tiistai 17. marraskuuta 2020

Pikkujoulu Muotia

 Mietin vähän aikaa pitäisikö minun tänä vuonna oikeastaan kirjoittaa tästä aiheesta. Korona kun on peruttanut suurimman osan pikkujouluista enkä itsekään ajatellut varsinaisesti meneväni minnekään sitä juhlimaan. 

Sitten tuli mieleeni että eikö nyt jos koskaan tarvita jotain piristystä, pientä juhlaa myös arkipukeutumiseen. Ei sillä väliä juhliiko oikeasti pikkujoulua vai haluaako asuun pikkuisen sitä juhlafiilistä vaikka kysymys olisikin vain oman mielen parannuksesta.


Kultaa ja kimallusta

Kimallus kuuluu jokaikiseen pikkujouluun ja uuden vuoden juhlintaan, mutta tänä syksynä ja talvena se on näkynyt hyvin paljon myös siksi että 70-luvun discomuoti on ollut hyvin trendikästä. Ja kultahan on tietysti tälle kaudelle ykkösväri mutta muutkin metallisävyt sopivat ihan yhtä hyvin jos kulta ei ole sinun juttusi.
Arkiasuun saat helposti kultaa valitsemalla glitterikynsilakan, tai vaikka näyttävämmät korut. Suosi kimallusta asusteissa niin saat helposti vähän juhlaa pukeutumiseen ilman että vaikutat liikaa kimaltelevalta arjen harmaudessa.
 

Hapsuja ja ketjuja

Hapsut ovat trendi joka aina välistä ponnahtaa pinnalle ja täällähän ne taas ovat. Hyödynnä hapsuja esim. hameissa ja mekoissa tai vaikka käsilaukussa ja kaulakorussa. 
Ketjut ovat olleet hyvin näkyvä trendi tällä sesongilla joten ei mikään yllätys että ne näkyvät myös pikkujoulumuodissa. Ja yksinkertaiset paksut ketjut sopivat muuten myös aivan loistavasti arkipukeutumiseen myös.



Pitkät saappaat

Pitkät polvipituiset saappaat ovat myös edelleen muodissa. Yhdistä hameeseen ja sukkahousuihin tai tee asusta arkisempi legginsien ja tunikan avulla. Myös tekonahkahousut sopivat hyvin tähän trendiin esim pidemmän neulepaidan avulla.




Tummat värit

Tummemmat värit ovat olleet tänä syksynä ja talvena muotia. Musta, tumman harmaa, tumman ruskea ja sininen... Sekä tietysti joka jouluajan ykkösväri eli punainen on aina muodikas valinta tähän sesonkiin.
Jos tummat värit eivät ole sinun juttusi niin yhdistä ne kirkkaisiin väreihin, eli esim käyttäessäsi tummempaa bleiseriä niin käytä aluspaitana jotain omaa lempiväriäsi niin se tasapainottaa tummaa väriä kasvojesi lähellä. Tummat värit saavat usein ihon näyttämään kalpeammalta kun se tuodaan kasvojen lähelle ja se ei kuulu sinun väreihisi.



Strassit ja näyttävät korvakorut

Strassit tuovat aina oman kimalluksensa ja luksusfiiliksen pukeutumiseen. Tänä vuonna kirkkaat strassit ovat näkyneet kauniina yksityiskohtina niin pukeutumisessa kuin koruissakin.
Keväällä muotiin on tulossa isot ja näyttävät kaulakorut mutta tällä sesongilla korvakorut ovat vielä painopisteessä. Isot renkaat, kimallus ja yleisesti ottaen hyvin näyttävät korvakorut tuovat helposti pikkujoulufiiistä asuun kuin asuun.



Meikin taikaa

Helpoimmin luot juhlafiiliksen arkeen lisäämällä vähän väriä päivittäiseen meikkiisi. Punaiset huulet ovat aina jouluiset eivätkä vaadi paljon muulta meikiltä.
Voit myös tuoda vähän kimallusta käyttämällä korostusvärejä, ne saavat nopeasti hillittyä näyttävyyttä arkeenkin. Myös glitterirajaukset toimivat hyvin päivälläkin jos pidät muun meikin kevyenä ja tuot näin silmäsi kauniisti esiin.



Anna sesongin näkyä pukeutumisessasi

Jouluvaatteet ovat olleet jo useampana jouluna muotia, eli ugly christmas sweater-tyyli rantautui tännekin. Yleensä tämä näkyy siis paidoissa ja neuleissa, itse tykkään että osa on todella upeita ja tyylikkäitä.
Jos sitten sinusta tämä trendi tuntuu liian räikeältä niin hyödynnä sitä jouluisissa asusteissa. Tässä alapuolella esittelen suomalaisen koruntekijän talvisia koruja, fjelddesign.etsy.com ja kuvaa klikkaamalla päädyt suoraan kyseisen korun tietoihin. Näitä koruja löytyy muuten useissa eri väreissä.




Itse olen erityisen ihastunut noihin juuri yläpuolella oleviin porokorviksiin. :)

Aiotko sinä juhlia tänä vuonna pikkujoulua?


Instagramissa on vielä 20.11.2020 asti arvonta voimassa jossa on mahdollisuus voittaa 250€ arvoinen nettistailaus paketti, kannattaa siis osallistua! https://www.instagram.com/p/CHNVhNtBT6L/


2 kommenttia:

  1. Tämä aika vuodesta on kyllä aivan ihana pukeutumisen osalta, etenkin juhlapukeutuminen kun on sitä säihkettä! :) Mä en oo vielä löytänyt sitä täydellistä kimaltavaa mekkoa, mutta se on ollut etsinnöissä jo muutaman vuoden ihan tätä aikaa varten - etenkin kun se trendi tuntuu olevan joka vuotinen tähän aikaan. Myös hapsumekko tai hapsuhame olisi ihana löytää :)

    Minulla on yhdet pikkujoulut turvallisesti ihan läheisempien ystävien kanssa ollut suunnitteilla, jospa sitä pääsisi ne pitämään ja pukeutumaan ihan kunnolla 8)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Kata. Tuo on muuten niin totta että pikkujoulun klassikko on kimallemekko. :) Omaan silmään on tänä vuonna osunut Zalandon ja Bubbleroomin mekot luultavasti nettiostosten takia. Molemmissa on muuten nyt mekot hyvässä alennuksessa.
    Hauskaa pikkujoulua sinulle ja toivottavasti löydät täydellisen mekon. :)

    VastaaPoista

Värit jotka vanhentaa?

 Törmäsin netin selailussa artikkeliin väreistä jotka vanhentaa. Artikkelissa mainittiin stylistien paljastaneen 5 väriä jotka muka vanhenta...