maanantai 17. syyskuuta 2018

Vaatekaapin siivous

Välttämätön paha vai loistava keino uudistaa tyyliä?


Jos olo tuntuu siltä ettei vaatekaapissa ole mitään päällepantavaa vaikka hyllyt pursuavat tavaraa niin on luultavasti loistava aika aloittaa tyylin tehosiivous.


Tässä muutama ehdotus joilla pääsee hyvin alkuun:
  1. Ota mukaan makutuomari, koska joskus on hyvä saada toinen mielipide siitä ihanasta neuleesta jota pidit ylä-asteella ja joka vielä "sopii" vaikkei sitä käytäkään koska se on väärän värinen ja kulunut... 
  2. Heitä pois kaikki missä on tahroja mitkä eivät lähde, eivät kirjaimellisesti sovi päällesi, ovat rikki (elleivät ole korjattavissa itse tai ammatilaisen avulla ja oikeasti teet asialle jotain).
  3. Myös vaatteet jotka saavat sinut näyttämään ei niin hyvälle. Väärät värit paidoissa yms vaatteissa jotka ovat lähellä kasvoja voivat saada kasvot näyttämään liikaa kalpeilta tai muuten vain elottomilta. Väärän malliset vaatteet taas saavat vartalon näyttämään siltä miltä ei todellakaan toivoisi. Eli valitse vaatteita jotka saavat parhaat puolesi esiin.
Voit myös säästää muutaman muistokappaleen jotka sopivat vaatekaappiisi. Jotkut vaatekappaleet vain sisältävät niin paljon tunnesiteitä ja hyviä muistoja että ovat säilyttämisen arvoisia. Mutta muista kohtuus, kaikkea ei kannata säästää viemässä tilaa vaatteilta joita oikeasti käyttäisit. 

Samalla on hyvä tarkastella mitä vaatteita oikeasti tarvitsisit lisää, mitä on jo aivan tarpeeksi ja miettiä uusia asuyhdistelmiä. Eli löydät vaikka ihanan sinisen hameen vaatekaapistasi jota et ole käyttänyt kertaakaan vaikka se sopii sinulle täydellisesti ja värikin näyttää hyvältä mutta kaikki yläosat vaatekaapissasi ei sovi tämän hameen väreihin tai mallit ovat muuten vaan yhteensopimattomia. Silloin kannattaa lisätä ostossuunnitelmaan jotakin mikä sopii tämän hameen kanssa pidettäväksi.
Ja tietysti hyvä sijoitella vaatteet sesongin mukaan eli ei kannata pitää helpoimmin otettavana kesämekkoja jos ulkona on jo pakkasta. ;) Sekä miettiä myös vaatteet jotka ripustaa henkarille, eli ainakin ne jotka rypistyvät helposti, jakut ja muut raskaammat materiaalit, juhlamekot yms,


Mitä sitten tehdä pois heitettäville vaatteille? UFF ja Fida ottavat mieluusti hyväkuntoiset vaatteet vastaan sekä monet muut kirpputorit. Voithan myös itse varata joihinkin kirpputoreihin pöydän ja saat pikkuisen rahaakin siivouksestasi takaisin.
Myös vaateliikkeet kuten Lindex, H&M ja KappAhl ottavat vaatteesi vastaan (myös huonokuntoiset) ja saat heille pienen alennuskupongin. Näistä KappAhl muuten ottaa vastaan myös kenkiä ja asusteita vaatteiden ja kodintekstiilien lisäksi. Mukava saada alennusta kun tiedät oikeasti mitä vaatteita tarvitset lisää.

Nämä eivät ole siis mitään kiveen hakattuja sääntöjä vaan pikemminkin juttuja joista olen huomannut hyötyä ihan omassa elämässäni. :)

Seuraavaan postaukseen sitten enemmän juttua miten löytää oma tyyli jos se on hukkunut matkan varrelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...