tiistai 22. syyskuuta 2020

Yhdenkoon vaatteet

 Yhdenkoon vaatteista on povattu todella merkittävää trendiä, ja osa suomalaisista vaatesuunnittelijoista vannookin näiden vaatteiden nimeen sanoen että niiden kuuluukin näyttää erilaisilta eri vartaloilla.

Mutta sopiiko oikeasti yksi koko kaikille?


Liian pieni, liian suuri

Koolla on oikeasti väliä. Liian pienet vaatteet paitsi tuntuvat epämukavalta ne saavat myöskin sinut helposti näyttämään isommalta kuin olet, ja sama pätee liian suuriin vaatteisiin johon tunnet jo hukkuvasi. 
XS- kokoiset naiset tuntevat hukkuvansa yhdenkoon vaatteisiin jotka ovat tarkoitettu esim vain L-kokoon asti. Ja sama vaate näyttää erilaiselta jokaisen vaatekoon päällä, S ehkä vielä vähän suuri, M juuri sopiva, ja L ehkä jo vähän pienehkö. Eli jos vaatetta ei ole tehty millekkään tietylle koolle niin se ei istukaan hyvin minkään koon kanssa, no ehkä jonkun päällä parhaiten mutta silti.
Vaatteiden istuvuus on hyvin tärkeä asia, sen kuuluu paitsi näyttää hyvältä mutta myös tuntua päälläsi hyvältä.



Kehopositiivista?

Yhdenkoon vaatteiden puolesta puhuviksi kommenteiksi yleensä liitetään se että isommat vartalot mahtuvat myös siihen samaan kuin pienempi ja että siitä saisi positiivisempaa kuvaa omasta vartalostaan ja hyväksyisi sen paremmin. Oikeasti?
Olen itse L-kokoa, välistä menee M ja toisesta mallistosta XL. Mutta mahtuu ja sopii on kaksi eri asiaa. Saan itsekin mahdutettua S- koon vaatteen päälleni jos se on tarpeeksi joustavaa kangasta. Mutta tunnenko oloni hyväksi? En varmaankaan ja ei se kyllä näytä hyvältä päällänikään.
Pointtini on että vaatekoko ei kerro mitään sinusta ihmisenä. Vaatteiden tuotantomaa, leikkaus ja materiaali saavat koot oikeasti vaihtelemaan. Ei siinä ole mitään pahaa jos yhdestä mallistosta sinulle menee kokoa suurempi vaate, se ei merkitse sitä että olet suurentunut yhtään mistään vaan vaate sopii sinulle tässä mallistossa isommassa koossa. Ei muuta.



Eikö minun kannata ostaa yhdenkoon vaatteita?

Sinun kannattaa ostaa yhden koon vaatteita jos itse viihdyt niissä ja tunnet olosi kauniiksi. Silloin ne toimivat sinun tyylissäsi, hyvä olo näkyy aina ulospäin.
Mutta jos tunnet olosi epävarmaksi niissä, eivätkä ne oikein istu niin siinä tapauksessa voi olla hyvä kokeilla myös oikean kokosi mukaisia vaatteita. 


Käytätkö sinä muuten yhdenkoon vaatteita, ja mikä on sinun mielipiteesi niistä?

Kiinnostaisiko sinua muuten liittyä myöhemmin tänä vuonna starttaavaan verkkokurssiini: Löydä oma uniikki tyylisi? 
Kurssin aikana opit korostamaan omia parhaita piirteitäsi ja löytämään oman itsevarman pukeutumistyylisi. Asujen yhdistelystä tulee hauskaa ja opit ottamaan omasta vaatevarastostasi kaiken hyödyn. Jos sinua kiinnostaa ennakkoilmottautuminen (ei sitova mihinkään) niin saat kurssista hyvän alennuksen sen ilmestyessä. 
Kysy lisää: stylisti.annika@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Paikkakunta ja pukeutuminen?

 Tämä asia on tullut nyt toistuvasti omassa tuttavapiirissä esiin eli onko sillä vaikutusta pukeutumiseesi missä asut? Pohdintaa stylistin n...