tiistai 21. maaliskuuta 2023

Kevään ja kesän 2023 trendejä

 Viime viikolla aiheena blogissani oli kevään ja kesän muotivärit, tällä viikolla jatketaan samalla aiheella mutta käsitellään yleisesti seuraavien sesonkien trendejä.




Muodissa olevat kuviot

Näissä sesongeissa yksi kuvio on ylitse muiden, ruudut ja raidat. No siinä on oikeastaan kaksi mutta näiltä ei voi välttyä kevään ja kesän trendeissä.

Myös isoja printtejä tullaan näkemään paljon rohkeissa väreissä. Kukkakuviot on asia joka toistuu joka keväänä ja tällä kertaa isoina ja värikkäinä.




Takkimuotia kevääksi

Pilottitakit ja bomber-malliset tuovat lyhyemmät takkimallit takaisin muotiin. Nahkatakeistakin kannattaa suosia juuri lyhyempiä malleja sekä kevyt kelsiturkin kaltainen vuoraus tekee niistä todella trendikkäitä.
Bleiserit säilyttävät edelleen suosionsa ja ovat edelleen hieman ylisuuria ja korostetuilla hartioilla (olkatoppaukset siis kunniaan).

Jos kuitenkin rakastat enemmän pidempiä malleja takissa niin aina kannattaa luottaa klassikon voimaan, trenssitakit sopivat hyvin kevääseen.

Kesän tullessa kun ilmat lämpenevät niin kannattaa silloinkin etsiä kevyitä viittamallisia takin korvikkeeksi tai todella lyhyitä boleroita jotka tulevat jälleen takaisin muotiin. 
Bolerot ovat muuten hyvä valinta myös simppelin maksimekon kaveriksi sillä ne tuovat asun painopisteen ylemmäksi tehden näin kultaisen leikkauksen. Miksi tämä sitten on hyvä asia? Maksimekoissa painopiste menee helposti alas joten lyhyempi ihminen lyhenee silloin entisestään mutta kun tuot painopisteen hieman ylemmäs esim. vyöllä tai lyhyemmällä jakulla niin saat luotua illuusion pidemmästä ja hoikemmasta vartalosta. 

Metallinhohto on myös yksi trendeistä

Mitä jalkaan?

Urheilullisempien kenkien ystäville, tennarit pysyvät jälleen muodissa. Jos haluat niihin jotain ekstraa niin kannattaa etsiä malleja joissa on helmiä, ketjuja yms koristeita ja kuvioita.

Balleriinat tulevat jälleen kerran mutta nekin saavat osansa koristeista. Eli erilaiset ketjut ja nyörit, rusetit yms. tekevät perusballerinoista mielenkiintoisempia.

Koroissa näkyy edelleen korkeita ja paksupohjaisia malleja mutta myös ihastuttavia jalkaan sujahtavia kitten heels malleja lyhyine korkoineen.





Epäsymmetriaa ja halterneckia

Halterneck topit ovat jälleen muodissa nykyisten spagettiolkaimellisten rinnalla. Muutenkin kesätopeissa näkyy paljon epäsymmetriaa joko helmassa, olkaimissa ja muissa yksityiskohdissa.

Röyhelöt ja frillat ovat myös yksi koriste mitä näkyy tänä kesänä hyvin paljon vähän joka vaatekappaleessa.

Röyhelöt kuuluvat kesään

Muita kesätrendejä:

  • Paljetit ja kimallus
  • Metallinhohto

  • Hapsut ja nyörit

  • Kädessä kannettavat laukut!

  • Satiini/alushametrendi

  • Matalavyötäröiset ja revityt farkut

  • Pidemmät helmat

  • Farkkuhameet

  • Sulkakoristeet

  • Strassit


Siinä muutama ilmeisin kevään ja kesän trendeistä. Aion vielä myöhemmin kirjoittaa kesän asustemuodista joten kannattaa seurata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...