linkkiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...