tiistai 18. lokakuuta 2022

Lämpöä syysiltoihin

 Syksy on vähän sellainen vuodenaika josta joko tykkää tai sitten ei. Itse pidän lämpimistä syyspäivistä ja värikkäistä lehdistä, silloin kävely ulkona on varsinaista väriterapiaa.

Sateiset ja tuuliset illat taas ovat kuin tehty kotoiluun, lämpimiin oloasuihin ja suosikki netflix sarjan katseluun.

Tässä postauksessa tulee muutama ensiapuneuvo miten selvitä pimeydestä ja silti säilyttää pukeutumisen ilo.Iloa väreillä

Väreillä on tutkitusti paljon merkitystä omaan mielialaan. Kirkkaat ja iloiset värit koetaan yleisesti ottaen energiaa tuovina ja tummat synkät värit energiaa vievinä. 

Tämä on minusta vähän kaksipiippuinen juttu.
 Jotkut ihmiset kokevat juuri ne tummat värit voimaa tuoviksi ja kokevat kirkkaat värit päinvastaisina. Ja osasyynä tässäkin voi olla oma värityyppi, eli jos olet vaikka tummempi ja sanotaan vaikka murrettu sävyiltäsi niin iloisen keltainen paita saattaa viedä kaiken elon kasvoiltasi. 

Eli huomioi ihmeessä mikä sävy sinun oikeasti kannattaa valita, sillä vaikka pukeutuisitkin iloiseen väriin joka ei sovi sinulle niin tarkastelemalla monta kertaa päivässä peilistä omaa naamaa mikä on väsyneen näköinen johtuen väärän värisestä paidasta. Tulet takuulla tuntemaan olosi enemmän nuutuneeksi kuin energiseksi.

Jos omat värisi ei ole sinulle vielä tuttuja, niin värianalyysi on hyvä apuväline.Pehmeät materiaalit

Asia mistä pidän syksyssä on valita enemmän pehmeitä ja lämpimiä materiaaleja. Kotona kaikkein ihaninta on valita lämmin neule, pehmosukat ja käpertyä viltin alle.

Pehmeitä materiaaleja kannattaa muutenkin suosia kun haluaa tuntea olonsa lämpimän rentoutuneeksi. Eli myös sillä mitä valitset materiaaliksi on merkitystä, vältä materiaaleja jotka tuntuvat kutiavilta vaikka niitä muuten kuinka suositeltaisiinkin. 
Sinun oma olosi on tärkeä ja kyllä sinä tiedät millaisista materiaaleista sinun ihosi ilahtuu ja mistä ei.Ota aikaa omaan hyvään oloon

Muistatko sinä hemmotella itseäsi myös syksyisin? Oma hyvä olo on asia joka useimmiten unohtuu arjen kiireiden keskelle, ei ole aikaa, pitää osallistua vaikka mihin ja loppujen lopuksi onkin jo aika mennä nukkumaan.

Vuodenajan pimetessä on kuitenkin tärkeää huomioida myös oma jaksaminen jotta on energiaa myös muuhunkin.

Ota siis aikaa myös omaan rentoutumiseen ja tee niitä asioita mitkä lataavat sinun akkujasi. Yritä tehdä myös arkena asioista vähän kauniimpia ja rentouttavampia. Teehetkestäkin tulee rentouttavampi kun otat aikaa vain siihen, etkä samalla etsi  kännykästä juttuja. 
Samoin kun valitsee siihen vähän "paremman" teen tai vaikka kupin. Eli miten teet arjesta pikkuisen juhlavamman tuntuisen.Siinä muutama nopea neuvo miten selvitä pimenevistä illoista ja tuntea olonsa paremmaksi.

Mitä neuvoja sinulla olisi syyskaamoksen kesyttämiseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Miten valita kimallus pikkujouluaikaan?

 Pikkujoulut ja kimallus kuuluvat yhteen sitä ei käy kiistäminen. Mutta onko sillä väliä millaista blingiä sitä pistää ylleen vai enempi on ...