tiistai 2. toukokuuta 2023

Äideiltä opittua

Mitä pukeutumisneuvoja olet saanut elämäsi aikana äidiltäsi tai joltain muulta vanhemmalta sukulaiselta? Pitävätkö nämä paikkaansa enää nykyään vai tarvisivatko ne jo päivitystä?

Äitienpäivä lähestyy ja tämä postaus on eräänlainen kunnianosoitus omalle äidilleni, joka poistui keskuudestamme muutama vuosi sitten. Muistellaan siis vanhoja pukeutumisneuvoja ja oppeja.



Minun äitini

Äitini oli vahva ja ihana ihminen. Hän oli innostunut vaatteista ja muodista piilossa, ei hän niistä välittänyt niin kuin nykyajan fashionistat mutta kun niistä tuli juttua hänellä oli omat selkeät mielipiteensä. Yhteiset kirpparireissut ja vaatteiden metsästykset ovat kyllä yksi nuoruuden ja lapsuuden kauniista muistoista.
Hän itseasiassa oli yksi niistä syistä miksi alunperin päätin perustaa oman yrityksen enkä jäänyt vaatekauppaan töihin. Juuri ennen poistumistaan hän oli pitkään sairaana ja olin kotona auttamassa häntä. En niin osaa auttaa muuten kuin omalla laillani, eli lakkasin kynnet, siivosin vaatekaapin ja tein arjesta vähän helpompaa ja kauniimpaa. Kun tajusin että tätä oikeasti haluan tehdä. Haluan auttaa ihmisiä löytämään kauniin olon itsessään.

Hänen poismenonsa sai sitten miettimään elämääni uusiksi. Haluanko tehdä vakituista palkkatyötä vaatekaupan myyjänä vai oikeasti sitä mitä rakastan?

Olin alunperin hankkinut itselleni stylistin tutkinnon mutta ajatellut käyttäväni sitä vaatekaupan töissä missä pääsee tekemään suunnilleen sitä mitä haluan. Tuo tapahtuma sai minut tajuamaan että elämä on liian lyhyt elääkseni jonkun toisen unelmaa.

Kiitos äiti voimasta toteuttaa
 omia unelmia

Kenkien ja takin pitää matsata

Vanha ja yllättävän hyvä pukeutumisneuvo on valita kenkien väri takin mukaan. Nykyäänhän tätä harvemmin enää noudatetaan, mutta silti se että matsaat kengät vaikka laukkuun tai huiviin saa asun näyttämään paljon viimeistellymmältä.

Värien ei siis tarvitse olla täsmälleen samat (tottakai parempi jos siinä onnistuu) mutta sama sävymaailma on aina hyvästä.

Toistuvat värit tekevät näinkin
värikkäästä sopusointuisen yhdistelmän

Älä osta tarpeetonta, suunnittelu kannattaa

Kannattaa lähteä shoppailemaan selkeä visio mielessä. Mitä etsit ja mihin asuun tai tilaisuuteen?

Sillä kun menee ostoksille ilman suunnitelmaa sitä päätyy hyvin helposti ostamaan vaatteita jotka jäävät kaappiin. Voi olla että siitä ensimmäisestä liikkeestä ei löydy täsmälleen etsimääsi mutta kun tiedät mitä etsit etkä tyydy vähempään niin kyllä se oikea aina tulee vastaan ennemmin tai myöhemmin.



Vaatteissa kannattaa olla jokin "juttu"

Mikä kyseisessä vaatteessa on erikoista ja herättää huomion. Onko se vaikka erikoinen leikkaus, koristenapit tai vaikka hyvin pehmeä materiaali?

Sillä muuten kaikki vaatekaapissa alkaa muistuttaa toisiaan jollei niissä ole mieleenpainuvia yksityiskohtia

Yksityiskohdilla on myös helppo viedä huomio sinne minne haluat. Eli jos vaikka sinulla on omasta mielestäsi liikaa leveät lanteet niin tuo huomio ylöspäin vaikka koristelluilla olkapäillä.

Sinä itse päätät mikä on se juttu joka tekee 
vaatteesta mielenkiintoisen


Siinä on ne jutut mitkä olivat minun äidilleni tärkeitä tyylissä, tai ainakin muutama niistä.

Mitä asioita sinä olet oppinut pukeutumisesta sukulaisiltasi?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...