tiistai 25. syyskuuta 2018

Persoonallisen tyylin löytäminen

Kun vaatekaappi on sitten siivottu ja tarvitsisi löytää uusia vaatteita samalla on hyvä tehdä oman tyylin määritys jotta uusien vaatteiden ostaminen olisi helpompaa ja välttyisi hukkaostoksilta kun uusi ihana paita ei sovikaan yhteen minkään muun kanssa.

Eli kun olet käynyt vaatekaappisi läpi mitä tarvitsisit lisää perustuen töihin, harrastuksiin yms sosiaaliseen elämääsi olisi hyvä tehdä yksinkertaiset tyyliharjoitukset jotka helpottavat uuden hankintaa. Määrittele nykyinen tyylisi, omani oli rento ja urheilullinen jossa oli mukana tyttömäisen naisellista vivahdetta. Miten kuvailisit tyyliäsi jollekulle joka ei ole sinua vielä tavannut?


Sitten vähän vaikeampaan osuuteen. Mieti 3 sanaa jonka HALUAISIT kuvaavan tyyliäsi ja tulevaa vaatekaappiasi. Ei kannata stressata sitä jos sanat eivät sovi mitenkään yhteen, riittää että ne kuvaavat tyyliä jonka haluaisit omata. Oli se sitten klassinen, muodikas, tyylikäs, punk-henkinen, boheemi... Ja lista jatkuu loputtomiin. Tyylejä on helpompi yhdistää kun ne ovat selvillä, esim. päädyt sporttiseen, klassiseen ja muodikkaaseen. Työssäsi "joudut" pukeutumaan esim klassiseen toimistolookiin mutta voit tuoda muodikkuutta esiin esimerkiksi trendikkäillä kuvioilla, ostat klassisen paitapuseron kauden muotivärissä ja asusteet on helppo tapa saada tämä puoli esille. Sporttisuutta työtyyliin saat vaikka citylenkkareilla, tai muilla vähän rennommilla kengillä. Pikeepaidat tai t-paidat sopivat hyvin myös bleiserin alle ja joggers mallisia housuja löytyy nykyään myös klassisemman tyylin materiaaleissa. Sitten vapaa-ajalla voitkin vaikka pukeutua enemmän trendikkään sporttisesti ja yhdistää tyyliin vaikka helmikorvakorut tuomaan klassisuutta. 


Seuraavaksi vuorossa onkin hauskempi osuus, tähän itse tykkään käyttää Pinterestiä mutta myös muotilehdet yms käyvät hyvin. Käyn läpi erilaisia asukokonaisuuksia ja pinnaan ne omaan tauluunsa (sen saa Pinterestissä myös salaiseksi jollet halua muiden tietävän tyylimetsästyksestäsi). Eli kaiken mahdollisen mikä vain miellyttää omaa silmääni. Sitten kun alkaa olla mielestäsi kunnolla asuja kerättynä, ja niitä siis saa olla todella paljon, ala katsoa mikä sinua näissä miellyttää. Toisessa se voi olla takki, väri yms. mutta yleensä alkaa huomaamaan tietyn tyylin. Itse esimerkiksi pinnasin kaikenlaista ja aloin huomaamaan että kaikissa hyvin monessa alkoi olemaan valkoista yhdistettynä pinkkiin. Pinkki on itselle oma luottoväri mutta yhdistän sitä yleensä neutraaleista enemmän mustaan. Mutta valkoiseen yhdistettynä se alkoi näyttämään jotenkin raikkaammalta ja pehmeämmältä. Muuten tämän voi tehdä jo ennen tuota haluaman tyylin kuvailua jos tuntuu ettei tule sanoja mieleen ja miettiä ne vasta kerättyään tyylikuvia.


Sitten vuorossa onkin shoppailu, joko verkossa, paikallisissa vaateliikkeissä tai vaikkapa kirpparikierros. Kun katselet vaatteita pyri miettimään istuuko tämä uuteen haluttuun tyyliisi ja pystytkö miettimään kolme eri tapaa stailata kyseinen vaate. Joko jo olemassa olevilla vaatteillasi tai sitten pystytkö miettimään sen kolmella eri tavalla suunnitelmissa olevaan vaatevarastoosi. Tämä vähentää hirmuisesti ostoksia jotka eivät sitten sovellukkaan tyyliisi.
Muutenkin jos lähtee radikaalisti muuttamaan omaa tyyliään on hyvä aloittaa jostain pienemmästä ja katsoa miltä kyseinen tyyli tuntuu käytännössä. Esim. ihastut kauden takkitrendiin ja haluat ruudullisen villakangastakin. Et kyllä ikinä muutenkaan pukeudu ruutuihin mutta tyyli näyttää kivalta lehtien sivuilla ja netissä. Päätät investoida ihanaan Samsøe &Samsøen takkiin ja maksat noin 300euroa. Huomataksesi että käytännössä et oikeasti haluakaan pukeutua ruutuihin ja värikin näyttää väärältä sinulle mutta olet ehtinyt pitää takkia jo käytössä joten et sitä voi palauttaakaan. Verrattuna siihen että ostat ensiksi vaikka H&M:stä jotain vastaavaa tyyliä (n.50-80€ ) tai vaikkapa vähän käytetyn kirpparilta, kokeilet miltä se tuntuu käytännössä pidettynä ja sen jälkeen teet isomman investoinnin. Varsinkin klassikko vaatekappaleissa tämä oikeasti kannattaa, hyvät materiaalit ja isompi investointi niihin kuin että ostan jotain nopeammin kuluvaa muotia kuten vaikka suloiset sandaalit joissa on ihanasti pehmeää keinoturkista mukana suoraan joltain huippubrändiltä ja maksan itseni kipeäksi huomatakseni seuraavana vuonna että ne ovat menneet pois muodista enkä oikeasti enää mistään hinnasta kehtaisi pitää niillä päälläni. 
Mutta oikeasti muodin ja tyylin kuuluisi olla hauskaa, ihanaa löytää uusia tyylejä ja huomata uusia puolia itsestään. Millä sanoilla sinä kuvailisit omaa tyyliäsi? :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...