tiistai 23. toukokuuta 2023

Rentoutumista pukeutumisen avulla?

Kiirettä ja stressiä tulee arjessa miltei jokaiselle eteen päivittäin. Voiko omalla pukeutumisellaan pienentää stressimäärää ja saada itselleen rentoutuneemman olotilan?

Tämä postaus sai inspiraationsa ihan omasta elämästäni kun minun piti alkaa laskemaan stressitasojani terveyteni takia. Eli jos sinulla on liikaa stressiä elämässäsi niin toivottavasti nämä neuvot auttavat sinuakin.



Aamut määrittää päiväsi kulun

Aamut on itselle asia jotka määrittävät miten stressaava päivästä on tulossa. Jos päivä lähtee käyntiin sekasorrolla, kiireellä ja nopeasti huiviin heitetyllä kahvikupilla niin voi olla aika varma että sama meno jatkuu iltaan asti.
Olen itse rauhoittanut aamuista edes vähän aikaa oli se sitten aamukahvi rauhassa katsellen ikkunasta ulos kaunista auringonnousua, tai sitten lyhyt meditaatio tai vaikka aamusuihku kynttilänvalossa kuunnellen rauhoittavaa musiikkia. Minun työssäni määrään itse aikapaljon aikataulujani joten tottakai aamun rauhoittaminen on helpompaa. Mutta kaikessa aamukiireessä ota edes muutama minuutti aikaa ihan vain itsellesi ja laita lapset vaikka katsomaan siksi aikaa piirrettyjä.

Aamun pukeutumiseen neuvot:
  • Yritä valita päivän asu etukäteen sillä mikään ei ole inhottavampaa kuin sovittaa kymmenen asua aamulla ja todeta että mikään ei tunnu hyvältä
  • Voit vaikka sunnuntaina yrittää valita viikon asuyhdistelmät valmiiksi sillä se vähentää viikon kiireitä
  • Muista että pukeudut siihen tunteeseen kokopäiväksi joka sinulla tulee kun katsot asuasi peilistä. Tunne olosi hyväksi omissa vaatteissasi


Onko väreillä väliä?

Väreillä on tutkitusti vaikutusta mielialaan ja niillä on omat energiansa. Vietä aikaa vaikka punaisessa huoneessa ja huomaat aika nopeasti että olosi tuntuu levottomalta ja paikallaan olo lähes mahdottomalta. 

Väreistä rentouttavimpia ovat:
-Sininen
-Liila
-Vihreä
-Vaaleanpunainen

Ja keltainen tuo nopeasti enemmän iloa elämääsi.

Jokaiselle meistä löytyy omat sävynsä noista väreistä jotka sopivat kauniisti omiin väreihimme. Ei ole mitään järkeä jos sinusta tuntuu että tummanliila vie kaikki elonmerkit kasvoiltasi niin valita sitä sävyä vain siksi että joku sitä suosittelee. Vaan kokeilla mikä sävy sopii sinulle siitä väristä.
Jos sinusta tuntuu että kaipaat apua omien väriesi selvittämisessä niin värianalyysit on hyvä ratkaisu asiaan.



Materiaaleilla on väliä

Materiaaleilla on myös iso merkitys siihen miten stressaantuneeksi tunnet olosi niissä. Oletko kokeillut olla vaikka todella kutiavassa villapaidassa koko työpäivää? Samoin saumat jotka ärsyttävät ihoa tai sukkahousut jotka eivät pysy ylhäällä, Sinun on mahdotonta tuntea oloasi tyyneksi ja rauhalliseksi kun jokin asia vaatteissasi ärsyttää.

Luonnonmateriaalit ja varsinkin luomupuuvilla on ollut itselle hyvä valinta. Rakastan itse pehmeitä materiaaleja jotka tuntuvat hyvältä ihoa vasten.
Pellava ja villa ovat itselle sellaisia materiaaleja jotka eivät (valitettavasti) sovi vaikka valitsisinkin merinovillaa tai korkeamman laatuista pellavaa.

Eli tunne oma ihosi. Millaiset materiaalit ovat sinun mieleesi ja tunnet olosi niissä hyväksi.



Ilta on tehty rentoutumista varten

Kotona saa rentoutua ja hellittää otteensa päivän menoista. Itse valitsen aina illaksi mukavammat kotivaatteet päälleni jotta erotan itselle että nyt saa rentoutua.

Kannattaa ottaa jälleen pieni hetki itselleen ja rentoutumiseen. Lukea muutama sivu, kirjoittaa ylös omat ajatukset  päivästä, juoda kupillinen teetä tai mikä sinua ikinä rentouttaa ja lataa akkujasi.

Sekä valita seuraavan päivän asu valmiiksi riippuen siitä millainen päivä sinulla on tulossa. Tämä vähentää sinulta aamustressiä kun oikeasti haet vaatteet valmiiksi vaikka henkarille ja mietit asusteet valmiiksi. Silloin välttyy aamulla siltä yllätykseltä kun lempipaita minkä suunnittelit pukevasi onkin pesussa tai housut onkin täynnä kissankarvoja. Näin saat varmuuden että kaikki on kunnossa ja vaatevalinnat eivät enää tuota huolta.



Siinä muutama neuvo rauhoittumiseen pukeutumisen avulla. Onko sinulla oma rentoutumisrituaalisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...