tiistai 13. syyskuuta 2022

Selätä vaatekaapin kriisit helposti

 Tappelen edelleen nettiyhteyden kanssa, mutta tällä kertaa tulossa on vähän edellistä pidempi postaus. Aiheena on ikiaikaiset ongelmat oman vaatevaraston kanssa.

Tässä postauksessa saat nopeat ja käytännölliset neuvot joilla saat vaatekaapin toimimaan arjessasi.




Aamulla on liikaa kiire 

Aamuaika menee ihan liikaa nopeasti ja tietysti silloin huomaa lempipaidassa olevan tahran. Paitaa vaihtaessa sitä huomaa ettei mikään oikeasti istu alaosan kanssa. Ja vaihtaa loppujen lopuksi muutaman epäonnistuneen asuyhdistelmän jälkeen päälle sen tahraisen lempipaidan ja rukoilee mielessään ettei muut sitä huomaa.

Tämä kriisi on helposti selvitetty sillä että suunnittelee etukäteen viikon asut. Vaikka sunnuntaina katsoo kalenterista viikon ohjeman ja pistää sen mukaiset asut henkarille (asusteet mukaan vaikka pienissä organzapusseissa niin sekin säästää aikaa). Jos tämä tuntuu liian monimutkaiselta niin pyrkii ainakin edellisenä iltana miettimään seuraavan päivän asun valmiiksi ja etsimään sen vaatekaapista. Sillä silloin vältyt niiltä ikäviltä ylätyksiltä että paita on ryppyinen yms.

Jos tarvitset tähän suunnitteluun helppoa apuvälinettä, niin sellaisen saat liittymällä mukaan uutiskirjeen tilaajaksi.



Vaatekaappini on liikaa täynnä, en löydä mitään

Kun vaatekaappi on liikaa täynnä vaatteita, ainoa vaihtoehto on joko karsia tai siirtää osa vaatteista muualle säilytykseen. Sillä vaatekaapista suurin osa kuuluu olla vaatteita joita oikeasti tarvitset päivittäin eikä täynnä vaatteita jotka syystä tai toisesta eivät kuulu sinun tämän hetkiseen pukeutumiseen.
Eli karsi pois selkeästi vaatteet jotka ovat huonokuntoisia tai ns. mökki- tai kotivaatteita (jos ne täyttävät yli puolet vaatevarastostasi) mutta säästä toki muutama jotka oikeasti ovat käytössä.
Väärän kokoiset vaatteet ovat myös ongelma, ne vievät turhaa tilaa vaatteilta jotka ovat sinulle tällä hetkellä oikean kokoisia ja kauniita.
Samoin voit miettiä myös sesongin ulkopuolisten vaatteiden säilytystä muualla jos tarvitset lisää tilaa.


Vaatekaappini on liikaa minimalistinen

Päinvastainen ongelma, eli mitä tehdä kun vaatekaapissa on liikaa vähän vaatteita?
Itseasiassa tähän tapaukseen kapselivaatekaappi on täydellinen ratkaisu. Minimalistinen vaatevarasto jossa kaikki on suunniteltu sopimaan toistensa kanssa yhteen luoden näin lukemattomia eri asuyhdistelmiä.
Toinen vaihtoehto on miettiä konkreettisesti mitä vaatevarastoni kaipaa? Eli huomaatko vaikka että tarvitset yhä useammin lämpimämpää ulkotakkia koska aloitit lenkkeilyn, tai vaikka siistimpää takkia asiakastapaamisia varten.
Myös ihan perusvaatteilla on iso merkitys toimivaan vaatekaappiin, eli topit, teepparit,neuleet yms. Sillä ilman perustaa on hankala rakentaa eri asuyhdistelmiä.



Vihaan vaatekaappini sisältöä

Ehkä vähän rajusti ilmaistu mutta aika usein kuulen ilmaisun juri näillä sanoilla tai sitten pehmeämmin en pidä vaatteistani.

Tämä on yleisesti ottaen laajempi ongelma joka vaatii vähän enemmän työstämistä ja itsetutkiskelua. Miksi et pidä vaatteistasi? Eivätkö ne kuvasta tyyliä mitä haluat vai etkö pidä kehostasi?

Yleensä kannattaa aloittaa se siitä että oikeasti alat taas tuntemaan hyvää oloa vaatteissasi ja otat sen tavoitteeksi. Mieti mitkä vaatteistasi saa sinut tuntemaan olosi parhaimmaksi juuri nyt? Edes yksi riittää tähän, mitä useampi sen parempi.

Mikä tässä vaatteessa on erilaista kuin muissa vaatteissa, onko se täydellinen väri tai vaikka leikkaus joka saa sinun vartalosi näytämään upealta? Sillä kun tavoitat sen mikä kyseisestä vaatteesta tekee erilaisen voit alkaa rakentamaan omaa tyyliäsi pienin askelin tämän varaan.'

Kannattaa myös miettiä mitä piirteitä haluat korostaa itsessäsi, onko sinulla upeat sääret, kauniit silmät tai vaikka jumalainen lantio. Eli mieluummin joku piirre mitä haluat korostaa kuin piirre mistä et pidä ja haluat peittää. Kun keskityt tuomaan esille omia kauneimpia piirteitäsi ne jutut jotka saavat sinut epävarmaksi unohtuvat ihan itsestään.


Keskity niihin asioihin mitä rakastat



Tässä vastaukset muutamaan yleisimpään vaatekaapin ongelmaan mihin törmään. Jäikö sinun ongelmasi vailla vastausta?

Löydä oma uniikki tyylisi verkkokursillani käsittelen juuri näitä aiheita miten saat rakennettua itsellesi tyylin mikä toimii juuri sinun arjessasi ja mitä sinä itse rakastat.

Sillä jokainen meistä ansaitsee tuntea olonsa kauniiksi omissa vaatteissaan ja ihan ikiomalla tyylillään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...