maanantai 7. syyskuuta 2020

Hillitysti naisellisuutta työpukeutumiseen

Haluaisitko päivittää tyyliäsi naisellisempaan tyyliin hienovaraisesti ilman että se veisi sinun uskottavuuttasi työelämässä? 

Naisellinen tyyli ei välttämättä tarkoita hulmuavia kukkahameita ja korkokenkiä vaan meillä jokaisella on oma kuvamme siitä minkä liitämme naisellisuuteen. Joillekin se on nahkahousut ja saapikkaat toiselle taas pellavahame ja sandaalit, makuja on monia.

Keskityn tässä jutussa enimmäkseen perinteisenä pidettyihin naisellisiin vaatteisiin ja asusteisiin mutta se ei tarkoita ettei sinun valintasi olisi yhtä hyvä tai parempi.

Naisellinen vai tyttömäinen?

Mitä eroa on naisellisella ja tyttömäisellä pukeutumisella? Tyttömäinen liitetään enemmin nuorempaan ikään ja naisellinen kestää aikaa paremmin. Olen itse ehkä vieläkin enemmän tyttömäiseen vaatetukseen liitetty itse koska rakastan vaaleanpunaista väriä, ja edelleenkin tytötellään huolimatta siitä että neljäkymmentä vuotta tuli jo täyteen viime keväänä. 
Mutta jos haluat vakuuttaa muut että olet ammattitaitoinen ja pätevä niin naisellinen tyyli toimii tyttömäistä paremmin. Eli esimerkkinä voin sanoa itsestä että vaikka rakastan pinkkiä niin työvaatteissa suosin silloin käyttää sitä virallisemmassa pukeutumistyylissä. Esim. bleiseri joka yhdistää rakastamani värin mutta antaa samalla myös arvokkaamman kuvan kuin vaikka pinkki pitsipusero. 

Avain on tuoda naisellisuutta esiin mutta pitää kokonaisuus myös arkiuskottavana.



Väreillä on väliä
Pastellisävyt liitetään perinteisesti naisellisuuteen mutta myös jokainen muu kirkas väri toimii samalla tavalla. Näissä kannattaa valita jotain pienempää kuten toppeja, pieniä yksityiskohtia tai sitten virallisemman oloisia vaatteita joita värit sitten pehmentävät.
Jos taas tummemmat värit ovat sinun juttusi niin voit korostaa naisellisuutta valitsemalla suoraan pitsiä, röyhelöitä tms. sillä tummat värit tekevät vaatteista heti "asiallisempia".


Materiaalien pehmeys
Tunnet olosi helposti naisellisemmaksi valitessasi materiaalit vaatteissasi sen mukaan miltä ne tuntuvat ihollasi. Valitse pehmeitä materiaaleja kuten luomupuuvillaa, viskoosia yms. 

Ja kannattaa myös kiinnittää huomiota miten vaate laskeutuu päälläsi. Pehmeästi laskeutuvissa materiaaleissa tuntee olonsa helposti naisellisemmaksi.



Kuviot ja asusteet

Kukkakuviot ja erilaiset muut printit liitetään myös helposti feminiiniseen tyyliin. Jos haluat käyttää esim. kukkakuvioita niin selkeät värit ja isommat kuviot toimivat hyvin työpukeutumisessa.
Erilaiset asusteet kuten korut ja huivit tuovat myös helposti naisellista elementtiä pukeutumiseen. Työoloissa taas kerran pienet ja sirot tuovat hillitysti tyyliä mutta myös isommat korut tuo helposti näyttävyyttä yhdistettynä esim. yksinkertaiseen pukuun.




Pidätkö sinä naisellisesta pukeutumisesta vai jostain muusta tyylistä jota haluaisit mieluusti tuoda esiin omassa työpukeutumisessa? 


Jos haluat liittyä mukaan uutiskirjeeni tilaajaksi niin voit tehdä sen tästä:


Liittymislahjana saat nyt helpot vinkit vaatekaapin järjestelyyn sesongin vaihtuessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...