tiistai 9. toukokuuta 2023

Onko muotivärejä pakko pitää?

 Uusien sesonkien tullessa kaupat täyttyvät erilaisista väreistä. Välistä muodissa näkyy kirkkaammat sävyt, välistä syvemmät yms. 

Mutta entä jos ne värit eivät oikeasti sovikaan sinulle? Haluat olla muodissa mukana ja kaupat ovat täynnä laventelin värisiä vaatteita ja asusteita. Joudutko silloin valitsemaan laventelin vai mitä sinun pitäisi tehdä?

Tässä postauksessa annan sinulle nopeat neuvot miten selviät trendivärien viidakossa ja pystyt aina poimimaan ne sinulle parhaimmat värit kauden väreistä.



Trendivärejä tulee aina useampi markkinoille

Välistä tuntuu että jokapaikka on täynnä jotain tiettyä sävyä ja muita vaihtoehtoja ei ole, vaikka tämä ei oikeastaan pidä paikkaansa.
Värivaihtoehtoja tulee aina muotiin useampi, yleensä ne noudattavat muotiviikkojen värejä sekä Pantonen ehdotuksia. Niissä on aina mukana useampi vaihtoehto syville väreille, pastelleille, neutraaleille yms. Eli niistä on tarkoitus löytyä värejä kylmille sekä lämpimille väreille sekä murretuille että kirkkaille väreille. 
Suomeen sesonkien värit tulevat jo pienessä mittakaavassa todella nopeastikin ns. pikamuotiliikkeisiin ja isommalle yleisölle vähän myöhemmin kun trendi on jo ehtinyt vakiintua.

Eli sinulle on olemassa aina joku värisävy joka sopii paremmin kuin muut kauden trendivärit. Kannattaa katsoa mikä väri sopii sinun sävyihisi sekä olemassa olevaan vaatekaappisi. Olemassa oleva vaatevarastosi väreineen on hyvin tärkeä tässä vaiheessa sillä uuden trendivärin on tarkoitus täydentää sitä. Jos valitset normaalisti vaikka mausteisia syksyn värejä, oranssia, ruskeaa, punaista, sinapinkeltaista ja hankit vaikka sen laventelin värisen yläosan niin sitä on hankalampi yhdistää vaatteisiisi. Kun asuyhdistelmien tekemisestä tulee vaikeaa sen uuden värin takia niin kyseinen vaatekappale jää helposti kaappiin eikä tule käyttöön.


Vältä siis uusia sävyjä..?

En missään nimessä tarkoita että uusien värien kokeileminen ei kannata, päinvastoin.
Uusien värien kokeileminen on helppoa kun tunnistaa omat sävynsä, esim. värianalyysien avulla jolloin tiedät mitkä ovat sinulle tärkeimpiä ominaisuuksia . Eli jos olet vaikka pehmeä syksy niin sinulle on ehdottoman tärkeää että sävy on pehmeän murrettu ja periaatteessa voit leikitellä vähän myös kylmempienkin sävyjen kanssa. Sen sijaan kirkkaat sävyt ovat helposti liikaa voimakkaat ja vievät kaiken huomion. 
Lämpimälle syksylle sen sijaan on ehdottoman tärkeää että sävy on lämmin ja murrettu sävy on toisarvoisen tärkeää. Eli hänelle esim. jopa lämmin ja astetta kirkkaampi sävy toimii kylmän murrettua paremmin.

Nopea vinkki ilman värianalyysejä:
Mieti onko sinulla tällä hetkellä vaatekaappi täynnä murrettuja sävyjä (ne ovat pehmeämpiä ) vai kirkkaita? 
Vai onko sinulla selkeästi koko vaatekaappi täynnä kylmiä sävyjä tai lämpimiä sävyjä?

Näin voit saada selvyyden mikä uusista sävyistä saattaisi olla kokeilun arvoinen.

Mikä on vaatevarastosi vallitsevin ominaisuus?

Ne "epäsopivat" värit ja niiden käyttö


No entäpä jos haluat käyttää värejä koska ne saavat sinut hyvälle mielelle ja ilon takaisin pukeutumiseen? Haluat käyttää erityisesti värejä jotka eivät nyt ehkä sovikaan sinulle mutta sopivat mielialaasi ja haluusi ilmaista itseäsi.

  • Suosi näitä värejä muualla kuin kasvojen lähellä. Kasvojen lähellä näillä epäsopivilla väreillä on suurin vaikutus (saatat näyttää väsyneeltä, kalpealta jne.)

  • Käytä värejä vaikka osana kuviota. Silloin ei haittaa vaikka pieni osa olisi epäsopivaa väriä kun suurin osa vaatteesta on sinulle sopivaa väriä

  • Jos käytät yläosassa jotain epäsopivaa väriä niin tuo silloin sinulle sopivaa väriä kasvojesi lähelle vaikka huivin, korun tms. avulla

  • Asusteet on kätevä tapa tuoda väriä pukeutumiseen. Silloin kannattaa huomioida että sinulla on jotain muutakin samaa sävyä tai samasta sävyperheestä päällä. Otetaan vaikka esimerkkinä kirkkaanpunaiset kengät, jos sinulla on muuten neutraalin beigen värinen värimaailma asussa ne hyppäävät ehkä liikaa silmille, mutta jos lisäät asuun vaikka punaista huulipunaa, käsilaukun tai vaikka korvakorut niin silloin punaisesta tulee yhdistävä tekijä ja yhdistelmästä toimivampi.



Tee väristä punainen lanka asuusi

Siinä nopeat vinkit miten otat muotivärit käyttöösi tyylillä. Tässä linkki  kevään ja kesän trendiväreistä kertovaan postaukseen.

Kokeiletko sinä uusia värejä vai pitäydytkö tutuissa väreissä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...